Skiforbundet har besluttet å legge ned rekrutt- og juniorlandslaget i langrenn etter denne sesongen på grunn av økonomiske problemer og manglende sponsoravtaler. Dette rammer 20 utøvere og deler av støtteapparatet. Utøverne reagerer med skuffelse og kritikk, og uttrykker bekymring for rekrutteringen.
Rekruttlandslaget publiserte også et humoristisk innlegg på Instagram som kritiserte forbundets manglende evne til å skaffe nye sponsorer. Skiforbundet forstår utøvernes frustrasjon og lover dialog for å skape forutsigbarhet.
Samtidig mener flere utøvere at regionslagene kan styrkes og gi et godt tilbud. Skiforbundet jobber for å legge til rette for utøverne gjennom dialog og bedre tilbud i regionslagene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Norges Skiforbund er i en økonomisk vanskelig situasjon og har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslagene. Dette har ført til sterke reaksjoner fra utøvere, som føler seg dårlig behandlet av ledelsen. Kritikken har også blitt forsterket av Petter Northug, som mener at forbundets administrasjon er for stor og ineffektiv. Skiforbundet har satt ned et nytt utvalg som skal se på hvordan organisasjonen kan forbedres, men det er usikkerhet rundt hvor mye endring dette vil føre til. Det understrekes at det haster med å finne gode løsninger for fremtiden.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslaget i langrenn etter denne sesongen. Denne avgjørelsen kommer som følge av en økonomisk vanskelig situasjon, der økte kostnader og tap av en stor sponsor har tvunget forbundet til å gjøre endringer. En arbeidsgruppe har anbefalt å legge ned de to landslagene som del av en ny strategi for norsk langrenn frem mot 2030. Beslutningen ble tatt i langrennskomiteen og kommunisert til skikretsene. Både junior- og rekruttlandslaget har tidligere vært viktige rekrutteringsarenaer for elitelandslagene.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslaget i langrenn på grunn av økonomiske utfordringer. Bortfall av sponsorinntekter fra Equinor og andre har ført til økte kostnader, og en arbeidsgruppe anbefalte nedleggelse av lagene for å sikre en bærekraftig økonomi. Beslutningen ble tatt av langrennskomiteen etter en grundig vurdering. Skiforbundet vil nå fokusere på å styrke regionlagene og sikre finansiering av elitelagene. Det er forventet at dette vil føre til endringer i hvordan talentutviklingen i norsk langrenn organiseres.
3 måneder siden
Norsk langrenn er i en økonomisk krise etter at flere sponsoravtaler ikke ble fornyet, noe som har ført til et underskudd på over 11 millioner kroner. Som en konsekvens legges junior- og rekruttlandslaget ned. Veteran Pål Golberg mener at Skiforbundet må se kritisk på egen administrasjon og prioritere ressursene annerledes. Han påpeker at langrenn har mistet popularitet og sliter med å konkurrere med andre idretter om sponsorer og TV-tid. Golberg oppfordrer også stjernene Johannes Høsflot Klæbo og Kristine Stavås Skistad til å engasjere seg mer i landslaget for å opprettholde fellesskapet og interessen for sporten.
2 måneder siden
Norsk langrenn sliter økonomisk og har de siste tre årene hatt et underskudd på 11 millioner kroner. Dette fører til at junior- og rekruttlandslag legges ned. Både Pål Golberg og Petter Northug kritiserer skiforbundets ledelse for dårlig administrasjon og manglende profesjonalitet. Det er også usikkert om Johannes Høsflot Klæbo vil fortsette på landslaget etter VM. Artikkelen påpeker at langrenn mangler profiler med markedsverdi utenom Klæbo, Johaug og Northug, noe som kan gjøre det vanskelig å tiltrekke seg sponsorer. Tiden etter VM ser derfor utfordrende ut for norsk langrenn.
1 måned siden
Birgit Skarstein kritiserer Norges Skiforbund for manglende rekruttering av parautøvere, spesielt etter det omdiskuterte VM-uttaket i Trondheim. Hun påpeker den lave deltakelsen i VM-sprinten og savner nye fjes i troppen. Skiforbundet, ved Anne Ragnhild Kroken og Ulf Morten Aune, ønsker velkommen en åpen diskusjon om prioriteringer og krav, og understreker behovet for å balansere ulike perspektiver. Isabell Valen uttrykker skuffelse over manglende uttak, mens Vilde Nilsen tror ikke dette vil skade rekrutteringen til paralangrenn. Skarstein fremhever viktigheten av mesterskap for rekruttering og motivasjon.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslagene i langrenn fra 30. april. Beslutningen er tatt på bakgrunn av økte kostnader og tap av viktige sponsorer, deriblant Equinor og Sparebank1. Nedleggelsen vil ramme en rekke talentfulle langrennsløpere, inkludert de som har deltatt i VM. Skiforbundet begrunner avgjørelsen med hensynet til de ansatte og den økonomiske situasjonen. Sponsorene har valgt å trekke seg for å prioritere andre områder som teknologi og vitenskap. Dette skaper usikkerhet rundt fremtiden for mange unge langrennstalenter.
