Emilie Blichfeldts «Den stygge stesøsteren» åpnet Midnight-programmet på Sundance filmfestival, som første norske film noensinne. Under visningen kastet en publikummer opp, noe som ble spøkefullt omtalt som en positiv anbefaling. Filmen er en grøsserkomedie basert på Askepott, men med en mørkere vri inspirert av brødrene Grimms versjon.
Produksjonsselskapet understreker at filmen ikke er så drøy at folk trenger å frykte kvalme. Internasjonale anmeldere har gitt filmen gode kritikker, og den beskrives som en feministisk body horror.
«Den stygge stesøsteren» har norsk kinopremiere 7. mars.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Den norske skrekkfilmen «Den stygge stesøsteren», en Askepott-inspirert historie, har oppnådd internasjonal distribusjon etter premieren på Sundance Film Festival. Med skuespillere som Lea Myren, Ane Dahl Torp og Thea Sofie Loch Næss, ble filmen solgt til flere land før festivalen, inkludert USA, Storbritannia og Australia. Nå er det bekreftet at filmen også vil vises i land som Frankrike, Tyskland, Japan og Thailand. «Den stygge stesøsteren» beskrives som en overraskende og brutal tolkning av Askepott-eventyret, basert på brødrene Grimms versjon. Filmen har norsk kinopremiere 7. mars.
1 måned siden
Emilie Blichfeldts debutfilm «Den stygge stesøsteren» er en kroppsskrekk-versjon av Askepott, inspirert av regissørens personlige kamp mot kroppspress og dysmorfofobi. Filmen viser stesøsterens desperate forsøk på å passe inn i skjønnhetsidealer på groteske måter. Blichfeldt, som selv slet med kroppsbilde i ungdommen, ønsker å rette søkelyset mot skjønnhetsindustriens skadelige påvirkning. Med et budsjett på over 60 millioner kroner har filmen fått stor internasjonal oppmerksomhet og er solgt til flere land, inkludert USA. Blichfeldt ser på filmens suksess som en stolt mor som sender sin «tenåringsdatter» til et anerkjent universitet.
2 måneder siden
«Den stygge stesøsteren» er en eventyrsatire inspirert av Askepott, men med ekstreme virkemidler og et feministisk blikk på kroppspress og skjønnhetsidealer. Filmen følger Elvira, den «stygge» stesøsteren, i hennes desperate forsøk på å vinne prinsens hjerte. Regissør Emilie Blichfeldt snur det klassiske eventyret på hodet med satiriske beskrivelser og en frekk tone. Filmen har norgespremiere 7. mars.
1 måned siden
«Den stygge stesøsteren» er en norsk film som kombinerer eventyr, satire og horror, og gir en terningkast 4-opplevelse. Filmen følger Elvira i et postmoderne eventyrland, hvor hun presses av sin mor til å konkurrere med sin stesøster om prinsens gunst. For å tekkes prinsen må Elvira gjennomgå ekstreme og smertefulle forvandlinger for å oppnå de rådende skjønnhetsidealene. Filmen kritiserer samfunnets besettelse av ytre skjønnhet og kvinners kamp for å passe inn. Anmelderen beskriver filmen som en oppsiktsvekkende debut, men advarer om at den inneholder sterke og ubehagelige scener.
1 måned siden
Artikkelen er en anmeldelse av en ny film som presenterer Askepott-eventyret fra den stygge stesøsterens synspunkt. Filmen skildrer stesøsterens desperate handlinger for å vinne prinsens gunst, med detaljerte og groteske scener. Anmelderen trekker paralleller til moderne influensere og kroppsmanipulering i jakten på anerkjennelse. Selv om filmen tar for seg tabubelagte temaer, uttrykker anmelderen tvil om dens budskap og antyder at flere seere kan finne den langdryg. Filmen hinter også til at prinsens interesse for Askepott kan bunne i andre faktorer enn bare den berømte skoen.
3 måneder siden
Robert Eggers' nyinnspilling av «Nosferatu» utforsker frykten for det ukjente og kvinnelig seksualitet i en gotisk setting. Filmen følger Ellen, en ung kvinne som hjemsøkes av grev Orlok, en vampyr som også er interessert i henne. Handlingen utspiller seg i 1838, hvor Ellen opplever urolige drømmer og søvngange. Anmelderen beskriver filmen som guffen og atmosfærisk, men ikke spesielt skremmende, og mener den mister noe av sin fascinasjon i den tredje akten. Lily-Rose Depp får ros for sin innsats, mens Bill Skarsgårds tolkning av Orlok ikke imponerer like mye som tidligere versjoner.
1 måned siden
Den nye NRK-serien «Rekviem for Selina», inspirert av Sophie Elises liv som rosablogger, har premiere lørdag. Serien er nominert til Panoramaprisen under Series Mania-festivalen i Frankrike, og har fått en god mottakelse av norske kritikere. Sophie Elise understreker at seriens sexscener har en mening utover ren underholdning, og beskriver dem som både morsomme, pinlige og fine.
