Monica Høyland og Tommy Gretland flytter fra sin kommunale leilighet i Sarpsborg etter tre år preget av vold, innbrudd og hærverk. Paret forteller om en rekke ubehagelige hendelser, inkludert hyppige innbrudd i naboleiligheter og ødeleggelser.
De opplever at de fleste problemene forårsakes av besøkende i området. Kommunen og politiet er klar over problemene og har forsøkt ulike tiltak, som kameraovervåking og økt patruljering.
Paret opplever likevel at situasjonen har forverret seg og beskriver området som et friområde for kriminelle. De har nå flyttet inn i en campingvogn som en midlertidig løsning, mens de drømmer om å finne et roligere sted å bo.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Stig og hans kone har i 20 måneder opplevd sjenerende støy fra en kommunal leilighet under deres, noe som har gjort livet i deres eget hjem svært vanskelig. Ekteparet beskriver daglig støy fra tidlig morgen til sent på kveld, og føler at Eidsvoll kommune ikke tar deres klager seriøst. Familien i den kommunale leiligheten avviser anklagene om støy og nekter å flytte, og hevder støyen hovedsakelig går nedover. Kommunen sier de har taushetsplikt i saken. Situasjonen har eskalert, og ekteparet vurderer nå å anmelde både familien og kommunen for hensynsløs adferd.
4 måneder siden
Naboer i Eidsvoll opplever daglig støy fra en kommunal leilighet, noe som har pågått i halvannet år. Støyen, som inkluderer skriking, dunking og utagerende adferd, har ført til søvnmangel og helseproblemer for naboene. En nabo har oppsøkt lege og fått beskjed om at helseproblemene er relatert til støyen. Kommunen har hatt ukentlig dialog med naboene, men situasjonen er ikke løst. Naboene er frustrerte over kommunens manglende handling og føler seg ikke trodd. De opplever at kommunen har foreslått at de selv skal finne alternative bosteder, noe de mener ikke er deres ansvar.
10 dager siden
Stine Foss Sagen har i over ti år bodd i Klaus Torgårds vei på Sogn og opplevd problemer med russefeiring i nærheten. Russen samles ofte ved McDonalds på Gaustad, et populært samlingssted, hvor de parkerer russebusser ulovlig, spiller høy musikk, kaster søppel, urinerer på fellesarealer og løper opp trappene. Politiet har flere ganger ryddet opp, men russen kommer raskt tilbake. Sagen uttrykker bekymring for søvnforstyrrelser og tryggheten til eldre naboer som blir redde under russetiden, som varer fra midten av april til 17. mai. Hun oppfordrer kommunen til å finne et tilrettelagt sted for russen, slik at både feiringen og nabolaget kan fungere bedre.
3 måneder siden
Artikkelen belyser en betydelig økning i antall besøksforbud og brudd på disse. En kvinne deler sin historie om frykt og utrygghet etter å ha flyktet fra en voldelig samboer, spesielt knyttet til usikkerheten rundt forlengelsen av besøksforbudet. Hun beskriver hvordan volden har satt dype spor og preger hennes daglige liv med angst og traumer. Statistikken viser en markant økning i både antall utstedte besøksforbud og registrerte brudd. Samtidig har politiet fått et nytt verktøy i form av omvendt voldsalarm, som innebærer bruk av fotlenke for den siktede. Kvinnens bistandsadvokat understreker at situasjonen er krevende for politiet på grunn av ressursmangel.
1 måned siden
En politimann og fotballildsjel på Romsås har lenge varslet om økende problemer med vold, narkotika og rekruttering av unge til kriminelle miljøer. Han føler seg ikke hørt av bydelen, og beskriver situasjonen som en varslet katastrofe etter en knivstikking på T-banestasjonen. Frivillige bekrefter problemene, men frykter å snakke åpent om det. Bydelen avviser at det er et stort problem og mener de har gode tiltak, men flere savner handling og forutsigbarhet i oppfølgingen av ungdommene.
1 måned siden
Boligmangel i Tromsø fører til at voldsutsatte sliter med å finne bolig etter endt opphold på krisesenteret, noe som skaper sprengt kapasitet. Krisesenteret opplever at beboere må bo der lenger enn ønskelig, fordi de ikke finner et sted å flytte. Lederen for krisesenteret påpeker at økt turisme og bruk av Airbnb bidrar til problemet, og etterlyser flere kommunale boliger. Kommunen er klar over situasjonen og jobber med å finne akutte løsninger, men sliter med å skaffe nok boliger.
1 måned siden
I rettssaken om drapet på Jonas Aarseth Henriksen vitnet hans samboer, Pernille Andersson, om den meningsløse sorgen og forfølgelsen de ble utsatt for. Hun beskrev et overfall på Jonas og gjentatte skadeverk, som tvang dem til å flytte og leve adskilt i frykt. Andersson delte deres knuste drømmer om ekteskap og barn. Jonas' far, Trond Henriksen, beskrev sin sønn som driftig og energisk, og rettet et kraftig utbrudd mot de tiltalte i retten. Saken har også reist kritikk mot politiets håndtering av Jonas' mange anmeldelser i tiden før drapet.
