Marja Folcke, en 34-åring fra Sverige, ble millionær på kort tid ved å handle aksjer. Hun startet med 30. 000 kroner og utviklet en strategi for å investere i volatile aksjer i små svenske selskaper.
Etter å ha investert ytterligere 100. 000 kroner, lot hun renters rente gjøre jobben. Som 29-åring hadde hun en million kroner.
I dag lever hun av avkastningen fra sine investeringer, men er bevisst på pengebruk. Hennes mål er å bli økonomisk fri rundt 45-årsalderen. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim råder unge til å starte med små investeringer og være langsiktige.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Ann-Christina Lykke Motzfeldt gikk fra å ha lite til å bli økonomisk uavhengig gjennom smarte investeringer, og deler nå sine erfaringer og råd. Inspirert av en samtale og boken «Tjen en million på aksjer», begynte hun å investere i aksjer og oppnådde raskt suksess. Hun diversifiserte sine investeringer og drev med daytrading før hun sammen med Linnea Schmidt startet «Moneypenny and More» for å inspirere kvinner til å investere. Ann-Christina understreker viktigheten av økonomisk frihet og oppfordrer kvinner til å ta kontroll over egen økonomi gjennom langsiktige investeringer.
3 måneder siden
Hugo Miguel de Castro-Syrstad (43) har oppnådd stor suksess med utbytteaksjer. Han startet med 30.000 kroner i 2020 og har siden mottatt to millioner kroner i utbytte. Han investerer 10 prosent av månedlig inntekt i aksjer og har nå en portefølje på fire millioner kroner sammen med sin kone. Castro-Syrstad understreker viktigheten av en strategi og tålmodighet. Utbytteaksjer har blitt mer populært, men eksperter advarer om at det fortsatt innebærer risiko. Det anbefales å spre investeringene på ulike sektorer og reinvestere utbytte.
2 måneder siden
Tobias Tverberg (24) fra Sandefjord investerte én million kroner i et fond etter å ha spart penger fra panting og deltidsjobber siden 2022. Han startet med flaskepanting og småjobber for å bygge kapital. En TikTok-video der han viser hvordan han tjener 60.000-100.000 kroner ekstra i måneden gjennom investeringer, ble svært populær. Tverberg deler sine tips om investering og understreker viktigheten av å starte i det små og ikke investere mer enn man har råd til å tape. Økonom Lene Drange roser Tverbergs initiativ, men anbefaler å spre risikoen ved å investere i ulike markeder, inkludert bolig.
4 måneder siden
Flere forbrukerøkonomer har delt sine råd om hvordan man kan bruke 10.000 kroner for å oppnå best mulig avkastning. Derya Incedursun anbefaler først å betale ned gjeld med høye renter, deretter vurdere høyrentekonto eller globalt indeksfond for tryggere avkastning. Hallgeir Kvadsheim foreslår bufferkonto eller pengemarkedsfond for lav risiko, men nevner også muligheten for enkeltaksjer eller kryptovaluta for høyere risiko og potensiell dobling av beløpet. Silje Sandmæl oppfordrer til å finne beste rente via Finansportalen og vurderer BSU for unge under 34 år. Valg av strategi avhenger av risikovilje og tidshorisont.
3 måneder siden
Lisa Neergaard (26) planlegger å spare 20.000 kroner i 2025 ved å kutte spontankjøp, handle smartere og øke fondssparingen. Hun er en av mange nordmenn som fokuserer på økonomi i sine nyttårsforsetter. En undersøkelse viser at nesten en tredjedel av befolkningen ønsker å spare mer eller bruke mindre penger i 2025, en økning fra året før. Spareekspert Benhaz Ganji anbefaler å sette seg klare mål og dele opp sparingen i kortsiktige og langsiktige planer. Hun fremhever også at aksjemarkedet har vist god vekst og er et attraktivt alternativ til tradisjonell sparekonto.
18 dager siden
En ny statistikk fra Finans Norge viser at mange arbeidstakere i privat sektor har minimum pensjonssparing (2%). Privatøkonom Elisabeth Landsverk i SpareBank 1 Østlandet påpeker at forskjellen mellom 2% og 7% sparing kan utgjøre nesten 2 millioner kroner over 30 år, ved å velge en pensjonsprofil med høy aksjeandel. Stefi Kierulf Prytz i Finans Norge understreker at sparesatsen har stor betydning for pensjonsutbetalingen. Spareøkonom Fredrikke Gregorson hos Storebrand oppfordrer kvinner til å ta mer risiko i pensjonssparingen for å oppnå høyere avkastning.
2 måneder siden
Hanne Horten (26) kjøpte sin første leilighet som 24-åring ved å kombinere sparing, jobb og utleie. Hun unngikk å bruke studielån, leide ut via Airbnb og administrerte utleie for andre. Horten fikk boliglån i lokalbanken etter avslag i større banker, og leiligheten er innredet for utleie med tanke på dette. Nå sparer hun 170.000 kroner i året for å kjøpe tomt og mikrohus i 2026, som hun planlegger å leie ut. Hun har flere deltidsjobber for å nå målet, inkludert innholdsproduksjon for tretopphytter, men prioriterer også sosiale aktiviteter.
