
Kreftadvarsel på bacon: Forskere krever merking av nitritter
1 artikkel
14 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
14 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Britiske forskere og eksperter ber myndighetene innføre kreftadvarsler på bacon og skinke, da Verdens helseorganisasjon (WHO) klassifiserer bearbeidet kjøtt som kreftfremkallende i samme kategori som tobakk. Dette skyldes nitritter i maten som kan øke risikoen for tarmkreft, men Kreftforeningen ønsker heller en bedre merkeordning.
Verdens helseorganisasjon (WHO) klassifiserte i 2015 bearbeidet kjøtt, som bacon og pølser, som kreftfremkallende i samme kategori som tobakk og asbest.
Britiske forskere ber myndighetene innføre kreftadvarsler på bacon og skinke på grunn av nitritter som kan omdannes til kreftfremkallende nitrosaminer.
Kreftforeningen anbefaler å begrense inntaket av rødt og bearbeidet kjøtt, men foretrekker en tydeligere merkeordning fremfor advarsler på mat.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!