Bali har innført strengere regler for turister for å beskytte øyas kultur, miljø og hellige steder. De nye reglene omfatter krav til sømmelig påkledning, respekt for religiøse områder, og forbud mot banning og uhøflig oppførsel, også på sosiale medier.
Myndighetene skjerper også forbudet mot engangsplast for å redusere forsøpling. Turister som bryter reglene risikerer rettslige konsekvenser og kan nektes adgang til attraksjoner.
Sivilpoliti vil overvåke turistenes oppførsel for å sikre overholdelse av reglene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Nye miljøregler på Svalbard, som trer i kraft 1. januar, innfører strengere beskyttelse av dyrelivet og naturen. Det blir krav om betydelig avstand til isbjørn, spesielt i den sårbare perioden. Kvalross får også økt beskyttelse med avstandskrav og fartsgrenser. Dronebruk blir forbudt ved fuglefjell i hekketiden og i alle verneområder. Turister får begrensninger i hvilke verneområder de kan besøke, og det kreves tillatelse for å sette opp telt eller leirplass. Disse endringene er et svar på økt turisme og klimaendringer, med mål om å bevare Svalbards unike natur.
3 måneder siden
Greske myndigheter innfører strengere regler for korttidsutleie av boliger, noe som kan påvirke turister som har booket via Airbnb og lignende. Nye lover forbyr utleie av visse eiendommer, som ombygde lagerlokaler og kjellere. Det stilles også strengere krav til de som fortsatt kan leies ut, inkludert krav om naturlig lys, ventilasjon, forsikring og brannsikkerhet. Brudd på reglene kan føre til høye bøter. Greske eiendomsforeninger protesterer mot de nye reglene, og truer med rettssak og streik. De mener at tiltakene vil gjøre mange eiendommer ubrukelige.
1 måned siden
Maspalomas sanddyner på Gran Canaria er et populært turistmål og et beskyttet naturreservat. Myndighetene håndhever strenge regler for å beskytte det sårbare området. Turister som ikke overholder reglene risikerer bøter fra 150 til 60 000 euro, avhengig av overtredelsen. Øyrådet oppfordrer besøkende til å respektere naturen og følge skiltingen for å bidra til bevaring av sanddynene.
2 måneder siden
Albufeira har innført en ny oppførselskodeks som forbyr turister å gå rundt i byen kun iført badeklær eller helt nakne. Bøtesatsen er satt til 1500 euro for bruk av badeklær og 1800 euro for nakenhet. Bakgrunnen for forbudet er et ønske om å demme opp for dårlig oppførsel og sikre at Albufeira opprettholder sitt rykte som en familievennlig og trygg destinasjon. Det er fortsatt tillatt å bruke badeklær på strender og ved bassenger.
4 måneder siden
Gran Canaria innfører nye tiltak for å håndtere den store turistmengden til Roque Nublo, en populær steinformasjon på øya. Besøkende må nå reservere plass på forhånd, og det blir innført inngangskontroll. Parkeringsmuligheter nær fjellet fjernes, og en ny parkeringsplass med plass til 120 biler etableres et stykke unna. Herfra vil besøkende bli fraktet med buss til fjellet, noe som skal redusere trafikkbelastningen. Øyrådet ønsker med tiltakene å beskytte det naturlige miljøet, forbedre besøkskvaliteten og sikre trygghet for både turister og lokale innbyggere. Søppelproblemer og trafikkkaos har vært blant utfordringene tiltakene skal løse.
3 måneder siden
Spania har innført nye regler for korttidsutleie som krever at utleiere registrerer seg, søker om tillatelse og samler inn sensitive personopplysninger fra gjester. Utleiere som bryter reglene risikerer bøter på opptil sju millioner kroner fra 1. juli 2024. Airbnb kritiserer de nye reglene og hevder de vil føre til tap av arbeidsplasser og inntekter. Den spanske regjeringen forsvarer tiltakene med at de er nødvendige for å bekjempe boligmangel og misnøye med masseturisme. Det nye regelverket har skapt usikkerhet blant utleiere, og det er forventet at Spania kan oppleve lignende konsekvenser som Amsterdam, som har innført lignende regler.
1 måned siden
Agaete kommune på Gran Canaria har innført en rekke nye regler for å regulere aktiviteten på strendene. Blant forbudene er sex, røyking, camping, matlaging og fiske i badeområder. Kommunen har også innført restriksjoner på bruk av dusjer og store parasoller. Nakenbading er fortsatt tillatt på de fleste strendene, med unntak av Las Nieves, Las Salinas og El Risco. Brudd på reglene kan koste fra 350 til 35 000 kroner. I tillegg må uteserveringer følge strenge fargekoder, og belysningen skal ikke lyse opp himmelen for å beskytte fuglelivet.
