En båteier fikk en ubehagelig overraskelse da en flokk kanadagjess hadde flyttet inn i båten hans mens den lå i opplag, og forårsaket store skader. Et forsikringsselskap forteller også om tilfeller der en mink-familie hadde flyttet inn i en båt, som måtte kondemneres på grunn av lukt.
Tyveri fra båter er også et stort problem, og kostet forsikringsselskapene 145 millioner kroner i 2024. Skadeforebygger anbefaler regelmessig tilsyn med båten og å sørge for at alle luker er godt lukket.
Det har også forekommet at folk har tatt seg til rette i båter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Forsikringsselskaper advarer bobil- og campingvogneiere om å sjekke kjøretøyene jevnlig, også utenfor sesongen, for å unngå kostbare skader. Gnagere, fukt og tyveri er vanlige problemer. Skader kan koste fra 2500 til 150 000 kroner å reparere. Hyppige tilsyn, fjerning av mat, lukking av luker og bruk av museskjold anbefales for å forebygge skader. Mange bobileiere angrer på manglende vedlikehold når våren kommer.
15 dager siden
Svein Arne Fossbakken og kona fikk påskeferien ødelagt da de oppdaget hærverk på hytta i Buvika, Trøndelag. Hytta var rasert innvendig, med tømte skap og bruk av brannslukningsapparat. Dette skjedde kun et halvt år etter forrige innbrudd. Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Line Marcelius, opplyser at antall innbrudd økte etter pandemien, men er lavere enn for ti år siden. Hun anbefaler å ta bilder av verdisaker for å forenkle forsikringsprosessen.
13 dager siden
Fremtind forsikring melder om en betydelig økning i hytteinnbrudd og utbetalte erstatningssummer. Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen råder hytteeiere til å sikre verdisaker som alkohol og jaktutstyr før avreise. Hyttetyver opererer ofte i skjermede hytter hvor de tar seg god tid til å stjele alkohol, verktøy, brunevarer, båtmotorer, snøfresere og jaktvåpen. Tiltak for å beskytte hytta inkluderer å skape inntrykk av at den er bebodd, avtale tilsyn med naboer og å låse bort verdisaker.
8 dager siden
Etter en lang og våt vinter kan skjulte fuktskader som råte og hussopp utvikle seg i huset, noe som kan føre til store og kostbare reparasjoner. Biolog Maren Trones Christiansen i Norsk Hussopp Forsikring anbefaler en grundig vårsjekk for å oppdage slike problemer tidlig. Sjekken bør omfatte yttervegger, tak, overganger, kjeller og loft. Det er viktig å kontrollere kledning, maling, takstein, beslag og takrenner, og sørge for at vann ledes bort fra grunnmuren. Overganger rundt vinduer, dører og ventiler må være tette for å hindre fuktskader. Kjelleren bør inspiseres for fukt, mugg og kondens, mens loftet må ha god ventilasjon og være tett for å unngå råte. En slik vårsjekk kan spare huseiere for store kostnader og sikre at huset tåler vårens skiftende værforhold.
1 måned siden
En kvinne saksøker OK Minilager i Bodø etter at mus og rotter ødela alle hennes eiendeler på lageret. Kvinnen hadde fått forsikringer om at lageret var fritt for skadedyr, men oppdaget store skader da hun skulle tømme lageret åtte måneder senere. Det viser seg at OK Minilager hadde mottatt flere henvendelser om skadedyrproblemer tidligere, uten å informere nye kunder. Kvinnen krever erstatning for tapet, som er taksert til over 1,8 millioner kroner. OK Minilager avviser kvinnens fremstilling av saken og beklager at de ikke har kommet til enighet.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler skader som oppstår på biler i vaskehaller, hvor det årlig registreres rundt 1000 skader i Norge. Vanlige årsaker er slitte børster som skraper opp lakken, eller at antenner og takstativ henger seg fast. Bileiere rådes til å lese bruksanvisningen nøye, fjerne løse deler, låse bilen og parkere korrekt for å unngå skader. Ved skade skal man dokumentere hendelsen, varsle betjeningen og melde skaden til forsikringsselskapet. Ansvarsfordelingen avhenger av om skaden skyldes feil ved maskinen eller manglende forberedelser fra bileieren.
2 måneder siden
Tryg Forsikring advarer mot å bruke mobiltelefon i skiheisen etter å ha mottatt mange skademeldinger om mistede eller ødelagte telefoner. Bare i første uke av vinterferien har de registrert nesten 100 slike saker. I fjor erstattet selskapet mobiler for nesten én million kroner i vinterferien, og i 2024 var de totale erstatningsutbetalingene over 10 millioner kroner. Kommunikasjonsrådgiver Espen Borge anbefaler å nyte utsikten og oppbevare mobilen trygt i lommen, samt å kontakte skianlegget ved uhell. Han understreker også viktigheten av sikkerhet i skibakken.
