Jarle Nilsen fikk en parkeringsbot på 660 kroner etter å ha parkert ved Fokus senter på Sørumsand. Han hadde først vært innom apoteket før han skulle til Rema 1000, men fikk bot fordi han angivelig gikk til naboeiendommen.
Nilsen nektet å betale boten og kontaktet en advokat. Flere har engasjert seg i saken, som har skapt debatt i en lokal Facebook-gruppe.
Parkeringsselskapet P-Service innrømmer at vakten gjorde feil og har slettet boten. De bekrefter at parkeringsplassen i utgangspunktet er forbeholdt Rema 1000-kunder, men at dette ikke er tydelig nok skiltet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
7 dager siden
En mann fra Steinkjer tok parkeringsselskapet Time Park Service til retten etter å ha blitt belastet 15 kroner for å ha parkert åtte minutter for lenge utenfor Amfi Steinkjer sommeren 2023. Han mente han bare skulle betale 4,50 kroner og fikk medhold i Oslo tingrett 11. april 2024. Mannen får tilbakebetalt 10 kroner og 50 øre, men går likevel i minus fordi begge parter må dekke sine egne sakskostnader. Han krevde også 250.000 kroner i erstatning for tort og svie, men dette kravet ble avvist i retten.
3 måneder siden
Kunder ved Manglerud senter har opplevd å få uventede og høye parkeringsfakturaer, noen opp til 6000 kroner, for parkering de ikke har hatt. Feilen skyldes et strømbrudd som har påvirket kameraene i parkeringshuset, noe som har ført til at kunder har blitt registrert for å ha parkert i flere dager. Selv om parkeringsselskapet One Park beklager feilen og har lovet å rette opp i feilaktige belastninger, har hendelsen skapt irritasjon og mistillit blant kundene. Selskapet oppfordrer kunder som har blitt feilaktig belastet til å kontakte kundeservice for refusjon.
7 dager siden
En mann fra Steinkjer tok parkeringsselskapet Time Park Service til retten etter å ha blitt belastet 15 kroner for å ha parkert åtte minutter for lenge utenfor Amfi Steinkjer sommeren 2023. Mannen mente han bare skulle betale 4,50 kroner, og Oslo tingrett ga ham medhold 11. april 2024. Han fikk tilbakebetalt 10 kroner, men måtte likevel dekke egne sakskostnader. Mannen krevde også 250.000 kroner i erstatning for tort og svie, men fikk ikke medhold i dette. Begge parter bærer sine egne kostnader, noe som gjør at mannen går i minus på saken, ifølge Trønder-Avisa.
24 dager siden
Pål Davidsen og hans kone opplevde å bli bøtelagt på Møllendal gravplass under et besøk ved konens besteforeldres grav. Klagen ble først avvist av Vestpark grunnet manglende opplysninger om hvem som kjørte bilen. Etter gjentatte henvendelser ble boten annullert. Davidsen retter kritikk mot Vestparks forretningsmetoder og stiller spørsmål ved Bergen kirkelige fellesråds (BKF) samarbeid med selskapet. Som en konsekvens vil BKF nå gjennomgå sine 17 parkeringsavtaler med Vestpark. Gravplassjef Inghild Hareide Hansen innrømmer at saksbehandlingen kunne vært bedre og varsler en fornyelse av avtalene i løpet av 2025.
3 måneder siden
En bilist i Innlandet mottok et varsel om parkering i Rogaland, selv om bilen hans stod hjemme. Feilen skyldtes at EasyParks kamerasystem feiltolket bilskilt i snøvær. Selskapet innrømmer at slike feil kan skje, men understreker at kundene ikke blir belastet for parkeringer de ikke har utført. Kunder kan selv stoppe feilaktige parkeringer i appen eller kontakte kundeservice for hjelp. EasyPark anbefaler også å holde bilskiltene rene for å unngå feilavlesning.
1 måned siden
Robert Nyhus reagerer på en parkeringsfaktura fra Onepark, der et gebyr på 59 kroner utgjorde størstedelen av kostnaden for 20 minutters parkering. Han kalte det «grådighet». Forbrukerrådet støtter Nyhus og påpeker at gebyrer ikke skal overstige de faktiske kostnadene ved fakturering. Riverty, som krever inn betalingen, stoppet videre inndriving av gebyret for Nyhus, men understreker at lovligheten av slike gebyrer ikke er endelig avgjort. Onepark fastholder at 'Pay Later' ikke er et gebyr, men et produkt, og at de er i dialog med Forbrukartilsynet om saken.
3 måneder siden
Kjelsås og Lyn ski krevde ulovlig parkeringsavgift på kommunale parkeringsplasser ved Linderudkollen og Sognsvann under sine skirenn. Kjelsås ba om Vipps-betaling, mens Lyn opererte med et 'parkeringslotteri'. Bymiljøetaten reagerte og varslet politiet, som stoppet aktiviteten. Bymiljøetaten understreker at parkering på disse plassene skal være gratis og vil ta opp saken med idrettslagene. Daglig leder i Lyn ski beskriver situasjonen som pinlig, mens Bymiljøetaten vurderer ytterligere tiltak dersom dialog ikke fører frem.
