
Profona selger sjøpung-mat: Bærekraftig og proteinrikt
1 artikkel
5 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
5 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Norske gründere har startet industriell produksjon av mat fra sjøpung på Nordmøre, et havdyr som er proteinrikt og krever verken fôr eller kjemikalier. Selskapet Profona selger nå lasagne av sjøpung i norske butikker, men møter utfordringer med forbrukeraksept for den nye matkilden.
Profona har etablert verdens første industrielle anlegg for matproduksjon av sekkdyr på Nordmøre, som vokser uten fôr eller kjemikalier.
Kjøttdeig av sekkdyr hevdes å ha kun ett prosent av klimaavtrykket til vanlig storfekjøttdeig, og kan bidra til bærekraftig matproduksjon.
Selskapet selger ferdiglasagne av sjøpung i norske butikker, men møter utfordringer med forbrukeraksept for den nye matkilden.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!