Restaurant tapte titusener på falske bordbestillinger 17. mai
En restaurant i Drammen mistenker sabotasje etter å ha tapt store summer på ubenyttede bordreservasjoner 17. mai. Hendelsen har ført til betydelige matoverskudd og reiser spørsmål om behovet for nye rutiner i bransjen.

Kort oppsummert
- Restauranten Mesa Libre tapte anslagsvis 70.000-80.000 kroner på 17. mai grunnet ubenyttede bordreservasjoner.
Restauranten Mesa Libre i Drammen opplevde et betydelig økonomisk tap på nasjonaldagen etter at 66 gjester med reservasjoner ikke dukket opp. Daglig leder Ronny Hansen mistenker sabotasje, spesielt etter å ha funnet ut at 30 av de ubenyttede bestillingene kom fra samme IP-adresse. Hansen estimerer det totale tapet til 70. 000-80.
000 kroner, hvorav 20. 000-30. 000 kroner knyttes direkte til de mistenkte falske bestillingene.
Til tross for tapet, kaster restauranten ikke maten, som i stedet blir brukt til personalmat. Saken er anmeldt til politiet. NHO Reiseliv bekrefter at "no shows" er vanlig, men sabotasje er uvanlig, og foreslår depositum som en mulig løsning, selv om Hansen er skeptisk til å innføre dette.
Ronny Hansen
Liv Bøstrand
Merete Habberstad
Mesa Libre
NHO Reiseliv
Drammens Tidende
Politiet
Drammen
Oslo
Utlandet