
Giftig bakterie i middagsrester: Unngå Bacillus cereus
1 artikkel
7 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
7 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
En professor og Mattilsynet advarer mot den sykdomsfremkallende bakterien Bacillus cereus, som kan danne giftstoffer i populære middagsrester som ris og pasta. Bakterien trives spesielt godt i mat som avkjøles sakte i romtemperatur. Dette kan føre til kraftige magesmerter og oppkast, selv om maten ser og lukter normalt.
Bacillus cereus er en jordbakterie som overlever koking og danner giftstoffer som gir magesmerter og oppkast.
Kokt ris og pasta bør ikke stå i romtemperatur i mer enn tre timer totalt for å unngå bakterievekst.
Maten bør avkjøles raskt i mindre porsjoner, oppbevares i kjøleskap på 4°C eller lavere, og spises innen 3-5 dager.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!