Flere unge kvinner reagerer negativt på direktemeldinger fra online coach «Coach Majen» om fettprosent og kroppsforming. Amalie Gjeråker (25) følte meldingen var personlig og ubehagelig, spesielt siden hun slet med overspising.
Journalisten Ingeborg Senneset (39) kritiserer meldingene som umoralske og egosentriske. Tvedt-Røhmer forsvarte seg først i en video, men publiserte senere en beklagelsesvideo der hun lover å tenke seg bedre om før hun poster noe.
Gjeråker har sett videoen og håper at Tvedt-Røhmer mener det hun sier.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Online coach Majen Tvedt-Røhmer, kjent som «Coach Majen», har fått kritikk for en video der hun hevder å prestere bedre etter å ha gått ned i vekt. Personlig trener Siren Bjerkli reagerer på uttalelsen og mener den skaper en usunn kobling mellom kroppsstørrelse og treningsprestasjon, noe som i verste fall kan føre til spiseforstyrrelser. Tvedt-Røhmer innrømmer at hun kunne formulert seg annerledes, men understreker at hun kun refererer til sin egen opplevelse. Bjerkli har mottatt positiv respons på sin motvideo, spesielt fra foreldre som er bekymret for unges forhold til kropp og trening i sosiale medier.
25 dager siden
Artikkelen belyser hvordan unge kvinner bruker TikTok for å ta et oppgjør med de snevre, norske skjønnhetsidealene. Øyvår (21) deler sin personlige historie om å aldri ha følt seg pen, noe som har skapt et stort engasjement. Olimata Elin Mboge (19) ønsker å konfrontere både egne komplekser og det hun beskriver som et «skjønnhetstyranni». De forteller om et økende press, spesielt blant jenter, for å oppnå urealistiske idealer. Jenter med minoritetsbakgrunn beskriver også opplevelser med rasisme og utseendepress. Gjennom TikTok finner de støtte og et fellesskap hvor de kan dele sine erfaringer og sammen utfordre de eksisterende standardene.
1 måned siden
Influencer Camilla Lorentzen kritiserer Espen Berg for å ha filmet og tilsynelatende irettesatt to ungdommer på et treningsstudio for manglende hygiene. Lorentzen mener Bergs handlinger handler mer om å generere oppmerksomhet enn å løse et reelt problem, og frykter at slike uthengelser kan skade treningsgleden, spesielt for de som allerede er usikre. Hun får støtte fra Emmeli Bang, som også er treningsinfluenser. Lorentzen understreker at det finnes mer respektfulle måter å ta opp temaet hygiene på, uten å filme og henge ut andre.
1 måned siden
Treningsinfluencer Espen Berg publiserte en video der han konfronterte to unge gutter på et treningssenter på grunn av deres hygiene, noe som resulterte i sterk kritikk og utestengelse fra senteret. Berg forklarer at han lot videoen være tilgjengelig for å generere oppmerksomhet rundt hygiene, selv om han følte dårlig samvittighet overfor guttene. En av guttene forteller at han hadde dusjet like før hendelsen og opplevde det som ubehagelig å bli filmet. Berg beklager nå metoden han brukte, men fastholder at han ønsket å rette søkelyset mot et viktig tema.
3 måneder siden
Den russiske langrennsløperen Anastasija Kulesjova publiserte en video på sosiale medier der hun kritiserte de dårlige boforholdene på et hotell i Kazan. Hun viste frem et lite rom uten plass til eiendelene sine. Videoen førte til sterke reaksjoner fra langrennssjef Jelena Välbe, som mente det ble gjort for stort nummer ut av saken. Trener Jurij Borodavko mente Kulesjova var uheldig med rommet. Kulesjova beklaget ikke kritikken, men var lei seg for reaksjonene. Flere andre russiske langrennsløpere har i etterkant lagt ut videoer for å harselere med Kulesjovas kritikk.
1 måned siden
Martine Halvorsen, kjent for kroppspositivisme, møter kritikk etter å ha promotert et treningskonsept for vektnedgang. Influenser Mikela Beck anklager Halvorsen for dobbeltmoral og kynisk markedsføring, en kritikk som støttes av flere profiler. Halvorsen beklager, forklarer at hun uttrykte seg klønete, og understreker at treningsappen fokuserer på helse og velvære, ikke kroppsidealer. Hun understreker at hun tar kritikken på alvor og vil forbedre seg.
1 måned siden
Treningsinfluencer Espen Berg, kjent som «Muskelbunt1», har møtt kritikk etter å ha publisert en video der han konfronterer to menn på et treningssenter angående deres kroppslukt. I videoen, som har fått stor oppmerksomhet, gir Berg de to beskjed om å dusje oftere, noe han mener er til deres eget beste og for de andre på treningssenteret. Kritikere, inkludert ungdomsskolelærer Marius Sæther Flå, mener Berg burde ha tatt en privat samtale med mennene istedenfor å publisere videoen. Flå påpeker også at Bergs handlinger har ført til rasistiske kommentarer i kommentarfeltet, noe Berg avviser. Jurist Jon Wessel-Aas mener videoen er innenfor lovens rammer, da de involverte er vanskelig å identifisere for de fleste.
