Nofima tester gjenbruk av brød for å kutte matsvinn
1 artikkel
16 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
16 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Nofima-forskere tester å bruke gamle brød i nye bakverk for å redusere det daglige brødsvinnet på 300 000 brød i Norge. Prosjektet "Bread Rescuers" undersøker hvordan brødsmuler påvirker bakekvalitet og smak, med mål om å finne grenser for tilsetning. Dette kan bidra til å kutte en betydelig del av matsvinnet.
Nofima-forskere tester å gjenbruke gamle brød i nye bakverk for å redusere Norges daglige brødsvinn på 300 000 brød.
Brødsmuler fra tørkede overskuddsbrød tilsettes nye deiger, men denaturerte glutenproteiner kan forstyrre bakekvaliteten.
Forskningen viser at opptil 30 prosent brødsmuler kan brukes i brød, og 50 prosent i muffins, med varierende smakseffekt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!