Artikkelforfatteren beskriver en påske som ikke ble som planlagt, fylt med sykdom og kaos hjemme istedenfor politisk engasjement. Hun skildrer hverdagskaoset med små barn og en syk ektemann, samtidig som hun reflekterer over hans støtte til hennes politiske ambisjoner.
Til tross for utfordringene finner familien glede i enkle aktiviteter som å lage dorullkyllinger.
Hun konkluderer med at påsken ofte er annerledes enn forventet, men likevel kan være fylt med ekte øyeblikk og kjærlighet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Ronny Brede Aase deler sine erfaringer om småbarnslivet med to barn, og beskriver det som en hektisk, men givende tid. Han forteller om utfordringer og gleder ved å ha en fireåring og en ettåring i hus, og understreker at selv om det er mindre tid til voksenliv og sosialt samvær, setter han stor pris på familielivet. Aase fremhever at fokuset nå er på barna, og at han ikke savner den gamle livsstilen. Han verdsetter de små øyeblikkene og den nærheten han opplever som småbarnsfar.
9 dager siden
Kai Thomas «Skrellex» Larsen, kjent dragartist og realityprofil, deler sine tanker om påsken i Nettavisens påskespalte. Etter å ha vært syk med dobbeltsidig lungebetennelse, ser han fram til å feire påske med venner og familie, og nyte sol og bobler. Han er ikke glad i tradisjonell påskeskikjøring og forteller om et uheldig forsøk på snowboard som endte med snøscooterhjelp. Skrellex foretrekker bypåske framfor hyttepåske, og liker best afterski uten ski. Han setter pris på påskekrim og foretrekker kvikk lunsj framfor marsipan. Påskeegget hans fylles helst med skrapelodd, og han savner spesielt sin far denne påsken. For ham handler påsken om ro, venner, sol og brettspill.
13 dager siden
I et intervju med Nettavisen deler Isabel Skolmen sine påskeplaner og minner. Hun skal tilbringe påsken med familie og venner, både i byen og på Norefjell. Skolmen fremhever nostalgiske barndomsminner, spesielt skiturer med sin mormor og stopp på høyfjellshotell for kanelbullar, og forsøker å gjenskape disse minnene for sine egne barn. Hun nevner også et mindre hyggelig minne da elbilen gikk tom for strøm på fjellet. Den ultimate påskestemningen for henne er frokost med eggmaling, skitur, soling og lammemiddag med familie og venner. Hun savner sin mormor Irene ekstra mye i påsken.
17 dager siden
Artikkelen reflekterer over snømangel og en rekordvarm mars, og hvordan dette påvirker forventningene til påsken og hytteturer. Forfatteren trekker en parallell fra tidligere tiders hekseforfølgelser til dagens influensere som skaper dårlig stemning. Han beskriver hvordan påsken for mange nordmenn er knyttet til hytteturer og tradisjoner, men også til krim, som er så viktig at det vies spalteplass på Dagsrevyen. Forfatteren deler personlige minner om påskekrim på TV, spesielt serien med Adam Dalgliesh fra Scotland Yard.
17 dager siden
Artikkelen beskriver hvordan påskefeiringen i Norge har utviklet seg fra en tid preget av religiøs lidelse til dagens vektlegging av hygge, tradisjoner og samvær. Den forklarer hvordan skikker som kastrering av husdyr på skjærtorsdag og lidelse med Jesus på langfredag har blitt erstattet med påskeegg, krimbøker og skiturer. Samtidig spores opprinnelsen til flere moderne påsketradisjoner, som egg, påskehare og gule dekorasjoner, tilbake til både førkristen tid og kristne symboler for nytt liv og oppstandelse.
12 dager siden
Tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen (42) tilbringer påsken med familien i Skåbu, hvor hans kone kommer fra. Han beskriver påsken som en tid for tradisjoner som Kvikk Lunsj, påskeskirenn og grilling av pølser. Pettersen, som ikke er religiøs, verdsetter tiden med familien og innser at barna snart vil feire påsken uten ham. Han mimres tilbake til barndommens påskefeiringer på fjellet, og forteller at han nå har gått tilbake til røttene etter en periode med «hardere» påsker som skiløper. Han savner snø i påsken og reflekterer over de han har mistet, og anbefaler å lage en tilfeldig konkurranse uten premier, men med «skam» for taperne.
4 måneder siden
Artikkelen oppfordrer til en avslappet jul uten stress og perfeksjonspress, inspirert av 'Jul i Svingen'. Forfatteren deler en historie om en kaotisk julemorgen der barna endte på feil tog, og understreker at tradisjoner bør gi glede, ikke stress. Hun oppfordrer til å skape øyeblikkslykke og minner om julens budskap om fred. Hun ber for alle barn og skåler for de som trenger en stressfri jul. Artikkelen avslutter med en oppfordring om å anerkjenne de som jobber hardt og skaper jul på sin egen måte.
