Artikkelen undersøker hvordan økonomiske nedgangstider kan påvirke forbruket av skjønnhetsprodukter og -tjenester, med henvisning til «skjønnhetssalongindikatoren» og «skjørtekantindikatoren». Indikatorene antyder at USA kan være på vei inn i en resesjon, da folk velger billigere behandlinger og utsetter frisørbesøk.
Samtidig viser en skjønnhetsmesse rekordhøy deltakelse, noe som skaper et motstridende bilde.
Mote- og skjønnhetsmagasiner gir råd om hvordan man kan oppnå en «resesjonssveis» med rimeligere alternativer, som reflekterer en tilpasning til økonomisk usikkerhet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Artikkelen utforsker om julebordsmoten kan gi indikasjoner om den økonomiske situasjonen. Årets julebord preges av glitter og paljetter, noe som kan tolkes som et tegn på at folk tar igjen etter en periode med dyrtid. Teorier som 'hemline index' og 'lipstick effect' antyder at kortere skjørt og økt salg av luksusvarer kan indikere økonomisk oppgang. Norges Bank ser en stabil økonomi, men advarer mot økt gjeld, mens SSB spår rentekutt som kan føre til økt forbruk. Finanstilsynet maner til forsiktighet til tross for at bankene er solide. Usikkerhet rundt verdensøkonomien og nordmenns høye boliglån gjør at det er vanskelig å spå fremtiden.
22 dager siden
Artikkelen belyser hvordan økende priser, Trump-toll og børsuro skaper økonomisk usikkerhet for folk. Mange strammer inn på forbruket, dropper ferie og endrer handlemønster. Studenter og småbarnsforeldre er spesielt bekymret for økte matpriser og vanskeligheten med å spare til bolig. Flere uttrykker også frykt for fremtidige jobbmuligheter i et usikkert marked. Eksperter råder folk til å beholde roen og ikke foreta panikksalg av fond, men heller tenke langsiktig.
4 måneder siden
Artikkelen diskuterer den tilsynelatende motsetningen mellom nordmenns opplevelse av dårlig økonomi og de faktiske økonomiske tallene. Til tross for lav arbeidsledighet, reallønnsvekst og høyt konsum, opplever mange nordmenn økonomien som vanskelig. Forbrukertillitsindeksen viser at et flertall tror økonomien er dårligere enn før og vil forverres. Økonomer mener denne oppfatningen er påvirket av psykologiske faktorer og mediedekning, og ikke samsvarer med de faktiske økonomiske indikatorene. Undersøkelser viser at Norge har et av de høyeste konsumnivåene i Europa, og at julehandelen forventes å øke.
1 måned siden
Artikkelen omhandler den økende frykten for resesjon i USA, hvor storbanker som Goldman Sachs og Morgan Stanley nedjusterer sine prognoser for økonomisk vekst. Samtidig viser en indikator fra Federal Reserve at USAs BNP kan falle i første kvartal. Økonomer har ulike syn på situasjonen; noen mener resesjonsfrykten er overdreven og tror på økte investeringer, mens andre ser børsfall som en mulighet for å iverksette nødvendige tiltak for å snu utviklingen. Artikkelen diskuterer også Trumps økonomiske politikk, inkludert tollsatser, og bekymringer for at fokus på krig og nasjonalisme kan forverre den økonomiske situasjonen.
2 måneder siden
Artikkelen belyser den økonomiske usikkerheten knyttet til Donald Trumps politikk og dens mulige innvirkning på global økonomi. Sjeføkonomer fremhever at bedrifter er tilbakeholdne med investeringer grunnet uforutsigbarhet. Artikkelen retter også søkelyset mot kommende inflasjonstall i USA, som kan påvirke sentralbankens rentebeslutninger. Samtidig diskuteres utsiktene for norsk økonomi, hvor lav arbeidsledighet og forventninger om økt detaljhandel blir vektlagt.
12 dager siden
Artikkelen omhandler et tregt marked for nye hytter, som skyldes storstilt utbygging under pandemien, stigende renter og høyere byggekostnader. Salget av brukthytter holder seg stabilt, men nyhyttemarkedet sliter. Hytteekspert Carl Christian Mathiesen fra Prognosesenteret mener dette kan bli normalen fremover. Eiendom Norge beskriver markedet som «fryktelig treigt» og peker på at høyere renter og økonomisk usikkerhet gjør at folk heller kjøper brukt. Flere konkurser i hyttebransjen er et resultat av mindre etterspørsel etter nye hytter.
1 måned siden
Artikkelen belyser økende bekymring blant økonomer for en mulig resesjon i USA, drevet av handelskrigen og president Trumps økonomiske politikk. Professor Steinar Holden ved UiO påpeker at omfattende tollsatser kan utløse en resesjon, mens BI-professor Hilde Bjørnland advarer om svekket kjøpekraft som følge av økte priser. Handelsbankens sjeføkonom Marius Gonsholt Hov fremhever den negative effekten av usikkerhet på investeringer. Proteksjonisme kan også skade Norge gjennom redusert teknologiimport og vanskeligere forhold for eksportnæringen. Økonomene understreker at situasjonen er uoversiktlig, og at en resesjon ikke kan utelukkes.