4 måneder siden
«Kvitebjørn: Østenfor sol og vestenfor måne» er en norsk animasjonsfilm inspirert av folkeeventyr, men med moderne temaer som økologi og feminisme. Filmen følger jenta Liv som møter en forhekset isbjørnprins, og sammen må de redde verden fra en økologisk katastrofe. Animasjonsarbeidet og musikken får ros, men filmens budskap oppleves som overdrevet og påtrengende. Dette skaper en disharmoni mellom filmens eventyrlige potensial og dens sterke holdningsmessige korrekthet. Filmen er ment for familiepublikum, men noen scener kan være skremmende for de yngste.
1 måned siden
Den nye «Snehvit»-filmen har premiere og møter hard kritikk. Anmeldere beskriver den som «utmattende forferdelig» og «visuelt frastøtende», og kritiserer spesielt fremstillingen av dvergene. Rachel Zegler og Gal Gadots talent blir ansett som bortkastet av flere. NRK gir filmen en firer og kaller den «sjarmerende sukkerspinn». Kritikken passer inn i et mønster av varierende mottakelser for Disneys nyinnspillinger, noe som reiser spørsmål om studioets evne til å skape nye suksesser.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Renate Reinsves rolle i den internasjonale filmen «A Different Man», en svart komedie som utforsker temaer som identitet og ytre versus indre verdier. Reinsve spiller Ingrid, en norsk teaterskribent i New York. Hovedpersonen Edward, spilt av Sebastian Stan, lider av nevrofibromatose og gjennomgår en medisinsk behandling som radikalt endrer hans utseende. Filmen tar opp spørsmål om ambisjoner og jakten på et meningsfylt liv, og beskrives som tankevekkende. Artikkelen fremhever Reinsves prestasjon og antyder at filmen appellerer til et publikum som setter pris på kunstfilm.
2 måneder siden
«A Different Man» er en sorthumoristisk film om identitet og egenart, der Edward, spilt av Sebastian Stan, får muligheten til å endre sitt deformerte ansikt. Renate Reinsve spiller Ingrid, en norsk kvinne som flytter inn i naboleiligheten i New York. Filmen utforsker hvordan ytre utseende påvirker identitet, selvbilde og relasjoner. Etter behandlingen opplever Edward en identitetskrise når Oswald, spilt av Adam Pearson, dukker opp og konfronterer ham med hans tidligere jeg. Filmen fremhever spennvidden i skuespillernes prestasjoner og stiller spørsmål ved forholdet mellom ytre og indre.
2 måneder siden
«På villspor» er en norsk dramakomedie regissert av Hallvar Witzø, med Trond Fausa Aurvåg og Ada Eide i hovedrollene. Filmen er en nyinnspilling av den svenske filmen «Ur spår», og følger en lignende historie der Vasaloppet er byttet ut med Birkebeinerrennet. Emilie, spilt av Ada Eide, er en arbeidsløs alenemor som må flytte inn hos sin rike bror, Gjermund, spilt av Trond Fausa Aurvåg. For å fortsette å bo hos ham, må hun gå Birkebeinerrennet sammen med ham. Filmen skildrer Emilies reise fra kaos til mestring, og kombinerer humor og sårhet. Anmelderen beskriver filmen som en lun og enkel feelgood-film.
2 måneder siden
Nettavisens filmanmelder Jon Selås anmelder denne uken Renate Reinsves internasjonale film «A Different Man», en svart komedie der Reinsve fyller sin rolle til perfeksjon. Selås beskriver filmen som morsom, idérik og tankevekkende, og gir den terningkast 5. Han anmelder også barnefilmen «Barna i Sølvgata», som han anbefaler for sin spilleglede, ambisjon og fokus på godhet og samhold. Filmen får terningkast 4.
1 måned siden
Disneys nye «Snehvit»-film topper kinolistene i USA og Norge, men har skuffet med lavere inntekter enn forventet globalt. Produksjonen kostet over 2,8 milliarder kroner, men har hatt en treg start. Nyinnspillingen har vært omstridt, med kritikk rettet mot rollebesetningen, spesielt Rachel Zegler som Snehvit, og endringer fra originalen. Filmanmeldere har gitt lunkne anmeldelser, mens publikumsreaksjonene er mer positive. Til tross for kontroverser og skuffende åpningstall, tror eksperter at filmen kan vokse i popularitet fremover.
2 måneder siden
Denne helgen anmeldes to nye filmer: den norske dokumentaren «Ski» og den franske filmen «Når høsten kommer». «Når høsten kommer» er en rolig film om en eldre dame på den franske landsbygda, med fokus på hennes relasjoner og hverdagsliv. Filmen anbefales for de som liker overraskelser og har en lang ettersmak. «Ski» er en dokumentar om ekstreme fristilkjører og deres ukonvensjonelle livsstil. Filmen er mer rettet mot ekstremski-miljøet og viser deres dristige skikjøring. «Når høsten kommer» får terningkast 5, mens «Ski» får terningkast 4.