2 måneder siden
Regjeringen skjerper kontrollen av varer fra nettplattformer utenfor Europa, som Temu, Shein og Alibaba. Miljødirektoratet har fått i oppdrag å øke antall kontroller etter at stikkprøver av Temu-produkter avdekket ulovlig høye verdier av farlige stoffer. Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen understreker at det skal være trygt å handle i Norge, og at salg av skadelige produkter ikke kan aksepteres.
8 dager siden
Den kroatiske øya Hvar, kjent for sitt livlige uteliv, ønsker å kvitte seg med partystempelet og utvikle en mer familievennlig og bærekraftig turismesektor. Byrådet har avvist et forslag fra servicenæringen om å øke det tillatte støynivået over 85 desibel i sommer, noe som også påvirker utendørsarrangementer. Utelivsbransjen er misfornøyd og omtaler beslutningen som en «katastrofe», mens enkelte aktører støtter den nye retningen som fremmer kulturell rikdom og en roligere atmosfære. Turistsektoren på Hvar har vært preget av konflikter, voldelige hendelser og regelbrudd, og myndighetenes tiltak kan få stor betydning for årets sesong. I tillegg gjelder det i Kroatia strenge bøter for alkoholbruk, urinering, oppkast og uønsket oppførsel i offentlige områder i sommer.
4 måneder siden
Mallorca innfører tiltak for å begrense turiststrømmen etter rekordhøye besøkstall. Myndighetene vil først bremse veksten, deretter redusere antallet turister. I fjor besøkte 17,8 millioner turister Balearene, hvorav 14 millioner var på Mallorca. Allerede i år har 18 millioner besøkt øygruppen. Lokale organisasjoner og innbyggere har protestert mot masseturismen, men uten å påvirke de høye besøkstallene. Tiltakene skal vedtas i februar neste år.
2 måneder siden
Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen strammer inn kontrollen av varer fra Temu etter funn av ulovlig høye verdier av farlige stoffer. Miljødirektoratet er bedt om å øke stikkprøvekontrollene for å avdekke brudd på reglene. Tidligere kontroller har avslørt tilstedeværelse av ftalat, klorparafiner, bly og kadmium i produktene. Regjeringen vurderer også strengere krav til digitale plattformer og tollregelverk. Eriksen oppfordrer forbrukere til å velge Svanemerkede produkter for å unngå miljøgifter.
1 måned siden
Norges Fotballforbund (NFF) innfører strengere tiltak for å unngå gjentakelse av fjorårets supporteraksjoner i Eliteserien. Etter at blant annet tennisballer og fiskekaker forstyrret kampene i fjor, vil NFF nå sanksjonere brudd på sikkerhetsbestemmelsene hardere. Avbrutte kamper skal i utgangspunktet spilles ferdig samme dag eller dagen etter, men for tomme tribuner dersom avbruddet skyldes brudd på sikkerhetsregler. I tillegg vil NFF slå ned på ulovlig bruk av pyroteknikk, og sanksjonere alle uønskede hendelser. For å sikre raskere reaksjon vil saksbehandlingstiden for sanksjonssaker reduseres betydelig, og påtalenemnda kan ilegge forelegg.
4 måneder siden
Myndighetene i Agaete på Gran Canaria har innført forbud mot parasoller med spisse kanter på strendene. Dette tiltaket er et resultat av klimaendringer som har ført til mer vind, og bekymring for at parasoller kan skade andre. I tillegg vil myndighetene slå ned på røyking på strendene. Til tross for nye lover og demonstrasjoner mot turisme, er Gran Canaria fortsatt en populær destinasjon for nordmenn i julen.
3 måneder siden
Fra 1. januar er det innført et forbud mot å kaste tekstiler i restavfallet. Dette innebærer at alle kommuner og virksomheter nå er pålagt å samle inn tekstiler separat, med mål om å forberede dem for ombruk eller materialgjenvinning. For forbrukere betyr dette at tekstiler ikke lenger kan kastes i vanlig søppel, men må leveres på returpunkter og gjenbruksstasjoner. Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen har tidligere uttalt at det produseres, forbrukes og kastes altfor mye klær, og de nye reglene er et tiltak for å redusere dette problemet.
3 måneder siden
Kyoto innfører økt turistskatt som et tiltak for å håndtere den økende turismen. Skatten økes fra 500 til 1000 yen for rom i prisklassen 1500-3500 kroner, og til 10.000 yen for rom som koster 7200 kroner eller mer. Bakgrunnen for tiltaket er klager fra lokalbefolkningen over turisters dårlige oppførsel, som inkluderer forsøpling, trengsel, og respektløs behandling av geishaer. Flere andre populære turistmål i Japan har også innført restriksjoner, som stengte gater, begrensninger på antall besøkende og tidsbegrensninger for å håndtere turismen.