Artikkelen belyser en økende trend blant unge investorer under 30 år som strømmer til aksjemarkedet, til tross for svingninger og usikkerhet. Investeringsplattformen Nordnet rapporterer om betydelig kundevekst, særlig i de yngre aldersgruppene.
Disse investorene ser potensielle kjøpsmuligheter i markedsuroen og benytter sosiale medier som en viktig informasjonskilde. Studenter i Horten uttrykker liten bekymring for svingningene og håper på ytterligere kursfall for å investere i aksjer til lavere priser.
En finansrådgiver understreker viktigheten av langsiktig investering og minner om at markedet alltid vil oppleve perioder med uro.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
21 dager siden
Artikkelen belyser den økte interessen for aksjehandel blant unge investorer (18-29 år) under det nylige børsfallet. Nordnet rapporterer om en betydelig økning i både antall transaksjoner og nye kunder i denne aldersgruppen. De unge lar seg ikke avskrekke av markedsuroen, men ser heller muligheter i de store svingningene. Flertallet av investorene er menn, og mange benytter anledningen til å kjøpe aksjer i selskaper som DNB, Vår Energi og Norwegian. I tillegg påvirker nedgangen i oljeprisen handelen med olje- og gassaksjer.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg usikkerheten rundt fondssparing i nedgangstider. Eksperter anbefaler å spre investeringene, redusere eksponeringen mot amerikanske aksjer og å søke veiledning. Mange sparere selger unna globale indeksfond, og det understrekes viktigheten av å ha en langsiktig plan og ikke la seg stresse av markedets svingninger. For unge sparere er det essensielt å vurdere investeringshorisonten og risikoviljen, mens andre oppfordres til å se nedgangen som en potensiell kjøpsmulighet.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler økende uro i markedet grunnet geopolitiske spenninger og frykt for finanskrise, og hvordan dette påvirker folks investeringer. Eksperter understreker viktigheten av langsiktig sparing og tilpasning av risiko etter tidshorisont. Investeringsplattformen Nordnet ser at folk søker mer informasjon og at investorer flytter investeringer fra amerikanske aksjefond til andre markeder. Det anbefales å ha en kontantbuffer for å kunne utnytte eventuelle kjøpsmuligheter som oppstår i et fallende marked. Ekspertene understreker at det ikke er grunn til panikk, og at markedet historisk sett har kommet seg gjennom perioder med uro.
27 dager siden
Artikkelen omhandler hvordan uro i markedet, forårsaket av blant annet Trumps tollmurer, påvirker unge som sparer i fond og aksjer. Karoline Borgø (25) har sett et fall i sine fondspenger og planlegger å redusere fondssparingen. Oscar Sletteng (23) er pessimistisk og frykter at børsuroen vil forsinke hans boligkjøp. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim anbefaler unge med kort sparehorisont å redusere risikoen og vurdere tryggere spareprodukter som rentefond eller globale indeksfond.
23 dager siden
Uro i markedene fører til flere lånesmell og tvangssalg hos Nordnet. Når aksjeverdien faller under lånebeløpet, kreves nedsalg eller innbetaling. Nordnet ser økt tvangssalg, men også at kunder følger med og regulerer. Selskapet råder belånte investorer til å være årvåkne på grunn av høyere risiko. Samtidig benytter flere anledningen til å kjøpe billigere aksjer. En forvalter mener tvangssalg ikke har varig effekt, da andre investorer kjøper de solgte aksjene. Nordnet anbefaler investorer å tenke langsiktig.
1 måned siden
Norske bankar melder om auka pågang frå kundar som er bekymra for sparepengane sine i lys av internasjonal uro og svingande aksjemarknader. Mange nordmenn vurderer å redusere risikoen i investeringane sine, og Nordnet observerer ein trend der spararar flyttar midlar frå aksjefond til høgrentefond. Bankfolk understrekar viktigheita av å vurdere tidshorisonten og behovet for pengane før ein gjer endringar, og anbefaler langsiktigheit for dei som sparer over tid.
1 måned siden
I en artikkel om aksjesparing i usikre tider, deler Johan H. Andresen og Magne Gundersen sine synspunkter. Andresen understreker at selv om han ikke gir konkrete råd, har investering i verdensøkonomien historisk sett vært lønnsomt. Gundersen råder folk til å bevare roen og minner om at markedene har en tendens til å komme seg etter kriser. Han anbefaler også jevnlig sparing og ser nedgangstider som muligheter for å kjøpe aksjer til redusert pris. Begge ekspertene foreslår å vurdere nordiske fond for å spre risikoen, og Gundersen anbefaler å søke personlig tilpasset veiledning fra pålitelige kilder for å ta informerte investeringsbeslutninger.
21 dager siden
Artikkelen tar for seg viktigheten av å vurdere risikoen i sin innskuddspensjon. Eksperter anbefaler generelt høyere risiko, spesielt for yngre, da historisk avkastning viser at en større aksjeandel kan gi betydelig mer pensjon over tid. Det understrekes at man bør tilpasse risikoen til egen situasjon og tidshorisont, og at det er viktig å være klar over at markedet svinger. Selv om økonomisk turbulens kan skape bekymring, oppfordres det til å ha tro på at markedet vil rette seg, og at nedgangstider kan være et gunstig tidspunkt for å øke risikoen. Artikkelen understreker at det ikke finnes noen garanti for fremtidig avkastning.
23 dager siden
Aksjemarkedet er turbulent, og eksperter råder investorer til å unngå panikksalg. Forbrukerøkonomer understreker viktigheten av en lang tidshorisont og å unngå realisering av tap. De anbefaler å vurdere tryggere sparealternativer som sparekonto for fremtidige investeringer, spesielt for kortsiktige behov som boligkjøp. Artikkelen belyser også risikoen for en global handelskrig som kan påvirke indeksfond. Det understrekes at situasjonen kan være en nyttig påminnelse om å vurdere egen risikotoleranse og investeringsstrategi.
23 dager siden
Flere BI-studenter deler sine tanker om det nylige børsfallet i USA, utløst av president Trumps tollsatser. En student har valgt å selge mesteparten av sine investeringer i kryptovaluta, og foretrekker å ha pengene tilgjengelig. Andre studenter holder hodet kaldt og velger å ikke foreta seg noe, i håp om at markedet vil stabilisere seg over tid. Flere av studentene forteller at de har hatt interesse for investering siden ung alder, og begynte å investere allerede i ungdomsskolen.
3 måneder siden
Usikkerhet i verdensbildet preger finansmarkedene, og eksperter gir råd om hvordan man bør investere i denne perioden. Det anbefales langsiktig sparing i globale indeksfond for å spre risiko, samt diversifisering i ulike sektorer som råvarer, teknologi og forbruksvarer. Ekspertene er enige om at det er lurt å investere internasjonalt for å unngå å være for avhengig av det norske markedet. Noen mener det er greit å ta ut gevinst ved uro, mens andre understreker viktigheten av en lang investeringshorisont. Det anbefales også å spre risiko ved å investere i flere aksjer, da mange nordmenn kun eier aksjer i ett selskap.
3 måneder siden
Nye låneregler har ført til en markant økning i antall lånesøknader, spesielt blant unge, med opptil 70 prosent økning i finansieringsbevis hos enkelte banker. Til tross for at det kreves mindre egenkapital, opplever mange at det er vanskelig å komme inn på boligmarkedet på grunn av stor konkurranse og høye priser. Bankene ser en økning i søknader og innvilgede lån, men understreker at betjeningsevne fortsatt er avgjørende. Samtidig er boligbyggingen i Norge på et historisk lavt nivå, noe som bidrar til økte boligpriser. Eiendom Norge forventer en betydelig prisvekst i 2025.
21 dager siden
Artikkelen belyser hvordan økende priser, Trump-toll og børsuro skaper økonomisk usikkerhet for folk. Mange strammer inn på forbruket, dropper ferie og endrer handlemønster. Studenter og småbarnsforeldre er spesielt bekymret for økte matpriser og vanskeligheten med å spare til bolig. Flere uttrykker også frykt for fremtidige jobbmuligheter i et usikkert marked. Eksperter råder folk til å beholde roen og ikke foreta panikksalg av fond, men heller tenke langsiktig.
22 dager siden
Nordea opplever stor pågang fra kunder etter markedsuro utløst av Trumps tollsatser. Privatpersoner søker råd om investeringer og hvordan markedssvingninger påvirker spareplaner. Bedrifter er bekymret for valutasvingninger og ønsker valutasikring. Nordeas ansatte har jobbet intensivt for å håndtere pågangen og berolige kunder. Markedsuroen skyldes opptrappingen av handelskonflikten mellom USA og Kina, som har ført til fall i børser, svekket krone og oljepris.
20 dager siden
Sparebank 1 advarer kunder mot å prøve å time markedet, og oppfordrer til å holde seg til langsiktige spareavtaler. Banken observerer økt aktivitet i fondskjøp, spesielt innen globale indeksfond og teknologifond. Markedene har opplevd store svingninger den siste tiden, men eksperter understreker at timing er vanskelig, og at langsiktig sparing er nøkkelen. De anbefaler å fortsette med eksisterende spareplaner og fylle på sparingen jevnt, fremfor å ta panikkbeslutninger.