1 måned siden
Treningsinfluencer Espen Berg er utestengt fra et treningssenter etter å ha publisert en video der han henger ut to unge gutter for angivelig dårlig lukt. Videoen fikk raskt mange visninger, og viser Berg som konfronterer guttene. Guttene og deres familier har bedt Berg om å slette videoen, da de opplever situasjonen som ubehagelig. Treningssenteret har utestengt Berg inntil han fjerner videoen, og begrunner dette med brudd på senterets trivselsregler. Berg har beklaget hendelsen, men har ikke slettet videoen. En av guttene gruer seg til å gå på skolen på grunn av hendelsen.
2 måneder siden
I travsporten har flere unge kvinner meldt om sexpress og overgrep fra menn med makt. Trener Heidi Moen har mottatt henvendelser om seksuell omgang med mindreårige, trusler og sjikanerende meldinger. Menn utnytter sin posisjon for å skaffe seg seksuelle tjenester fra sårbare jenter som drømmer om en karriere i sporten. Det Norske Travselskap (DNT) tar saken alvorlig og understreker at de har nulltoleranse for trakassering, mobbing, vold og overgrep. Saken skal diskuteres i et styremøte.
19 dager siden
Rebecka Andersen, kjent fra «71 grader nord - team», kritiserer voksne seere for hatmeldinger. Hun mener kommentarene går over streken og kritiserer hennes personlighet. Andersen føler seg feilaktig fremstilt på TV som mer klagete enn hun er, grunnet klippingen. Etter å ha delt en video på Instagram der hun oppfordrer til vennlighet, har hun opplevd en positiv endring i tilbakemeldingene.
2 måneder siden
En bølge av historier om overgrep og seksuell trakassering i travsporten har kommet frem i lyset. Unge kvinner forteller om uakseptabel oppførsel fra menn i maktposisjoner. Travtrener Heidi Moen har mottatt over hundre henvendelser og deler anonymiserte utdrag på sosiale medier. Historiene omhandler seksuell omgang med mindreårige, tilsendte bilder av erigerte peniser og trusler. Det Norske Travselskap (DNT) sier de har nulltoleranse for trakassering og oppfordrer til å melde fra til varslingstjenesten eller politiet. DNT erkjenner et forbedringspotensial og vil diskutere saken videre.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg Maren Lundbys kritikk av vektpresset i hoppsporten, der hun og Siri Opseth deler sine erfaringer. Lundby fremhever at fokuset på vekt er helseskadelig og kan skremme vekk rekrutter. Hun påpeker at de letteste utøverne har en konkurransefordel, der én kilo kroppsvekt kan utgjøre hele fire meter i lengde. Lundby etterlyser endringer i dagens vektregler, men opplever manglende respons fra hoppledelsen, noe hun mener er uheldig for sportens fremtid.
3 måneder siden
En ny video fra Stall Verdens Ende viser en hest som blir pisket gjentatte ganger av en trener, mens en ung rytter ser på. Videoen har skapt sterke reaksjoner, og en professor i dyrevelferd ved NMBU mener behandlingen er uakseptabel og et brudd på dyrevelferdsloven. Stalleieren har ikke kommentert videoen direkte, men er kritisk til spredning av det hun mener er feilinformasjon i sosiale medier. Hun understreker at hun er åpen for selvkritikk og mener at de ikke driver med dyremishandling. Mattilsynet påpeker at bruk av hjelpemidler som pisk må være forsvarlig og at rideskoler har en viktig rolle i å skape gode holdninger. Professoren oppfordrer til å fokusere på samarbeid og positive treningsmetoder.
2 måneder siden
En rideskole på Tjøme er under kraftig kritikk etter at videoer av angivelig vold mot hester har spredt seg i sosiale medier. Mattilsynet har mottatt et stort antall bekymringsmeldinger om forholdene ved Stall Verdens Ende, inkludert påstander om avmagrede hester og piskebruk. Stalleieren beklager hendelsene, men hevder at videoene er tatt ut av kontekst og at pisken kun ble brukt for å rettlede hestene. Mattilsynet har gjennomført et tilsyn, men fant ingen alvorlige forhold. Norges Rytterforbund reagerer sterkt og ønsker et samarbeid med Mattilsynet for å sikre bedre hestevelferd, spesielt ved privateide rideskoler.
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg hvordan sosiale medier normaliserer et usunt fokus på mat og kropp, spesielt blant unge. Forfatteren, som selv har slitt med spiseforstyrrelser, kritiserer influensere som fremmer kaloritelling og urealistiske kroppsidealer. Det påpekes at mange unge har et problematisk forhold til mat, og at sosiale medier bidrar til å forsterke dette. Begreper som 'bulking' og 'cutting' skaper et overdrevent fokus på kropp og mat. Artikkelen advarer mot at unge søker råd fra influensere i stedet for foreldre, og oppfordrer til å gjøre det utrendy å veie mat og telle kalorier.