Ultraprosessert mat: Kjemiker kritiserer villedende merking
1 artikkel
11 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
11 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Kjemiker Alexander Sandtorv hevder matprodusenter villeder om ultraprosessert mat, som ny forskning knytter til helseproblemer. Debatten om merking og sunne alternativer er sentral.
Kjemiker Alexander Sandtorv hevder matprodusenter villeder forbrukere om ultraprosessert mat og etterlyser bedre merking.
Ny forskning i The Lancet knytter ultraprosessert mat til en rekke helseproblemer, noe ernæringsbiolog Marit Kolby understreker.
Fedmeekspert Jøran Hjelmesæth og Helsedirektoratet mener begrepet er upresist og foretrekker fokus på næringsinnhold via Nøkkelhullet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!