1 måned siden
I retten forklarte Pernille Andersson, samboeren til Jonas Aarseth Henriksen, om hendelsene som ledet opp til drapet. Hun beskrev hvordan de møttes og raskt ble et par, men også hvordan Jonas ble forfulgt av hendelser som overfall og forsøk på brannstiftelse. Etter et overfall installerte de overvåkningskameraer og vurderte å flytte. Andersson fortalte at Jonas ble stadig mer redd og utrygg, og at han levde i konstant beredskap. Hun beskrev også taggingen som rammet Jonas, og hvordan dette førte ham på sporet av en av de tiltalte i saken.
16 dager siden
Artikkelen omhandler «Mona», en voldsutsatt kvinne som har ventet på svar på sin søknad om voldsoffererstatning i tre år. Hun er en av over 6000 personer i Norge som står i kø for å få behandlet sin søknad. «Mona» ble utsatt for fysisk og psykisk vold i 15 år, og sliter nå med PTSD. Saken hennes ble henlagt, og hun opplever ventetiden som en stor belastning. Landsforeningen for voldsofre bekrefter at mange opplever det samme. Kontoret for voldsoffererstatning jobber med å redusere ventetiden, men for «Mona» er det en fattig trøst.
1 måned siden
I retten forteller samboeren til Jonas Aarseth Henriksen om overfallet i mars 2023, da Henriksen ble sprayet i øynene og banket opp. Hun beskriver hans redsel og søvnvansker etter hendelsen. Samboeren forteller også om andre skremmende hendelser, inkludert hærverk og forsøk på brannstiftelse, som førte til at de flyttet fra leiligheten. Henriksen var åpen om hendelsene i sosiale medier. Rettssaken om drapet på Henriksen pågår, og sjalusi antas å være motivet.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler tvangsflytting av funksjonshemmede i Norge, hvor minst 107 personer har blitt tvangsflyttet de siste fem årene. Mange opplever mangel på reelt valg når de tilbys institusjonsplass istedenfor tilstrekkelig BPA, noe som strider mot FN-konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne. Helseministeren anerkjenner problemet, men det kreves politiske tiltak for å sikre funksjonshemmedes rett til selvbestemmelse. Det er store forskjeller i kommunenes BPA-ordninger, og økonomi prioriteres ofte over menneskerettigheter, noe som fører til at mange funksjonshemmede lever med frykt for å miste friheten og kontrollen over egne liv.
14 dager siden
Et ektepar fra Kongsberg opplevde å finne hytta si i Buvika rasert ved ankomst for påskeferien. Innbruddstyver hadde tømt ut innhold fra skap, sprayet med brannslukningsapparat og ødelagt inventar. Ingenting ser ut til å være stjålet, men hytta er ubeboelig. Dette er andre gang på kort tid at ekteparet opplever innbrudd. De tilbringer nå påsken hos et familiemedlem. Politiet er kontaktet, og forsikringsselskapet er varslet. Forsikringsselskapet Tryg minner om viktigheten av å dokumentere innbrudd og melde det raskt.
1 måned siden
En familie på fem er dømt til å kastes ut av sin kommunale leilighet i Eidsvoll etter en rekke klager fra naboer over tid. Naboer har klaget på støy og manglende rydding siden familien flyttet inn sommeren 2023. Eidsvoll kommune saksøkte familien etter gjentatte advarsler, og tingretten har nå gitt kommunen medhold. En nabo uttrykker lettelse over avgjørelsen. Kommunen opplyser at de jobber med å finne en løsning for familien, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.
1 måned siden
Et ektepar på Snarøya i Bærum risikerer å måtte rive deler av boligen og garasjen sin etter en nabokonflikt. Naboen oppdaget ulovlige påbygg fra 1980-tallet, noe som førte til at kommunen avslo ekteparets søknad om ettergodkjenning. Ekteparet hevder å ha fått muntlige tillatelser fra kommunen, men dette blir avvist. Kommunen understreker at det er tiltakshavers ansvar å følge regelverket. Planutvalget støttet kommunedirektørens innstilling om å opprettholde avslaget. Saken skal nå behandles av Statsforvalteren.
1 måned siden
SU-leder Audun Hammer Hovda foreslår at personer som har okkupert en bolig i over tre år, uten å ha blitt forsøkt kastet ut, skal kunne overta boligen. Han viser til at det står mange boliger tomme i Oslo, samtidig som boligprisene stiger. Forslaget utfordrer SV til å ta stilling på sitt landsmøte. Nestleder i SV, Torgeir Knag Fylkesnes, er skeptisk, mens Unge Høyre-leder Ola Svenneby mener forslaget er en dårlig idé og et angrep på den private eiendomsretten. Hovda mener den private eiendomsretten ikke bør være viktigere enn grunnleggende behov som retten til et sted å bo.