4 måneder siden
Eksperter fra DNB Markets og Delphi Fondene har siden 1988 gitt aksjeråd til Dine Pengers lesere. Hadde man fulgt disse rådene slavisk, ville en startinvestering på 100.000 kroner ha vokst til over 155 millioner kroner i Delphis tilfelle, og 54,8 millioner for DNB Markets. Dette er betydelig mer enn en investering i Hovedindeksen på Oslo Børs, som ville gitt 3,7 millioner. Artikkelen presenterer en gjennomgang av markedet med ekspertenes nåværende anbefalinger og begrunnelser for sine valg. Det understrekes at porteføljene er teoretiske og ikke inkluderer kurtasje eller skatt.
2 måneder siden
Emilie Willoch Frøyland (31) har sammen med sin samboer tjent åtte millioner kroner på boligflipping i Oslo de siste fem årene. Hun har pusset opp seks boliger, og solgte nylig en leilighet 600.000 kroner over takst før visning. Frøyland trosser ekspertenes råd om rask og billig oppussing, og skaper personlige hjem i sentrale strøk. Hun unngår totalrenoveringsobjekter og venter på de rette prosjektene hvor rør og bærende konstruksjoner er i orden. Frøyland mener det alltid finnes gode kjøp i markedet, og at man må være villig til å investere tid for å finne dem.
2 måneder siden
Kristin Vo (34) deler sine erfaringer om boligflipping og hvordan øke boligens verdi gjennom oppussing. Hun startet med en leilighet på Grefsen som hun leide ut, og har siden kjøpt boliger jevnlig. Vo anbefaler å ha finansieringen klar og se etter leiligheter som ikke krever store reparasjoner. Eiendomsmegler Carl Geving råder til å fokusere på å utbedre feil og mangler ved boligen, male i nøytrale farger og eventuelt lage et ekstra rom. Både Geving og takstingeniør Daniel Helgesen advarer mot å pusse opp bad og kjøkken før salg, da dette sjelden lønner seg.
1 måned siden
Artikkelen omhandler sparing til barn og hvordan unngå de vanligste fellene. Økonomirådgiver Lene Drange anbefaler å starte tidlig med sparing, selv med små beløp, og viser hvordan selv 100 kroner i måneden kan vokse over tid. Globale indeksfond anbefales for langsiktig sparing, da det gir bedre avkastning enn en vanlig bankkonto. Hun fraråder å spare i barnets navn på grunn av risikoen for manglende impulskontroll når barnet blir myndig. Artikkelen tar også for seg problemstillinger rundt sparing ved samlivsbrudd, samt råd om BSU-sparing. Drange understreker at det viktigste er å dekke grunnleggende behov og ikke stresse for mye med sparingen hvis man ikke har mulighet.
2 måneder siden
Emilie (31) solgte en oppusset leilighet på Tøyen for 600.000 kroner over prisantydning, bare ti timer etter salgsstart. Dette er hennes femte boligflipp, og hun anslår å ha tjent rundt 8 millioner kroner totalt. Eiendomsmegler Simon Barood i DNB Eiendom forklarer det gode markedet med blant annet senket egenkapitalkrav og høy etterspørsel i Oslo. Emilie advarer andre om at boligflipping er krevende og tidkrevende, og anbefaler å starte smått. Hun deler også tips om å bevare forholdet under oppussingsprosjekter.
19 dager siden
Artikkelen belyser en økende trend blant unge investorer under 30 år som strømmer til aksjemarkedet, til tross for svingninger og usikkerhet. Investeringsplattformen Nordnet rapporterer om betydelig kundevekst, særlig i de yngre aldersgruppene. Disse investorene ser potensielle kjøpsmuligheter i markedsuroen og benytter sosiale medier som en viktig informasjonskilde. Studenter i Horten uttrykker liten bekymring for svingningene og håper på ytterligere kursfall for å investere i aksjer til lavere priser. En finansrådgiver understreker viktigheten av langsiktig investering og minner om at markedet alltid vil oppleve perioder med uro.
2 måneder siden
Maren Nymoen Hansen (27) solgte rekkehuset sitt på Vøyenenga i Bærum for 5,05 millioner kroner, 660.000 kroner over prisantydning, gjennom et boligkupp. Fire interessenter var involvert, hvorav to presset prisen opp i en budrunde. Hansen og samboeren flytter til et større hus på Vøyenenga grunnet familieforøkelse. Megler Andreas Fostad Loeng bekrefter at rimeligere boliger er populære blant førstegangskjøpere, og at boligkupp blir vanligere. Han understreker at boligkupp kan være risikabelt for selger, men at det i dette tilfellet ga en god gevinst. Trenden med boligkupp sprer seg fra Oslo til Asker og Bærum.
3 måneder siden
Lilli Bendriss (78) prioriterer å nyte livet og sparer ikke penger, men har alltid en million kroner som sikkerhet. Hun bruker pengene på luksusopplevelser. Økonomirådgiver Lene Drange understreker viktigheten av god planlegging for økonomisk trygghet i eldre alder. Hun anbefaler å starte pensjonsplanleggingen tidlig, redusere risiko i investeringer ved pensjonsalder, og planlegge for et langt liv. Drange mener en økonomisk buffer er viktig for å håndtere uforutsette utgifter og sikre en stabil fremtid. Hun påpeker at økonomisk frihet er individuelt, men at god oversikt og planlegging er avgjørende for en bekymringsfri pensjonisttilværelse.