3 måneder siden
Petter Northug retter sterk kritikk mot Norges Skiforbund, spesielt administrasjonen, som han mener er ineffektiv og full av ansatte som ikke gjør en god nok jobb. Han reagerer på at rekrutt- og juniorlandslagene legges ned grunnet økonomiske problemer og tap av store sponsorer. Northug mener markedsavdelingen er den dårligste i forbundets historie og oppfordrer til raske endringer. Skiforbundets daglige leder, Cathrine Instebø, svarer med å invitere Northug til en samtale for å diskutere hans bekymringer og erfaringer.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har møtt kritikk for å sende en redusert tropp til verdenscupen i Frankrike, da den kolliderer med NM på Gåsbu. Flere norske utøvere, som Erik Mysen og Mikael Gunnulfsen, uttrykker skuffelse over å ikke få konkurrere internasjonalt. Internasjonale profiler har også reagert negativt på Norges prioritering av NM. Skiforbundet begrunner valget med at de må balansere hensynet til NM, VM-kvalifisering og forpliktelser overfor FIS. De understreker at det er viktig å skape rettferdige forutsetninger for de som kjemper om de siste VM-plassene. Harald Østberg Amundsen tar kritikken med ro og fokuserer på trening i Norge for å forberede seg til VM.
1 dag siden
Flere av Norges fremste langrennstalenter velger bort Norges Skiforbunds tilbud. De går i stedet til et privat lag etter at forbundet la ned junior- og rekruttlandslaget.
2 måneder siden
Svenske langrennsløpere og ledere reagerer på de økonomiske problemene i norsk langrenn, inkludert nedleggelse av rekruttlandslag og tap av sponsorer. De forstår ikke hvorfor Norge, med sin sterke langrennstradisjon og økonomiske ressurser, sliter med å sikre finansiering, mens Sverige opplever suksess. Skiforbundet svarer med å fokusere på å styrke Team Elon-lagene og forsikrer om at de jobber aktivt for å sikre ny hovedsponsor og videre utvikling av sporten.
1 måned siden
Flere skiutøvere reagerer negativt på at femmila er tatt ut av programmet under verdenscupen i Holmenkollen. De mener femmila er en viktig del av Holmenkollen-tradisjonen og appellerer til «folkesjelen». Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av tidligere års lave deltakelse, da rennet har ligget tett opp mot andre mesterskap. Noen utøvere mener de selv må ta ansvar for å prioritere femmila høyere. Renndirektøren i FIS jobber for å få femmila tilbake til Holmenkollen neste år. I år består programmet av 20 km klassisk og 10 km skøyting, med en løype begrenset til stadionområdet på grunn av snømangel.
3 måneder siden
Skiforbundet har igjen møtt kritikk for sin håndtering av uttak, denne gangen for verdenscupen i Les Rousses. Flere løpere utenfor landslaget, som Henrik Dønnestad, Mikael Gunnulfsen og Eirik Mysen, presterte sterkt i NM, men fikk ikke sjansen i verdenscupen. Kommunikasjonen fra forbundet ble oppfattet som arrogant og mangelfull, noe som førte til sterke reaksjoner. Kritikken gikk på manglende åpenhet og favorisering av landslagsløpere. Selv om skiforbundet senere beklaget håndteringen, viser saken behovet for mer transparent og konsistent kommunikasjon rundt uttak for å unngå mistillit.
3 måneder siden
Norges Skiforbund møter sterk kritikk etter uttaket til verdenscupen i Les Rousses, der flere utøvere føler seg urettferdig forbigått. Kritikken går på at forbundet ikke følger sin egen sesonginformasjon og at avgjørelsene tas av administrasjonen, ikke av trenerne. Eksperter har sammenlignet systemet med «gammelkommunisme», og mener det er viktigere å tviholde på makt enn å utvikle sporten. Skiforbundet, ved Cathrine Instebø, forsvarer seg med at de har tillit til sportslig ledelse og at beslutningene er tatt ut fra sesongforberedelsene. Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter at det har vært diskusjoner, men at de står samlet bak beslutningene.
1 måned siden
Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen har rettet sterk kritikk mot landslagsledelsen for manglende konsekvens og ukultur i uttaksprosessen. Han uttrykte følelsen av å bli motarbeidet, noe som har ført til reaksjoner innad i laget. Flere lagkamerater har kommentert saken; noen støtter behovet for åpenhet og evaluering, mens andre reagerer på Christiansens antydninger om at enkelte utøvere ikke fortjener sine plasser. Det er enighet om at et oppvaskmøte er nødvendig for å bedre kommunikasjonen og unngå lignende situasjoner i fremtiden. Landslagssjefen har svart på kritikken og understreker at konkurransen om plassene er hard, og at uttakene følger fastsatte kriterier.