Børsuroen utløst av blant annet Trumps tollsatser, har ført til bekymring blant norske fondssparere, og bankene opplever økt pågang fra kunder. Mens noen velger å ta ut penger eller bytte fond, råder de fleste bankene til å unngå panikk og minner om at historisk sett har det lønt seg å være tålmodig.
Mange kunder som reduserer sin eksponering i aksjemarkedet, plasserer midlene på en kontantkonto knyttet til aksjesparekontoen.
DNB påpeker at man må forvente lavere avkastning i fremtiden på grunn av geopolitisk usikkerhet og handelskriger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
23 dager siden
Etter børsuro utløst av Trumps tollpolitikk, opplever bankene økt pågang fra bekymrede kunder. Bankene råder folk til å unngå panikkhandling og fokusere på langsiktige spareplaner. Eksperter understreker viktigheten av å ha en bredt sammensatt portefølje og å unngå forsøk på å time markedet. Selv med kortsiktige verdifall, anbefales aksjefond for de med en investeringshorisont på sju år eller mer, da historien viser at markedet normalt henter seg inn igjen over tid. Det understrekes at det er viktigere å ha en plan enn å reagere på markedets svingninger.
26 dager siden
Børsfall som følge av Trumps tollpolitikk fører til bekymring blant sparere, som søker råd fra bankene. Investor Jan Petter Sissener anbefaler å være tålmodig og ser langsiktige kjøpsmuligheter, mens økonom Harald Magnus Andreassen anbefaler forsiktighet og økt likviditet. DNB har redusert sin aksjeeksponering. Ekspertene er enige om at pensjonssparere bør ignorere kortsiktig uro. En platebutikkeier i Ålesund foretrekker sparekonto, mens andre velger å avvente situasjonen.
1 måned siden
Norske bankar melder om auka pågang frå kundar som er bekymra for sparepengane sine i lys av internasjonal uro og svingande aksjemarknader. Mange nordmenn vurderer å redusere risikoen i investeringane sine, og Nordnet observerer ein trend der spararar flyttar midlar frå aksjefond til høgrentefond. Bankfolk understrekar viktigheita av å vurdere tidshorisonten og behovet for pengane før ein gjer endringar, og anbefaler langsiktigheit for dei som sparer over tid.
23 dager siden
Etter børsfall utløst av Trumps tollpolitikk, reagerer småsparere forskjellig; noen stopper fondssparing, mens andre selger aksjer. Eksperter advarer mot panikk og understreker viktigheten av å bevare roen og ha en langsiktig investeringsstrategi. De anbefaler diversifisering av porteføljen for å redusere risiko. Uroen skyldes frykt for handelskrig og usikkerhet rundt global økonomisk utvikling. Mange nordmenn forholder seg likevel rolige og lar investeringene stå.
12 dager siden
Donald Trumps handelspolitikk har ført til svingninger i aksjemarkedet, noe som skaper utfordringer for fondsforvaltere som Tiril Flørnes Støle i Storebrand. Hun bruker mer tid på å følge markedet og håndtere henvendelser fra bekymrede kunder. Storebrand forvalter betydelige verdier og føler et ansvar for folks sparepenger. Eksperter understreker viktigheten av å ikke handle i panikk, men å beholde roen og ha en langsiktig investeringsstrategi. De anbefaler også å diversifisere investeringene for å redusere risiko.
1 måned siden
DNB-forvalter Torje Gundersen reduserer risikoen ved å selge aksjer og obligasjoner for flere hundre millioner kroner. Dette skyldes markedsuro, geopolitisk usikkerhet og Trumps handelspolitikk. Gevinsten plasseres uvanlig nok på bankkonto. Trumps tollutspill mot Canada og Mexico skaper usikkerhet. Olav Chen i Storebrand har også redusert sin posisjon i globale aksjer til normalvekt på grunn av Trump. Eksperter advarer småsparere mot panikkreaksjoner i urolige markeder.
27 dager siden
Artikkelen omhandler hvordan uro i markedet, forårsaket av blant annet Trumps tollmurer, påvirker unge som sparer i fond og aksjer. Karoline Borgø (25) har sett et fall i sine fondspenger og planlegger å redusere fondssparingen. Oscar Sletteng (23) er pessimistisk og frykter at børsuroen vil forsinke hans boligkjøp. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim anbefaler unge med kort sparehorisont å redusere risikoen og vurdere tryggere spareprodukter som rentefond eller globale indeksfond.
