Tidligere helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) velger å ikke ta rettslige skritt etter at Felles klagenemnd opprettholdt vedtaket om fusk. Klagenemnda stadfestet dermed Nord universitets tidligere beslutning.
Kjerkols advokat Marianne Klausen opplyser at hun anbefalte å bringe saken inn for domstolen, men at Kjerkol og hennes medstudent har valgt å ikke gjøre det.
Klausen begrunner avgjørelsen med at saken har vært en stor personlig belastning for de involverte.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Tidligere helseminister Ingvild Kjerkol har valgt å ikke stille til gjenvalg i Arbeiderpartiets sentralstyre. Dette skjer etter at hun tapte kampen om førsteplassen på valglisten i Nord-Trøndelag, noe som medfører at hun også forlater Stortinget til høsten. Kjerkol har også varslet sin avgang som fylkesleder i Trøndelag Ap. Hun har vært medlem av sentralstyret i 16 år og uttrykker takknemlighet for tilliten hun har fått. Kjerkol har ønsket å være kandidat til partiets valgkomité, men dette har møtt motstand fra enkelte sentralstyremedlemmer som mener at de som er på vei ut av partiet ikke bør ha for stor innflytelse i valgkomiteen.
3 måneder siden
Ingvild Kjerkol, som ble sparket som helseminister av Jonas Gahr Støre etter en fusk-sak, ønsker nå å sitte i Arbeiderpartiets valgkomité. Komiteen, ledet av LO-leder Peggy Hessen Følsvik, skal foreslå ny partiledelse til landsmøtet i april. Kjerkol har selv bedt om å bli kandidat fra Trøndelag Ap, men det er uenighet i sentralstyret om hvorvidt tidligere statsråder bør ha plass i komiteen. Valgkomiteen vil bestå av 17 medlemmer, med representanter fra alle fylkeslag og AUF. Partisekretær Kjersti Stenseng går av, noe som uansett vil føre til endringer i partiledelsen.
2 måneder siden
Pressens Faglige Utvalg (PFU) har behandlet Ingvild Kjerkols klage mot TV 2, som omhandlet TV-kanalens dekning av hennes masteroppgave. Kjerkol mente TV 2 brøt god presseskikk, blant annet ved å bruke begrepet «plagiat» og at de ikke hadde dekning for sin tittel. TV 2 avviste brudd og viste til at de hadde sitert direkte fra vedtaket. PFU konkluderte med at TV 2 ikke har brutt god presseskikk.
2 måneder siden
Ingvild Kjerkol tapte sin klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU) mot TV 2. Klagen omhandlet TV 2s dekning av Kjerkols masteroppgave fra 2021, hvor det ble funnet tekstlikhet med andre tekster. Kjerkol mente TV 2 hadde brutt god presseskikk ved å bruke begrepet «plagiat» og mente tittelen var feilaktig. TV 2 avviste dette og viste til at de hadde sitert direkte fra vedtaket. PFU konkluderte med at TV 2 ikke hadde brutt god presseskikk.
3 måneder siden
Ingvild Kjerkol gir seg som leder for Trøndelag Arbeiderparti etter fylkeslagets årsmøte i mars. Hun har ledet fylkeslaget siden august 2020 og var helse- og omsorgsminister fra 2021 til hun gikk av i fjor etter avsløringer om tekstlikhet i sin masteroppgave. Kjerkol understreker at hun vil fortsette å jobbe aktivt med planlegging av valgkampen frem til årsmøtet, og at hennes avgang ikke skal påvirke partiets arbeid.
2 måneder siden
Pressens Faglige Utvalg (PFU) har konkludert med at TV 2 ikke brøt god presseskikk i sin omtale av Ingvild Kjerkols masteroppgave. Kjerkol klaget inn to artikler som omhandlet hennes masteroppgave fra 2021, som ble underkjent for fusk ved Nord universitet. Kjerkol mente at artiklene inneholdt uriktige opplysninger og manglet tilstrekkelig dekning. TV 2 på sin side, mente at opplysningene var korrekte og at Kjerkol hadde fått muligheten til å kommentere saken før publisering. TV 2 gjorde endringer i artiklene seks dager etter publisering, noe Kjerkol mente var for sent. PFU fant ingen brudd på Vær Varsom-plakaten.
2 måneder siden
Pressens Faglige Utvalg (PFU) har behandlet en klage fra Ingvild Kjerkol mot TV 2, knyttet til TV-kanalens dekning av hennes masteroppgave. Kjerkol mente TV 2 hadde brutt god presseskikk, blant annet ved å bruke begrepet «plagiat» og ved å rapportere om 43 prosent tekstlikhet uten å spesifisere at dette inkluderte medieomtale. TV 2 avviste klagen, men endret deler av artiklene. PFU konkluderte med at TV 2 ikke har brutt god presseskikk, og nyhetsredaktør i TV 2 er fornøyd med avgjørelsen.
4 måneder siden
Staten har valgt å anke dommen i en sak der Elisabeth Raasholm Larby saksøkte Pasientskadenemnda for mangelfull diagnostisering og behandling av endometriose. Larby, som har fått livsvarige skader av sykdommen, fikk tidligere medhold i tingretten. Staten begrunner anken med at de mener tingrettens bevisvurdering og rettsanvendelse er feilaktig. Larby uttrykker skuffelse over å måtte kjempe videre, mens hennes advokat, Thomas Roander, mener tingrettens vurdering var i tråd med gjeldende rett. Saken har fått oppmerksomhet gjennom Endometrioseforeningen, som Larby er en del av.