23 dager siden
Verdens børser opplever kraftige fall på grunn av frykt for økonomisk nedgang, resesjon i USA og usikkerhet rundt internasjonal handelspolitikk. Sjefstrateg i Nordea, Erik Bruce, påpeker at børsfallet kan redusere forbruket og vanskeliggjøre bedrifters finansiering. Kristian Tunaal i Alfred Berg fremhever at situasjonen er unik, men ser også positive aspekter som tidligere kriser og muligheten for politisk inngripen. Harald Magnus Andreassen i Sparebank1 Markets antyder at sentralbankene kan kutte renten som følge av svekket økonomi, og at Oslo Børs vil bunne ut etter hvert. Frykten for redusert global etterspørsel rammer også norsk økonomi.
14 dager siden
Artikkelen diskuterer forventningene om et rentekutt fra Den europeiske sentralbanken (ESB) og usikkerheten knyttet til handelskrigen og Trumps tollpolitikk. Lav prisvekst i eurosonen åpner for rentekutt for å støtte økonomien. Handelskrigen skaper usikkerhet, og EU frykter dumping av billige kinesiske varer. Økt offentlig pengebruk og tegn til bedring i boligmarkedet gir håp om økonomisk opptur, men forbrukernes tillit er avgjørende. Et rentekutt kan bidra til å opprettholde denne tilliten og stimulere økonomien.
1 måned siden
Artikkelen utforsker den økende bruken av Botox og andre kosmetiske inngrep blant unge, og hvordan dette normaliseres gjennom influencere og sosiale medier. Den belyser hvordan skjønnhetsindustrien skaper usikkerhet for å øke salget, og advarer om potensielle skadevirkninger av både produkter og selve inngrepene. Forfatteren argumenterer for at selvaksept er en radikal handling i en verden som profitterer på vår usikkerhet, og oppfordrer til kritisk tenkning rundt skjønnhetsidealer.
1 måned siden
Artikkelen utforsker den økende bruken av Botox og andre kosmetiske inngrep blant unge, og hvordan dette normaliseres gjennom influencere og sosiale medier. Den belyser hvordan skjønnhetsindustrien skaper usikkerhet for å øke salget, og advarer om potensielle skadevirkninger av både produkter og selve inngrepene. Forfatteren argumenterer for at selvaksept er en radikal handling i en verden som profitterer på vår usikkerhet, og oppfordrer til kritisk tenkning rundt skjønnhetsidealer.
1 måned siden
Artikkelen analyserer den økonomiske situasjonen i Norge, preget av rekordhøye sjokoladepriser og økende ledighet i Oslo. Den beskriver et arbeidsmarked i nedkjøling, med flere arbeidsledige og færre tilgjengelige stillinger, samt et misforhold mellom arbeidssøkernes kompetanse og etterspørselen i markedet. Forfatteren fremhever hvordan økonomisk usikkerhet fører til at bedrifter holder tilbake investeringer og rekruttering. Det argumenteres for at Norges Bank bør senke renten for å skape trygghet, stimulere arbeidsmarkedet og sikre bedre utnyttelse av kompetanse.
1 måned siden
Artikkelen omhandler økende usikkerhet rundt fremtidige rentekutt fra Norges Bank. Høyere prisvekst enn forventet, lav arbeidsledighet og internasjonale økonomiske faktorer har ført til at flere økonomer tror på færre eller ingen rentekutt. Undersøkelser viser at folks forventninger om rentekutt er halvert. Selv om kronen har styrket seg, peker flere argumenter mot rentekutt, inkludert høyere lønnsvekst og boligprisvekst. Noen økonomer tror likevel Norges Bank vil levere et rentekutt for å opprettholde tilliten til sin kommunikasjon.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hvordan økte matvarepriser påvirker folk med lav inntekt. Ulrikke Ottesen forteller om sin hverdag hvor hun er avhengig av tilbud og billigmerker for å klare seg. Hjelpeorganisasjonen Opplandshjelpen melder om kraftig prisvekst på de billigste varene. Norgesgruppen ser en økning i salget av First Price-produkter, spesielt i områder med lav inntekt. En sjeføkonom mener dyrtiden er over, men dette blir motsagt av en politiker fra Rødt som mener situasjonen er verre enn som antatt og understreker at fattigdom ikke er en følelse.
1 måned siden
Artikkelen analyserer hvordan Donald Trumps økonomiske politikk og handelskrig påvirker hans popularitet. Økte tollsatser har skapt økonomisk usikkerhet og fallende aksjekurser. Målinger viser gryende misnøye blant velgerne, til tross for en lojal kjerne. Eksperter påpeker at økende inflasjon og levekostnader kan ramme folks lommebok og redusere Trumps oppslutning. Artikkelen fremhever at amerikanske velgere primært fokuserer på innenrikspolitikk og økonomi, mens utenrikspolitikk har mindre innvirkning, med unntak av situasjoner som involverer amerikanske soldater.