22 dager siden
Nordea opplever stor pågang fra kunder etter markedsuro utløst av Trumps tollsatser. Privatpersoner søker råd om investeringer og hvordan markedssvingninger påvirker spareplaner. Bedrifter er bekymret for valutasvingninger og ønsker valutasikring. Nordeas ansatte har jobbet intensivt for å håndtere pågangen og berolige kunder. Markedsuroen skyldes opptrappingen av handelskonflikten mellom USA og Kina, som har ført til fall i børser, svekket krone og oljepris.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler økende uro i markedet grunnet geopolitiske spenninger og frykt for finanskrise, og hvordan dette påvirker folks investeringer. Eksperter understreker viktigheten av langsiktig sparing og tilpasning av risiko etter tidshorisont. Investeringsplattformen Nordnet ser at folk søker mer informasjon og at investorer flytter investeringer fra amerikanske aksjefond til andre markeder. Det anbefales å ha en kontantbuffer for å kunne utnytte eventuelle kjøpsmuligheter som oppstår i et fallende marked. Ekspertene understreker at det ikke er grunn til panikk, og at markedet historisk sett har kommet seg gjennom perioder med uro.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bekymringer knyttet til fondssparing i lys av Donald Trumps presidentskap. Rekordmange nordmenn sparer i fond, spesielt globale indeksfond som har stor eksponering mot amerikanske selskaper. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim råder sparere med lang horisont til å holde seg til sin eksisterende strategi og ikke la seg stresse av markedssvingninger. Han mener også at Trumps politikk kan være positiv for børsen. Aksjestrateg Paul Harper påpeker at mange amerikanske selskaper har global eksponering, og at det er vanskelig å gi bastante råd. Ekspertene understreker viktigheten av å vurdere egen risikovillighet og ikke ta forhastede beslutninger.
23 dager siden
Etter kraftige børsfall råder sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets småsparere til å ikke selge aksjer i panikk, men heller holde seg til sin strategi og ha en lang tidshorisont. Han understreker at historisk sett følger sterke oppturer etter kraftige fall. Markedet er preget av uro etter president Trumps kunngjøring om nye tollsatser, og frykt for en handelskrig mellom USA og Kina. Direktør Christian Henriksen i Verdipapirfondenes forening (VFF) anbefaler å fortsette med månedlig sparing.
26 dager siden
Børsuroen, utløst av blant annet Donald Trumps tollpolitikk, har ført til betydelige tap for nordmenn med investeringer i fond og aksjer. Eksperter anslår at verdien av aksjefond har falt med rundt 100 milliarder kroner de siste tre ukene. Oslo Børs har også opplevd kraftige fall, og private aksjonærer har tapt om lag 12 milliarder kroner i april. De største tapene er i aksjer som Equinor, DNB og Kongsberg Gruppen. Til tross for usikkerheten anbefales det å sitte stille i båten, men det understrekes at markedet er svært volatilt og fremtiden vanskelig å forutsi.
23 dager siden
Børsene i Asia opplevde kraftige fall, og det ventes blodrøde tall på Oslo Børs. Aksjemegler Jan Peter Sissener mener likevel det ikke er grunn til panikk, og ser på situasjonen som et forhandlingsutspill fra Trump. Han anbefaler investorer å holde hodet kaldt og vurdere å kjøpe aksjer. Egil Matsen, direktør i Sparebankstiftelsen, mener situasjonen forsterker dramatikken fra forrige uke, og beskriver det som en ny økonomisk verdensorden. Han råder privatpersoner til å kontakte banken for økonomisk rådgivning.
27 dager siden
Donald Trumps kunngjøring om økte tollsatser skaper usikkerhet og kan ramme norsk økonomi. Økte priser globalt kan importeres til Norge, noe som legger press på prisveksten og potensielt fører til høyere boliglånsrenter. Eksportbedrifter kan oppleve økt press, som igjen kan true arbeidsplasser. En global handelskrig kan føre til lavere økonomisk vekst og redusert velferd. Børsfall påvirker sparepenger, men eksperter råder til å beholde roen og følge langsiktige investeringsstrategier.
22 dager siden
Artikkelen belyser hvordan økende priser, Trump-toll og børsuro skaper økonomisk usikkerhet for folk. Mange strammer inn på forbruket, dropper ferie og endrer handlemønster. Studenter og småbarnsforeldre er spesielt bekymret for økte matpriser og vanskeligheten med å spare til bolig. Flere uttrykker også frykt for fremtidige jobbmuligheter i et usikkert marked. Eksperter råder folk til å beholde roen og ikke foreta panikksalg av fond, men heller tenke langsiktig.