3 måneder siden
Ingvild Kjerkol (Ap) trekker seg som leder i Trøndelag Arbeiderparti etter fylkesårsmøtet i mars. Hun understreker at beslutningen er personlig og ikke knyttet til den turbulente situasjonen i partiet, selv om hun erkjenner at partiet er i en alvorlig krise. Kjerkol ble vraket som toppkandidat i Nord-Trøndelag i november og ønsker nå et liv med mindre politisk engasjement etter 30 år som folkevalgt. Hun vil likevel bidra til å bygge opp partiet igjen, men uten store forpliktelser. Kjerkol unngår å svare på spørsmål om tillit til partileder Jonas Gahr Støre, men påpeker at partiet må gjøre endringer for å gjenvinne tillit.
1 måned siden
Statens helsepersonellnemd har besluttet å opprettholde vedtaket om å frata Finn Skårderud autorisasjonen som lege og psykiater. Begrunnelsen er uforsvarlig behandling av flere pasienter, vesentlig mangel på faglig innsikt og brudd på flere plikter. Nemnden peker på mangler i utredning, diagnostikk, journalføring, rekvirering av vanedannende midler og manglende evne til å opprettholde en profesjonell relasjon til pasientene. Skårderuds advokat opplyser at de vil vurdere å ta saken til retten, da Skårderud selv synes det er beklagelig at vedtaket opprettholdes. Han har nå seks måneder på seg til å eventuelt stevne saken for retten.
1 måned siden
Statens helsepersonellnemd har besluttet å opprettholde vedtaket om å frata Finn Skårderud autorisasjonen som lege og psykiater. Begrunnelsen er uforsvarlig behandling av flere pasienter, vesentlig mangel på faglig innsikt og brudd på flere plikter. Nemnden peker på mangler i utredning, diagnostikk, journalføring, rekvirering av vanedannende midler og manglende evne til å opprettholde en profesjonell relasjon til pasientene. Skårderuds advokat opplyser at de vil vurdere å ta saken til retten, da Skårderud selv synes det er beklagelig at vedtaket opprettholdes. Han har nå seks måneder på seg til å eventuelt stevne saken for retten.
1 måned siden
Helsetilsynet har opphevet vedtaket om å flytte Marita Hjelmeseth fra Herøy, etter at Statsforvalteren i Møre og Romsdal godkjente kommunens flytteplaner. Kritikken retter seg mot Statsforvalteren, som anklages for å ha sviktet sin kontrollfunksjon og for feil lovanvendelse. Maritas advokat og en jusprofessor sår tvil om Statsforvalterens habilitet og kompetanse. Kommunen opplyser at de vil utarbeide et nytt vedtak i saken. Helseministeren understreker at tilsynsmyndighetene må fungere effektivt for å stoppe ulovlige vedtak.
4 måneder siden
Staten har besluttet å anke tingrettsdommen i saken til Elisabeth Raasholm Larby, som vant frem i retten for en måned siden. Larby saksøkte staten for forsinket og mangelfull diagnostisering og behandling av alvorlig endometriose, noe hun mener har ført til varige helseproblemer. Staten, representert ved Pasientskadenemnda, hevder at tingrettens bevisvurdering og rettsanvendelse er feil. Larby, som også er daglig leder i Endometrioseforeningen, har bestemt seg for å fortsette kampen, til tross for at anken er en belastning. Foreningen har startet en innsamlingsaksjon for å dekke saksomkostningene, og styreleder Marte Øien kritiserer staten for å gjøre det vanskelig for kvinner å få rettferdig behandling.
1 måned siden
Økokrim anker lagmannsrettens frifinnelse av en tidligere advokat og en sykepleier, som var tiltalt for grovt underslag mot en eldre kvinne i 90-årene. Advokaten og sykepleieren, som drev omsorgsboligen kvinnen bodde i, ble opprinnelig dømt i tingretten for å ha underslått henholdsvis 7,5 og 5,5 millioner kroner. Tingretten mente de hadde utnyttet sine stillinger og brutt tilliten. Økokrim anker saken til Høyesterett på grunn av påståtte lovanvendelsesfeil og saksbehandlingsfeil.
2 måneder siden
Statsforvalteren har oversendt en tilsynssak mot kjendispsykolog Peder Kjøs til Statens helsetilsyn etter klage fra en tidligere pasient. Kjøs anklages for å ha handlet i strid med helselovgivningen, blant annet gjennom manglende rammer for terapien, rolleblanding og for intim deling av seg selv, noe Statsforvalteren mener har virket antiterapeutisk på pasienten. Pasienten deltok i Kjøs sin NRK-podkast. Statsforvalteren mener det burde vært gjennomført en forhåndssamtale med pasienten. Kjøs erkjenner å ha gjort feilvurderinger og beklager, men understreker at han mener han har handlet forsvarlig. Statens helsetilsyn skal nå vurdere saken og avgjøre om Kjøs skal sanksjoneres, noe som i ytterste konsekvens kan føre til tap av autorisasjon.