12 dager siden
Tryg Forsikring rapporterer om en dramatisk økning i bolig- og hyttetyverier, med et historisk toppunkt i 2024. Antallet tyverier har økt med 50% siden 2017, og passerte 40.000 i 2024. Fremtind bekrefter trenden og oppfordrer hytteeiere til å sikre verdisaker. Tyvene blir stadig mer profesjonelle, og organiserte kriminelle nettverk mistenkes å stå bak mange av tyveriene. Det anbefales å ta med eller låse bort verdisaker for å unngå å gjøre hytta til et lett mål.
27 dager siden
De siste ti årene har vær- og naturskader i Norge ført til erstatningsutbetalinger på over 38 milliarder kroner, hvor 2023 var det dyreste året. Overvannsskader, som oppstår når store nedbørsmengder trenger inn i bygninger, utgjør nesten halvparten av de totale erstatningene. Finans Norge rapporterer en økning på 70% i erstatninger knyttet til overvann siden 2015, og understreker viktigheten av forebygging og god arealplanlegging for å unngå fremtidige skader. Hyppigheten av store hendelser øker, og ekstremnedbør rammer tettsteder hardt på grunn av manglende drenering.
2 måneder siden
Artikkelen advarer om en økning i skityverier i vinterferien, særlig rettet mot dyrt alpinutstyr ved skianlegg og markastuer. Forsikringsselskaper melder om tyverier for millioner av kroner årlig, og oppfordrer folk til å være forsiktige. En undersøkelse viser at mange unge voksne har opplevd å få stjålet skiutstyr. Artikkelen gir råd om hvordan man kan sikre skiene, som å bruke lås, sette skiene adskilt, eller bytte ski med venner for å gjøre det mindre attraktivt for tyver. Det understrekes at tyver opererer raskt, og at selv korte pauser kan være nok til at skiene forsvinner.
1 måned siden
Artikkelen belyser økningen i bilskader, særlig i parkeringshus, og de tilhørende kostnadene. Siv Andresen deler sin erfaring der en bulk i et parkeringshus kostet henne 18.000 kroner. Trange parkeringsplasser kombinert med stadig større biler bidrar til problemet. Forsikringsselskapet Fremtind påpeker at mange skader skjer i lav fart, ofte som følge av kontakt med stolper. Svein Halland (87) etterlyser bredere parkeringsplasser og mer hensynsfull oppførsel fra bilister. De høye kostnadene ved bilskader fører til økte forsikringspremier for kundene, og flere parkeringshus har startet utvidelse av parkeringslukene.
1 måned siden
Jens Strandell ble frastjålet sin brennevinssamling verdt 200.000 kroner fra en lånt bod. Strandell hadde bygget opp samlingen over 20 år, og mange av flaskene var sjeldne. Tyveriet skjedde mens samlingen var lagret i en låst bod han hadde fått låne av en kompis i forbindelse med en flytting. Kompisen har meldt saken til sitt forsikringsselskap. Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Rysstad, sier de har hatt lignende saker før, men at de vil vurdere denne saken grundig.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg problemet med biler som blir stående forlatt gjennom vinteren i norske byer. Disse bilene hindrer trafikk, vanskeliggjør brøyting og kan føre til farlige situasjoner. I tillegg forfaller bilene, med fuktskader som fører til rust og råte. En verkstedseier forklarer hvordan batterier blir ødelagt, lakk skades og interiør mugner. Mangelen på garasjeplasser og høye parkeringskostnader bidrar til at biler blir stående.
14 dager siden
Et ektepar fra Kongsberg opplevde å finne hytta si i Buvika rasert ved ankomst for påskeferien. Innbruddstyver hadde tømt ut innhold fra skap, sprayet med brannslukningsapparat og ødelagt inventar. Ingenting ser ut til å være stjålet, men hytta er ubeboelig. Dette er andre gang på kort tid at ekteparet opplever innbrudd. De tilbringer nå påsken hos et familiemedlem. Politiet er kontaktet, og forsikringsselskapet er varslet. Forsikringsselskapet Tryg minner om viktigheten av å dokumentere innbrudd og melde det raskt.
3 måneder siden
En skadesjef advarer om at rotter kan snike seg inn i hus og at det er viktig å sikre huset for å hindre dette. Det viktigste er å sjekke husets utside, inkludert grunnmur, ventiler og rørgjennomføringer. Det anbefales også å fjerne busker og planter langs veggen. Hvis rotter først har kommet inn, må de fanges med feller og huset sikres. Rotter er avhengige av mennesker og bor gjerne inne hele året. En familie opplevde et mareritt da en rotte tok seg inn i huset deres, og det tok over to uker å fange den.