Den norske skrekkfilmen «Den stygge stesøsteren», en Askepott-inspirert historie, har oppnådd internasjonal distribusjon etter premieren på Sundance Film Festival. Med skuespillere som Lea Myren, Ane Dahl Torp og Thea Sofie Loch Næss, ble filmen solgt til flere land før festivalen, inkludert USA, Storbritannia og Australia.
Nå er det bekreftet at filmen også vil vises i land som Frankrike, Tyskland, Japan og Thailand. «Den stygge stesøsteren» beskrives som en overraskende og brutal tolkning av Askepott-eventyret, basert på brødrene Grimms versjon.
Filmen har norsk kinopremiere 7. mars.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Emilie Blichfeldts «Den stygge stesøsteren» åpnet Midnight-programmet på Sundance filmfestival, som første norske film noensinne. Under visningen kastet en publikummer opp, noe som ble spøkefullt omtalt som en positiv anbefaling. Filmen er en grøsserkomedie basert på Askepott, men med en mørkere vri inspirert av brødrene Grimms versjon. Produksjonsselskapet understreker at filmen ikke er så drøy at folk trenger å frykte kvalme. Internasjonale anmeldere har gitt filmen gode kritikker, og den beskrives som en feministisk body horror. «Den stygge stesøsteren» har norsk kinopremiere 7. mars.
2 måneder siden
«Den stygge stesøsteren» er en eventyrsatire inspirert av Askepott, men med ekstreme virkemidler og et feministisk blikk på kroppspress og skjønnhetsidealer. Filmen følger Elvira, den «stygge» stesøsteren, i hennes desperate forsøk på å vinne prinsens hjerte. Regissør Emilie Blichfeldt snur det klassiske eventyret på hodet med satiriske beskrivelser og en frekk tone. Filmen har norgespremiere 7. mars.
1 måned siden
«Den stygge stesøsteren» er en norsk film som kombinerer eventyr, satire og horror, og gir en terningkast 4-opplevelse. Filmen følger Elvira i et postmoderne eventyrland, hvor hun presses av sin mor til å konkurrere med sin stesøster om prinsens gunst. For å tekkes prinsen må Elvira gjennomgå ekstreme og smertefulle forvandlinger for å oppnå de rådende skjønnhetsidealene. Filmen kritiserer samfunnets besettelse av ytre skjønnhet og kvinners kamp for å passe inn. Anmelderen beskriver filmen som en oppsiktsvekkende debut, men advarer om at den inneholder sterke og ubehagelige scener.
1 måned siden
Emilie Blichfeldts debutfilm «Den stygge stesøsteren» er en kroppsskrekk-versjon av Askepott, inspirert av regissørens personlige kamp mot kroppspress og dysmorfofobi. Filmen viser stesøsterens desperate forsøk på å passe inn i skjønnhetsidealer på groteske måter. Blichfeldt, som selv slet med kroppsbilde i ungdommen, ønsker å rette søkelyset mot skjønnhetsindustriens skadelige påvirkning. Med et budsjett på over 60 millioner kroner har filmen fått stor internasjonal oppmerksomhet og er solgt til flere land, inkludert USA. Blichfeldt ser på filmens suksess som en stolt mor som sender sin «tenåringsdatter» til et anerkjent universitet.
1 måned siden
Artikkelen er en anmeldelse av en ny film som presenterer Askepott-eventyret fra den stygge stesøsterens synspunkt. Filmen skildrer stesøsterens desperate handlinger for å vinne prinsens gunst, med detaljerte og groteske scener. Anmelderen trekker paralleller til moderne influensere og kroppsmanipulering i jakten på anerkjennelse. Selv om filmen tar for seg tabubelagte temaer, uttrykker anmelderen tvil om dens budskap og antyder at flere seere kan finne den langdryg. Filmen hinter også til at prinsens interesse for Askepott kan bunne i andre faktorer enn bare den berømte skoen.
1 måned siden
Den norsk-amerikanske filmen «The Brutalist», skrevet av Mona Fastvold og regissert av Brady Corbet, har opplevd stor motgang før den fikk internasjonal anerkjennelse. Filmen handler om en ungarsk arkitekt i etterkrigstidens Amerika, men ble først avvist av Norsk filminstitutt, og ingen ville kjøpe den. Etter en vanskelig premiere i Venezia snudde mottakelsen, og filmen vant flere priser og fikk ti Oscar-nominasjoner. Filmen ble spilt inn på lavt budsjett i Ungarn, og Fastvold og Corbet måtte planlegge nøye for å realisere visjonen sin. Filmens tema er brutalistisk arkitektur og immigrantens møte med et nytt land.
4 måneder siden
«Kvitebjørn: Østenfor sol og vestenfor måne» er en norsk animasjonsfilm inspirert av folkeeventyr, men med moderne temaer som økologi og feminisme. Filmen følger jenta Liv som møter en forhekset isbjørnprins, og sammen må de redde verden fra en økologisk katastrofe. Animasjonsarbeidet og musikken får ros, men filmens budskap oppleves som overdrevet og påtrengende. Dette skaper en disharmoni mellom filmens eventyrlige potensial og dens sterke holdningsmessige korrekthet. Filmen er ment for familiepublikum, men noen scener kan være skremmende for de yngste.
