Håvard Werkland, en 30 år gammel kokk fra Trøndelag, konkurrerer i Bocuse d'Or, også kjent som verdens vanskeligste kokkekonkurranse. Han har trent iherdig i Trondheim, med fokus på unike retter med millimeterpresisjon. Werkland skal presentere en tallerkenrett med ørnefisk og hummer, og en fatrett med rådyr.
Han har tidligere vært assistent for Christopher W. Davidsen, og har vunnet bronse i Europamesterskapet.
Konkurransen er kjent for sitt høye press og engasjement fra publikum, men Werkland sier han går inn i sin egen boble under konkurransen. Norge har en sterk historie i Bocuse d'Or med 13 pallplasseringer siden 1987.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Håvard Werkland og Team Norway deltar i kokke-VM i Lyon. Werkland, som jobber på Michelin-restauranten Speilsalen i Trondheim, er Norges kandidat etter å ha vunnet årets kokk i 2023. Han og laget skal presentere to retter: en med ørnefisk og hummer, og en med rådyr. Teamet, som også inkluderer coach Christopher W. Davidsen og commis Grunde Gillund, har forberedt seg siden september. Familien er til stede for å heie på dem. Werkland og Team Norway tok bronse i EM i fjor.
3 måneder siden
Det norske kokkelaget, med Håvard Werkland i spissen, har presentert sin tallerkenrett for juryen i Bocuse d'Or i Lyon. Retten bestod av ørnefisk, hummer og selleri. Werkland, som tidligere har vunnet «Årets kokk» og kom på tredjeplass i kokke-EM, representerer Norge i konkurransen. Hans foreldre er til stede og følger spent med, selv om de forteller at han ikke hadde interesse for matlaging som ung. De håper på en pallplassering, men understreker at det viktigste er at han har gjort sitt beste. Vinnerne av konkurransen blir annonsert mandag kveld.
3 måneder siden
Det norske kokkelandslaget deltar i Bocuse d’Or i Lyon, også kjent som kokkenes uoffisielle verdensmesterskap. Håvard Werkland, assisterende kjøkkensjef ved Michelin-restauranten Speilsalen, leder det norske laget. Konkurransen starter mandag formiddag, og medaljeseremonien avholdes samme kveld. Norge kvalifiserte seg til finalen etter å ha tatt bronse i Bocuse d´Or Europa 2024. Norge har deltatt i alle regionale kvalifiseringskonkurranser siden 2008.
3 måneder siden
Norge har vunnet prisen «Special prize plate theme» i Bocuse d'Or, en prestisjefylt kokkekonkurranse som finner sted i Lyon, Frankrike. Halvard Werkland representerte Norge og mottok prisen for den visuelle presentasjonen av sin fiskerett. Sverige tok bronsemedaljen, mens Danmark sikret seg sølvmedaljen i konkurransen. Denne spesialprisen fokuserer på hvordan maten presenteres på tallerkenen, og anerkjenner Norges kreative tilnærming til matlaging.
3 måneder siden
Norge ble tildelt prisen for beste tallerkenrett under årets Bocuse d'Or i Lyon, Frankrike. Til tross for denne utmerkelsen, oppnådde ikke det norske laget, ledet av Håvard Werkland, en pallplass i selve hovedkonkurransen. Frankrike vant konkurransen, med Danmark og Sverige på de neste plassene. Konkurransen startet søndag, og den norske seieren i kategorien for beste tallerkenrett ble annonsert mandag kveld.
2 måneder siden
56 år gamle Lars Andresen Jr. kjempar for å delta i Ski-VM i Trondheim, der para-langrennsløparar deltek for første gong. Uttaket skjer berre tre dagar før sprinten, noko som skapar usikkerheit for Andresen. Han har flytta til Trondheim og trent hardt, men må overbevise i Steinkjer like før VM. Kritikken går på at uttaksprosessen er stressande og at landslagsutøvarar blir favoriserte. Landslagstrenaren avviser dette og seier alle stiller likt. Andresen har oppfylt krava, men er avhengig av eit wildcard for å delta i verdscupen i Steinkjer.
1 måned siden
Håvard Solås Taugbøl går fra langrennslandslaget til langløpslaget Team Ragde Charge, eid av brødrene Aukland. Anders Aukland fremhever Taugbøls potensial i Ski Classics på grunn av hans sprintbakgrunn og stakeferdigheter. Taugbøl har en VM-bronse og syv individuelle pallplasser i verdenscupen, og får nå Andreas Nygaard og Stina Nilsson som lagkamerater. Overgangen kommer etter en skuffende sesong som verdenscupløper, hvor en 14.-plass i ski-VM ikke var nok til å sikre fornyet landslagsplass.
3 måneder siden
Håvard Moseby har tatt et dristig valg ved å prioritere NM fremfor Skandinavisk Cup, noe som kan koste ham både VM-deltakelse og enklere OL-kvalifisering. Han er avhengig av et mirakel for å få gå VM i Trondheim, spesielt på 10 kilometer distansen, der konkurransen er knallhard. Selv om han har vist gode resultater, er det usikkert om en NM-seier er nok for å sikre VM-plass. Valget hans illustrerer hvor vanskelig det er for løpere utenfor landslaget å kvalifisere seg til mesterskap, selv med gode prestasjoner.
2 måneder siden
Harald Østberg Amundsen opplevde en formidabel kontrast fra å være utbrent til å bli en av favorittene i kommende VM i Trondheim. Etter å ha vunnet Tour de Ski og verdenscupen, følte han seg presset mot slutten av sesongen. Nå bruker han erfaringene og mental trening for å forberede seg på folkefesten og forventningene i VM. Amundsen ser på seg selv som en utfordrer til Johannes Høsflot Klæbo og har som mål å ta medalje.
2 måneder siden
Johann André Forfang forteller om hetsen han mottok etter konflikten med tidligere landslagstrener Alexander Stöckl. Han mener likevel at situasjonen har gjort ham mentalt sterkere foran VM i Trondheim. Forfang, som er Norges største medaljehåp i normalbakken, har hatt en god sesong med flere pallplasseringer og en seier i Lake Placid. Han ser frem til å konkurrere i Granåsen, hvor han har bodd i mange år, og har ambisjoner om å ta medalje. NRK-ekspert Anders Bardal kommenterer at det var nødvendig med en opprenskning i hoppleiren, og at laget ser ut til å ha kommet styrket ut av det.
3 måneder siden
Jan Henrik «Gladkokken» Syversen (45) er en kokk og matinfluenser som har bygget opp en stor følgerskare de siste ti årene. Han er aktuell i «Farmen kjendis» og har nylig åpnet en restaurant med samme navn som bloggen sin. Syversen er opptatt av å spre matglede og lære bort enkel hjemmelaget mat. Han er stolt av å ha åpnet restaurant, gitt ut kokebok og lansert egen vin i 2024. Han beskriver seg selv som ekstrovert, ærlig og ikke redd for konflikter. Syversen er engasjert i å lage oppskrifter til en ny kokebok for barn med Kaptein Sabeltann. Han er glad i å spandere på andre og mener livet skal nytes. Han angrer sjelden på det han gjør, men er redd for å angre på det han ikke har gjort. Syversen er kritisk til dagens regjering og mener de ødelegger for norsk næringsliv.
1 måned siden
NRK-kommentator Torgeir Bjørn deltar på sitt 19. ski-VM og beskriver mesterskapet i Trondheim som enestående. Sammen med Jann Post har han kommentert langrenn siden 2009. Bjørn fremhever spennende konkurranser og Klæbos mulighet til å bli historisk. Etter sykdomsproblemer det siste året, er han tilbake i kommentatorbua, men med redusert energi. Som en spesiell markering for mesterskapet har han anlagt en bart, men den forsvinner nok etter VM. Bjørn ser frem til å returnere til Alvdal, hvor han finner roen i fjellene.
5 dager siden
Cathrine fra Valdres kom inn som reserve i Bakemesterskapet sesong 2 etter at en deltaker trakk seg. Hun var usikker på hvordan de andre deltakerne ville reagere på at hun egentlig ikke skulle være med, men valgte å fokusere på konkurransen. Med sin bakgrunn i estetikk og kunst, kombinerte hun lokale smaker fra Valdres i sine kreasjoner. Gjennom en intens konkurranse leverte hun imponerende kaker, til tross for noen nedturer underveis. Etter finalen ble hun kåret til Norges beste hobbybaker. Deltakelsen har styrket hennes selvtillit, og hun har nå startet eget firma som lager franske makroner med norsk vri.
4 måneder siden
Harald Østberg Amundsen ønsker å delta i alle distanser i ski-VM, inkludert sprint, noe som møter advarsler fra flere hold. Johannes Høsflot Klæbo påpeker den mentale belastningen, mens eksperter som Petter Skinstad og Hans Christer Holund mener han bør prioritere distanser og frykter for tidlig kraftbruk. Amundsen selv er klar for utfordringen og fokuserer på å optimalisere energibruk, inspirert av Johannes Klæbos tilnærming. Han får hjelp til å prioritere trening og unngå distraksjoner fra media og sponsorer.
1 måned siden
Norge stiller med Anna Odine Strøm, Marius Lindvik, Eirin Maria Kvandal og Johann Forfang i mixed laghopp i Trondheim-VM. Uttaket anses som det sterkeste laget Norge kan mønstre. Strøm og Kvandal sikret nylig laggull, mens Lindvik ble verdensmester i normalbakken. Strøm tok også bronse i liten bakke, som var Norges første medalje i mesterskapet. Konkurransen avholdes i storbakken i Granåsen onsdag.