4 måneder siden
En skribent reflekterer over sitt år, preget av små hverdagslige hendelser og fravær av store bragder. Han beskriver hvordan han har brukt tid på fotballtrening, helseundersøkelser og et universitetskurs, samt reiser til Berlin, Girona og London. Han har også forlatt Twitter til fordel for en ny plattform og bidratt til en bok om sin mor. Gjennom humor og selvironi deler han sine tanker om ambisjoner, suksess og verdien av små øyeblikk i livet. Til tross for manglende storverk, finner han glede i hverdagslige opplevelser og relasjoner.
14 dager siden
I Nettavisens påskespalte deler TV-profil Aleksander Sæterstøl sine påskeplaner og minner. Han foretrekker en rolig påske sammen med sine nærmeste, uten alkohol. Barndommens påskefeiringer med påskeegg-jakt er gode minner. Sæterstøl setter pris på fri fra jobb og anbefaler padel som en aktivitet. Han fremhever sin forkjærlighet for Kvikk Lunsj, som han smuglet inn på «Farmen kjendis». Han er takknemlig for at Jesus våknet og at vi får fri.
12 dager siden
Artikkelen gir psykologiske råd for å håndtere utfordringer som kan oppstå i påsken med familie. Den understreker viktigheten av å opprettholde hverdagsrutiner for barn, inkludere tenåringer i planleggingen, og at bonusforeldre bør være tålmodige og støttende. Kommunikasjon og avklaring av forventninger med svigerforeldre anbefales, samt å finne alternative måter å opprettholde intimitet med partneren.
15 dager siden
Artikkelen beskriver hvordan ulike kjendiser tilbringer påsken. Aurora Gude uttrykker frustrasjon over stengte butikker og manglende sosiale muligheter. Andre kjendiser ser frem til tradisjonelle aktiviteter; Annika Momrak skal stå på snowboard på Trysil, Linni Meister og Jan Henrik Syversen feirer bypåske hjemme. Morten Hegseth har reist til Cape Town, Isabelle Ringnes kombinerer ferie i inn- og utland, og Sophie Stray Spetalen nyter luksuslivet i Marbella.
4 måneder siden
Artikkelen handler om en fars refleksjoner rundt stress i hverdagen, spesielt i forbindelse med jul. Forfatteren beskriver to hendelser som har endret hans perspektiv. Den første var en kaotisk busstur i julestresset, der en familie ble nektet plass. Den andre var en konfrontasjon med hans fire år gamle datter, som påpekte at det var faren, ikke hun, som hadde dårlig tid. Disse hendelsene har fått forfatteren til å reflektere over sine egne prioriteringer og viktigheten av å unngå å overføre stress til barna.
11 dager siden
I Nettavisens påskespalte deler TV-profil Henrik Elvejord Borg sine påskeplaner og -minner. Sammen med kona Lisa Anckarman Borg reiser han til New York før de blir foreldre. Borg mimrer om tidligere påsker med afterski i Hemsedal, men nå foretrekker han bypåske. Han forteller om sitt verste påskeminne, da han glemte å kjøpe påskeegg til kona, og understreker viktigheten av å huske dette. Lakris er et must i hans påskeegg, og han anbefaler å kombinere appelsin med sjokolade i påsken.
4 måneder siden
En trebarnsmor beskriver i denne artikkelen hvordan førjulstiden er preget av et høyt aktivitetsnivå og mange forpliktelser for småbarnsforeldre. Hun mener at institusjoners forventninger skaper en fartsblindhet som fører til stress og underskudd på energi og overskudd. Hun argumenterer for at man bør avlyse alle juleavslutninger for å redusere presset på både barn og foreldre. Hun påpeker at barna allerede har hyggelige stunder i skoletiden og at foreldre bidrar nok gjennom hele året. Hun håper på en roligere desember i fremtiden, men er selv opptatt med juleforberedelser i år.
1 måned siden
Artikkelen belyser utfordringene småbarnsforeldre står overfor i hverdagen, spesielt knyttet til mangel på tid og ferie. Forfatteren argumenterer for innføringen av «Juniordager», som vil gi småbarnsforeldre tre uker ekstra ferie for å bedre balansen mellom jobb og familieliv. Hun påpeker at skolen har 13 uker ferie, mens de fleste foreldre kun har 5, noe som skaper en vanskelig situasjon. Gjennom en humoristisk anekdote om en forveksling under en visning, illustrerer hun hvordan seniorer med seniordager har mer tid til å støtte sine barn, og understreker behovet for lignende ordninger for småbarnsforeldre.