2 dager siden
Et svensk selskap betaler nå publikum for å rapportere feilparkeringer. En ny app lar brukere tjene penger på å tipse parkeringsvakter.
3 måneder siden
En mann i 40-årene ble ilagt parkeringsbøter i Oslo, men nektet å betale med den begrunnelse at kun Kongen har myndighet til å ilegge slike bøter. Saken gikk først til tingretten, som dømte mannen til å betale bøtene og dekke kommunens sakskostnader. Mannen anket deretter til lagmannsretten, hvor han hevdet at kommunen ikke hadde fått delegert myndighet fra Kongen til å ilegge parkeringsbøter. Lagmannsretten avviste mannens argumenter og forklarte at Samferdselsdepartementet i 1973 hadde delegert denne myndigheten til kommunen. Mannen ble dømt til å betale bøtene og dekke kommunens sakskostnader. Hans erstatningskrav på 400.000 kroner ble avvist som grunnløst.
3 måneder siden
Shazia Mushtaq mottok et inkassovarsel fra Finter for en bompassering hun ikke hadde foretatt. Hun betalte for å unngå økte gebyrer, men krevde pengene tilbake da hun oppdaget feilen. Finter nektet først tilbakebetaling, og viste til et brukervilkår som hevdet at betaling innebar aksept av kravet. Forbrukerrådet reagerte på Finters praksis og mente vilkårene var urimelige. Mushtaq fremskaffet bevis for at bilen var et annet sted på tidspunktet for passeringen. Etter at TV 2 tok kontakt, endret Finter standpunkt og betaler tilbake pengene. Saken reiser spørsmål om forbrukerrettigheter og inkassoselskapers ansvar.
4 måneder siden
En nabokrangel i Oslo har ført til at et eldre ektepar må betale 10.000 kroner per dag til sin nabo, en politijurist, for å nekte å signere et nødvendig skjema for en byggetillatelse. Konflikten startet da det ble oppdaget en feil i et skjema til Kartverket. Ekteparet skal først ha krevd fire millioner kroner for å signere det korrekte skjemaet. Uten signaturen risikerte politijuristen å gå konkurs da banken ikke ville utbetale byggelånet. Oslo tingrett har nå bestemt at ekteparet må betale dagbøter og dekke saksomkostningene på 200.000 kroner.
1 måned siden
Hanne Haugen fikk faktura på 8000 kroner fra Hertz for en ripe i en leiebil. Haugen nektet å betale, da hun mente hun ikke hadde forårsaket skaden. Hun reagerte også på at bildebevisene fra Hertz var datert to dager etter innlevering. Forbrukerrådet støttet Haugen og mente at bildene ikke kunne brukes som bevis. Etter at TV 2 hjelper deg tok kontakt med Hertz, snudde selskapet og frafalt kravet, og beklaget manglende rutiner for å dokumentere bilens tilstand.
4 måneder siden
Forbrukerrådet har saksøkt Riverty for å kreve inn ulovlige fakturagebyrer på vegne av flere parkeringsselskaper. Gebyrene overstiger selskapets faktiske kostnader, noe som er i strid med finansavtaleloven. Forbrukerrådet mener gebyrene bør ligge rundt ti kroner. Hvis Forbrukerrådet vinner saken, kan kunder som har betalt for høye gebyrer etter 1. januar 2023 kreve pengene tilbake. Riverty har stanset kjøp av de omstridte fakturaene i påvente av en juridisk avklaring. Forbrukerrådet har tidligere vunnet et lignende gruppesøksmål mot DNB for ulovlige gebyrer.
17 dager siden
Nesten halvparten av klagene på parkeringsbøter fekk medhald i 2024, viser tal frå Parkeringsklagenemnda. Dette er ein auke frå 30 prosent året før. Totalt vart det skrive ut rundt 1 million parkeringsbøter i Noreg i fjor. Årsaka til auken i medhald skuldast skjerpa krav til parkeringsselskapa, som tredde i kraft i desember 2023. Regelverket vart presisert for å gi betre rettstryggleik for bilistar. Ei bot skal innehalde tydeleg informasjon om selskapet, feilen, registreringsnummer, klageadgang og frist. Parkeringsområdet må også vere registrert i parkeringsregisteret.
20 dager siden
Rema 1000 anklages for villedende markedsføring av Jarlsberg-ost og Nordfjord-bacon, der større «partivarer» viste seg å være dyrere per kilo enn mindre varianter eller konkurrerende produkter. Dagligvareekspert omtaler det som et «luretilbud», mens Forbrukerrådet påpeker at slik praksis kan være ulovlig. Rema 1000 begrunner markedsføringen med at de viser frem priskutt på enkeltprodukter, og at kunden selv kan velge. Etter at TV 2 tok kontakt, ble prisen på den aktuelle «partivaren» justert ned.