Dødelige matforgiftningsutbrudd rammer Italia og Frankrike
To alvorlige matforgiftningsutbrudd har rammet Italia og Frankrike, med flere dødsfall og sykehusinnleggelser som følge. Myndighetene etterforsker nå kildene og advarer publikum om farene ved matbårne sykdommer.
2 dager siden siste oppdatering
3 artikler i saken
Kort oppsummert
- Et botulismeutbrudd i Sør-Italia har ført til to dødsfall og minst 14 sykehusinnleggelser, mistenkt fra brokkoli i smørbrød.
Sammendrag
Et alvorlig botulismeutbrudd i Calabria, Sør-Italia, har ført til to bekreftede dødsfall og minst 14 sykehusinnleggelser. Musikeren Luigi Di Sarno (52) og Tamara D’Acunto (45) er bekreftet døde. Utbruddet skyldes nervegiften botulinumtoksin, mistenkt fra brokkoli i smørbrød fra en matvogn i Diamante.
Myndighetene har tilbakekalt flere produkter og fraktet motgift med militære helikoptre. Et separat botulismeutbrudd er også rapportert på Sardinia, knyttet til guacamole. Samtidig har franske helsemyndigheter slått alarm om et alvorlig listeriautbrudd som har smittet minst 21 personer og krevd to liv.
Utbruddet knyttes til rundt 20 typer ost, inkludert camembert og chèvre fra produsenten Chavegrand, solgt i kjedene Lidl og U. Begge utbruddene understreker den alvorlige trusselen matbårne sykdommer utgjør, og myndighetene oppfordrer til umiddelbar legekontakt ved symptomer.
Chavegrand
Franske helsedepartementet
Frankrike
Artikler i saken
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!