
Kongen hyller brunost, men er skeptisk til pizza-kombinasjon
Kong Harald hyllet brunosten under et besøk ved et 100 år gammelt meieri i Balsfjord. Han uttrykte samtidig humoristisk skepsis til dens uventede bruk på pizza i Sør-Korea.
Kong Harald hyllet brunosten under et besøk ved et 100 år gammelt meieri i Balsfjord. Han uttrykte samtidig humoristisk skepsis til dens uventede bruk på pizza i Sør-Korea.
Kong Harald besøkte Tine-meieriet i Storsteinnes, Balsfjord, som feirer 100 år og produserer en stor del av verdens brunost. Under besøket hyllet han brunosten som «det brune gullet».
Han bemerket den økende populariteten i Sør-Korea, hvor brunost brukes på pizza og spicy nudler, men uttrykte humoristisk skepsis til pizza-kombinasjonen. Tine-konsernsjef Ann-Beth Freuchen bekreftet de uvanlige bruksområdene i Asia.
Til tross for den internasjonale interessen, viser tall fra Tine (2023) at nordmenn spiser 30 prosent mindre brunost per innbygger enn for 15 år siden. Meierileder Bente Andreassen Myrslett forklarte produksjonsprosessen for kongeparet.
Kong Harald
Dronning Sonja
Ann-Beth Freuchen
Bente Andreassen Myrslett
Tine
Nationen
NRK
Regjeringen
Balsfjord kommune
Storsteinnes
Sør-Korea
Norge
Troms
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!