2 måneder siden
Den norske realityserien «Boksen» opplever internasjonal suksess og er nå solgt til den finske TV-kanalen Nelonen. I programmet plasseres deltakerne i lukkede bokser hvor de må gjennomføre utfordringer. Serien er tidligere kjøpt opp av TV-kanaler i Nederland og Danmark. «Boksen» er utviklet av Seefood TV for TV 2 Norge, og utforsker menneskets frykt for det ukjente. Aleksander Herresthal, kreativ direktør i Seefood TV, forventer ytterligere avtaler etter London TV Screenings 2025, hvor serien presenteres.
1 måned siden
Norske reality-TV-formater opplever økende internasjonal interesse og anerkjennelse. Nettstedet Deadline trekker frem «Boksen», «Norges dummeste» og «Norges tøffeste» som eksempler på suksessfulle konsepter som nå selges internasjonalt. BBC Studios distribuerer «Norges dummeste», og fremhever Norge som et «hot spot» for nyskapende realityideer. Denne suksessen tilskrives en kombinasjon av risikovillighet og evnen til å produsere kostnadseffektivt.
3 måneder siden
Robert Eggers' nyinnspilling av «Nosferatu» utforsker frykten for det ukjente og kvinnelig seksualitet i en gotisk setting. Filmen følger Ellen, en ung kvinne som hjemsøkes av grev Orlok, en vampyr som også er interessert i henne. Handlingen utspiller seg i 1838, hvor Ellen opplever urolige drømmer og søvngange. Anmelderen beskriver filmen som guffen og atmosfærisk, men ikke spesielt skremmende, og mener den mister noe av sin fascinasjon i den tredje akten. Lily-Rose Depp får ros for sin innsats, mens Bill Skarsgårds tolkning av Orlok ikke imponerer like mye som tidligere versjoner.
1 måned siden
Den nye «Snehvit»-filmen har premiere og møter hard kritikk. Anmeldere beskriver den som «utmattende forferdelig» og «visuelt frastøtende», og kritiserer spesielt fremstillingen av dvergene. Rachel Zegler og Gal Gadots talent blir ansett som bortkastet av flere. NRK gir filmen en firer og kaller den «sjarmerende sukkerspinn». Kritikken passer inn i et mønster av varierende mottakelser for Disneys nyinnspillinger, noe som reiser spørsmål om studioets evne til å skape nye suksesser.
2 måneder siden
Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve er tildelt «Kon-Tiki prisen» under Nordisk Films prisutdeling «Isbjørnen» for deres bidrag til å fremme norsk film internasjonalt. Ullmann Tøndel hedres for sin prisvinnende spillefilmdebut «Armand», som vant Caméra d'Or i Cannes, mens Reinsve anerkjennes for sine roller i både norske og amerikanske produksjoner. Reinsve fremhever at norsk film har etablert seg internasjonalt, med premierevisninger i prestisjetunge festivaler og suksess på strømmetjenester. Juryen består av norske filmfolk, og prisvinnerne deler 75 000 kroner.
3 måneder siden
Den norske filmen «Onkel Jens», regissert av Brwa Vahabpour, er valgt ut til å konkurrere i «narrative feature competition» på den prestisjetunge South by Southwest (SXSW) festivalen i Austin, Texas. Dette er Vahabpours spillefilmdebut, og han uttrykker stor overraskelse og glede over utvelgelsen. Filmen er en dramakomedie som handler om en kurdisk onkel som flytter uanmeldt inn hos sin nevø i Norge. Festivalen beskriver utvelgelsen som en prestisjefylt milepæl for filmen. «Onkel Jens» har norsk kinopremiere 4. mars.
3 måneder siden
Den norske filmskaperen Mona Fastvold er nominert til en Bafta-pris for manuset til filmen «The Brutalist», som hun har skrevet sammen med Brady Corbet. Filmen skildrer en ungarsk arkitekts liv i USA etter andre verdenskrig og har mottatt en rekke priser og nominasjoner. Dokumentaren «No Other Land», med norske produsenter, er også nominert til Bafta. Denne filmen omhandler den israelske okkupasjonen av en palestinsk landsby. Begge filmene er også aktuelle for Oscar-utdelingen. Bafta-prisene deles ut 16. februar.
3 måneder siden
Den norske manusforfatteren Mona Fastvold ble ikke tildelt prisen for beste manus under Golden Globe-utdelingen. Prisen gikk til Peter Straughan for filmen «Conclave». Fastvold var nominert for manuset til «The Brutalist», som hun har skrevet sammen med Brady Corbet. Filmen var en av de med flest nominasjoner, totalt syv, og har vunnet pris for beste regi under filmfestivalen i Venezia. «The Brutalist» er et historisk drama som handler om et ektepar som flykter fra Europa etter andre verdenskrig for å gjenoppbygge sin arv i Amerika. Filmen har norsk premiere 28. februar, men vises på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar.