Neil Young frykter at det å kritisere Donald Trump offentlig kan føre til at han nektes innreise til USA. Artisten, som har dobbelt statsborgerskap, uttrykker bekymring for at ytringsfriheten er under press og at «ikke-eksisterende» lover brukes til å straffe de som er uenige med Trump.
Han viser til at også canadiske borgere risikerer å bli nektet innreise om de har kritisert Trump.
Young er redd for at en slik situasjon vil hindre ham i å gjennomføre sin planlagte USA-turné.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
28 dager siden
Neil Young frykter han kan bli nektet innreise til USA dersom han kritiserer Donald Trump. Artisten mener Trump er den verste presidenten i USAs historie, og uttrykker bekymring for at ytringsfriheten i USA er under press. Young, som har dobbelt statsborgerskap, er usikker på hvordan dette vil påvirke hans mulighet til å turnere i USA etter sin kommende Europa-turné. Han hevder at også andre canadiere risikerer innreiseforbud om de har kritisert Trump.
28 dager siden
Neil Young frykter at han kan bli nektet innreise til USA etter sin kommende Europa-turné på grunn av tidligere kritikk av Donald Trump. Denne bekymringen kommer etter flere tilfeller der reisende har blitt nektet innreise basert på innhold funnet på deres elektroniske enheter. Young har tidligere kritisert Trump offentlig og saksøkt ham for uautorisert bruk av hans musikk. Flere europeiske land har oppdatert sine reiseråd for USA, og advarer reisende om mulige innreiserestriksjoner. Young har planlagt å starte sin USA-turné i august.
1 måned siden
Neil Young har avlyst sin planlagte gratiskonsert i Ukraina på grunn av den forverrede sikkerhetssituasjonen. Konserten skulle ha markert starten på hans Europa-turné med The Chrome Hearts. Young uttrykker beklagelse for avlysningen, men sier han ikke kunne risikere sikkerheten til sitt crew og utstyr. Han understreker sin støtte til Ukraina og landets ledelse. Youngs konsertplaner ble offentliggjort kort tid etter et sammenbrudd i møtet mellom USAs president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Neil Young kommer til Norge for å spille i Bergen 20. juni.
16 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps angrep på ytringsfriheten, inkludert å sparke en oberst etter kritikk av et visepresidentbesøk og nekte journalister adgang. USA skjerper også praksisen for visumsøknader basert på ytringer i sosiale medier, noe som skaper bekymring for manglende forutsigbarhet og vilkårlig håndheving. Artikkelen trekker paralleller til McCarthyismen og understreker viktigheten av å forsvare frie ytringer og støtte institusjoner som verner om dem.
27 dager siden
Forfatter Margaret Atwood mener Donald Trumps Amerika har likhetstrekk med «The Handmaid’s Tale», og uttrykker bekymring for utviklingen i USA. Hun tar sterk avstand fra Trumps antydninger om at Canada burde bli en del av USA, og advarer Norge og andre nordiske land mot å undervurdere situasjonen. Atwood er usikker på om hun vil delta på premieren av den siste sesongen av TV-serien basert på hennes bøker, og spøker om risikoen for å bli arrestert.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps anstrengte forhold til pressen og hvordan dette kan påvirke amerikanske medier i hans kommende presidentperiode. Reportere uten grenser uttrykker bekymring for Trumps angrep på pressen, inkludert trusler om å inndra TV-lisenser og fengsle journalister. De frykter også at Trumps tette bånd til Elon Musk kan skade mediebransjen. Samtidig ser organisasjonen muligheter for samarbeid med Trump i saker som omhandler pressefrihet i andre land. Artikkelen belyser også hvordan Trumps retorikk kan føre til vold og hvordan mediene selv har bidratt til tillitskrisen.
1 måned siden
Artikkelen omhandler bekymringer rundt det amerikanske demokratiet under Donald Trump, hvor han har trosset domstolsavgjørelser og angrepet advokatfirmaer. Dette skaper en konstitusjonell krise der maktfordelingen trues. Domstolene fremstår som den eneste motmakten, men det er frykt for at de vil gi etter for press. Samtidig er det et håp knyttet til høyesterettsdommer Amy Coney Barrett. Artikkelen understreker behovet for at rettsapparatet står opp mot Trump for å forhindre en utvikling mot autoritært styre.
1 måned siden
Donald Trump vurderer å oppheve midlertidig beskyttelse for ukrainere i USA, noe som skaper stor bekymring blant de over 280.000 ukrainerne som har flyktet dit siden krigen startet. Mange frykter deportasjon til tross for at Biden-administrasjonen har forlenget beskyttelsen til 2026. Ukrainere i USA uttrykker frykt og usikkerhet knyttet til ødelagte hjem og den pågående krigen. Diskusjoner i sosiale medier viser bekymring for at de kan lide samme skjebne som flyktninger fra Venezuela og Haiti, som tidligere har mistet sin beskyttelse.
1 måned siden
Dropkick Murphys-vokalist Ken Casey mener USA er i stor fare og beskriver landet som et autoritært regime. Han har markert seg som en kritiker av Donald Trump, blant annet ved å konfrontere en Trump-supporter med opprinnelseslandet til vedkommendes MAGA-skjorte. Casey uttrykker bekymring for økende begrensninger i ytringsfriheten og forteller at tilhengere opplever mer hets i gatene etter Trumps presidentskap. Han håper å inspirere andre til å stå opp mot det han ser som en milliardærklasse som styrer landet.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bekymringen for at Donald Trump vil trekke USA ut av internasjonalt klimasamarbeid hvis han blir president igjen. Trump trakk tidligere USA ut av Parisavtalen, og det fryktes at han vil gjøre det igjen, denne gangen raskere. Det er også bekymring for at han vil trekke USA ut av FNs klimakonvensjon, noe som vil gjøre det vanskelig å komme tilbake. I tillegg kan Trump reversere Biden-administrasjonens klimareformer og åpne for økt olje- og gassutvinning. Det er også frykt for at han vil kutte i forskningsbudsjetter. Utslippene gikk ned under Trumps første periode, men dette skyldes langsiktige trender, ikke hans politikk.
1 måned siden
Ståle Solbakken ble spurt om sin mening om Donald Trump i lys av Norges mulige VM-deltakelse i USA, men unngikk å svare direkte av frykt for å bli utestengt fra landet. Han har tidligere kritisert FC København-eier Lars Seier Christensen for hans støtte til Trump. Midtstopper Stian Gregersen, som bor i USA, ønsket ikke å kommentere den politiske situasjonen. Solbakken uttrykte også bekymring for situasjonen i Gaza og fremhevet Norges Fotballforbunds arbeid i området.
4 måneder siden
Donald Trumps uttalelser om amerikansk eierskap av Grønland har skapt bekymring i Danmark. Eksperter tror ikke Trump vil forsøke det samme med Svalbard, men frykter at USA vil prioritere Kina fremfor Arktis. Russland anses ikke som en stor trussel mot Svalbard på grunn av logistiske utfordringer og lav gevinst. Kina viser økende interesse for Arktis, spesielt gjennom forskning, men anses ikke som en militær trussel mot Svalbard. Svalbard-traktaten fra 1920 sikrer norsk suverenitet, men forplikter Norge til å likebehandle alle traktatland. Det er en økende andel utlendinger på Svalbard, noe som understreker viktigheten av norsk tilstedeværelse.
1 måned siden
Folkehelseinstituttet (FHI) frykter at Donald Trumps administrasjons kutt i forskningsfeltet i USA kan føre til at Norge ikke får korrekt og oppdatert informasjon om smittevern og pandemirisiko. Dette kan ha konsekvenser for norske influensavaksiner, da manglende informasjon om virusutviklingen kan redusere vaksinenes effektivitet. FHI er spesielt bekymret for global smittevernovervåking og internasjonalt samarbeid. Akademikerne deler FHIs bekymring, og viser til at forskningsstøtte kuttes for prosjekter som inneholder ord som «etnisitet», «kjønn» og «mangfold». Kutt i forskningsmidler har ført til demonstrasjoner i flere amerikanske byer.
29 dager siden
Donald Trumps varslede tollplan skaper bekymring for en global handelskrig, og Norge frykter å bli særlig hardt rammet. Finansminister Stoltenberg advarer om at en åpen økonomi som Norge er svært sårbar for slike endringer i internasjonal handel. Regjeringen jobber nå med to hovedspor: å svare direkte på USAs tiltak og å sikre at Norge ikke rammes av EUs beskyttelsestiltak. Fiskeriministeren uttrykker bekymring for fiskerinæringen, som kan oppleve redusert eksport til USA. Statsminister Støre understreker at Norge kan havne bakerst i køen for forhandlinger med USA, og at tett kontakt med EU er avgjørende.
28 dager siden
Donald Trump vurderer å innføre toll på varer fra land som har toll på amerikanske varer, noe som skaper bekymring hos globale investorer. Kritikere frykter negative konsekvenser for handel, børser, arbeidsplasser og forbrukere. Finansforsker Espen Henriksen ved BI advarer om at Norge kan bli fattigere ved økte tollsatser, da eksport kan reduseres og import bli dyrere. EU er klar med mottiltak og mener toll vil føre til inflasjon. Målinger viser at mange amerikanske velgere er skeptiske til Trumps tollpolitikk, og økt toll på importerte biler kan føre til betydelige prisøkninger.