Datostempling av salt: Kokk raser mot unødvendig matsvinn
1 artikkel
8 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
8 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Kokk Asbjørn Sandøy kritiserer datostempling på salt, spesielt rent salt, som han mener er kjemisk stabilt og varer evig. Han får støtte fra en kjemiker, og Mattilsynet bekrefter at merking er frivillig, men produsenter som Jozo forsvarer praksisen med kvalitetshensyn og jodnedbrytning.
Kokk Asbjørn Sandøy kritiserer datostempling på rent salt, som han mener er kjemisk stabilt og varer «nesten evig».
Kjemiker Alexander Sandtorv støtter kritikken, men anser datostempling av salt med jod som meningsfullt da jod kan brytes ned.
Mattilsynet bekrefter at salt er unntatt krav om holdbarhetsmerking, og at slik merking er frivillig for produsentene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!