Overvekt i Norge: Krever avgifter for sunnere kosthold
3 artikler i saken
15 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
3 artikler i saken
15 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Helsedirektoratets rapport for 2024 viser at nordmenns fiskeforbruk er det laveste på over 20 år, med et fall på nesten 18 prosent de siste ti årene. Samtidig har fiskeprisene økt 63 prosent siden 2015, noe som bekymrer eksperter og fører til krav om politiske tiltak for sunn mat.
Nordmenns fiskeforbruk er på laveste nivå på over 20 år, med 18 prosent fall siste tiår, mens frukt- og bærforbruket sank 15 prosent.
Fiskeprisene har økt 63 prosent siden 2015, noe som bekymrer Helsedirektoratet og fører til krav om politiske tiltak.
Grønnsaksinntaket har økt, og forbruket av rødt kjøtt er på 25-års lavmål, men saltinntaket forblir for høyt.

Sju av ti nordmenn er overvektige, og under 30 prosent følger Helsedirektoratets kostråd. Pris er en hovedårsak, og artikkelen krever politisk handling som «sunn skatteveksling» for å gjøre sunn mat billigere. Helsedirektoratet kritiseres for manglende rekkevidde og for å være bakpå i debatten om ultraprosessert mat.

Helsedirektoratet rapporterer at nordmenns inntak av fisk og sjømat har falt nesten 18 prosent de siste ti årene. Dette skyldes blant annet en prisvekst på 63 prosent, og eksperter ber politikerne om å senke prisene på sunn mat.
Helsedirektoratets kostholdsrapport for 2024 viser at nordmenn spiser mindre fisk og frukt, med forbruk av fisk på laveste nivå på over 20 år. Helsedirektøren uttrykker bekymring for utviklingen, spesielt prisens innvirkning på sunne valg.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!