
EAT-Lancet 2025: Bærekraftig kosthold for helse og klima
1 artikkel
13 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
13 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
EAT-Lancet-rapporten for 2025 anbefaler et hovedsakelig plantebasert kosthold for å redde liv og kutte klimagassutslipp. For å lykkes må dietten være balansert, gjennomførbar og velsmakende, tilpasset lokale forhold. Dette krever både politiske grep og individuelle endringer.
EAT-Lancet-rapporten 2025 anbefaler et fleksibelt, hovedsakelig plantebasert kosthold for å redde liv og redusere klimagassutslipp.
For å lykkes må kostholdet være balansert, gjennomførbart og velsmakende, med redusert inntak av rødt kjøtt og sukker.
Politiske grep som vridning av landbruksstøtte og klimaavgifter, samt forskning på fôrtilsetninger, er avgjørende for omleggingen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!