Nordea opplever stor pågang fra kunder etter markedsuro utløst av Trumps tollsatser. Privatpersoner søker råd om investeringer og hvordan markedssvingninger påvirker spareplaner.
Bedrifter er bekymret for valutasvingninger og ønsker valutasikring. Nordeas ansatte har jobbet intensivt for å håndtere pågangen og berolige kunder.
Markedsuroen skyldes opptrappingen av handelskonflikten mellom USA og Kina, som har ført til fall i børser, svekket krone og oljepris.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
23 dager siden
Børsuroen utløst av blant annet Trumps tollsatser, har ført til bekymring blant norske fondssparere, og bankene opplever økt pågang fra kunder. Mens noen velger å ta ut penger eller bytte fond, råder de fleste bankene til å unngå panikk og minner om at historisk sett har det lønt seg å være tålmodig. Mange kunder som reduserer sin eksponering i aksjemarkedet, plasserer midlene på en kontantkonto knyttet til aksjesparekontoen. DNB påpeker at man må forvente lavere avkastning i fremtiden på grunn av geopolitisk usikkerhet og handelskriger.
12 dager siden
Donald Trumps handelspolitikk har ført til svingninger i aksjemarkedet, noe som skaper utfordringer for fondsforvaltere som Tiril Flørnes Støle i Storebrand. Hun bruker mer tid på å følge markedet og håndtere henvendelser fra bekymrede kunder. Storebrand forvalter betydelige verdier og føler et ansvar for folks sparepenger. Eksperter understreker viktigheten av å ikke handle i panikk, men å beholde roen og ha en langsiktig investeringsstrategi. De anbefaler også å diversifisere investeringene for å redusere risiko.
23 dager siden
Etter børsuro utløst av Trumps tollpolitikk, opplever bankene økt pågang fra bekymrede kunder. Bankene råder folk til å unngå panikkhandling og fokusere på langsiktige spareplaner. Eksperter understreker viktigheten av å ha en bredt sammensatt portefølje og å unngå forsøk på å time markedet. Selv med kortsiktige verdifall, anbefales aksjefond for de med en investeringshorisont på sju år eller mer, da historien viser at markedet normalt henter seg inn igjen over tid. Det understrekes at det er viktigere å ha en plan enn å reagere på markedets svingninger.
22 dager siden
Oslo Børs opplevde store svingninger etter Donald Trumps tollgrep, i likhet med andre børser internasjonalt. Analytiker Roger Berntsen i Nordnet forklarer at markedet preges av usikkerhet rundt tollkrigen, der meldinger og rykter forårsaker store svingninger. Han understreker viktigheten av at partene finner en løsning. Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 Sør-Norge oppfordrer investorer til å bevare roen og minner om at EU må unngå å eskalere situasjonen med USA.
1 måned siden
Norske bankar melder om auka pågang frå kundar som er bekymra for sparepengane sine i lys av internasjonal uro og svingande aksjemarknader. Mange nordmenn vurderer å redusere risikoen i investeringane sine, og Nordnet observerer ein trend der spararar flyttar midlar frå aksjefond til høgrentefond. Bankfolk understrekar viktigheita av å vurdere tidshorisonten og behovet for pengane før ein gjer endringar, og anbefaler langsiktigheit for dei som sparer over tid.
26 dager siden
Børsfall som følge av Trumps tollpolitikk fører til bekymring blant sparere, som søker råd fra bankene. Investor Jan Petter Sissener anbefaler å være tålmodig og ser langsiktige kjøpsmuligheter, mens økonom Harald Magnus Andreassen anbefaler forsiktighet og økt likviditet. DNB har redusert sin aksjeeksponering. Ekspertene er enige om at pensjonssparere bør ignorere kortsiktig uro. En platebutikkeier i Ålesund foretrekker sparekonto, mens andre velger å avvente situasjonen.
22 dager siden
DNB opplevde den travleste dagen på sine aksjeplattformer siden Ukraina-invasjonen, med over 13.000 handler til en verdi av 1,2 milliarder kroner. Økningen skyldes frykt for global handelskrig og USAs nye tollmurer. Til tross for uroen var nettosalget begrenset. DNB råder fondssparere til å holde hodet kaldt og ikke selge i panikk, da aksjemarkedet historisk sett har en tendens til å stige over tid.
22 dager siden
Etter uro i markedet forventer rentemarkedet nå fire rentekutt i Norge det neste året, drevet av Trumps tollpolitikk og Kinas svar. Rentestrateg Lars Mouland i Nordea anser dette som en overreaksjon og tror ikke Norges Bank vil kutte renten. Markedets forventninger følger et kraftig børsfall, svekket krone og fallende oljepris, der investorer flykter til obligasjoner. Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen påpeker at markedet priser inn tre rentekutt i år, opp fra halvannet, men understreker at dette er negativt ved lavere vekst og økt arbeidsledighet.
22 dager siden
Oljefondssjef Nicolai Tangen er svært opptatt av de store svingningene i finansmarkedene, som skyldes blant annet handelskonflikten mellom USA og Kina. Han understreker viktigheten av å tenke langsiktig og agere motsatt av andre for å oppnå god avkastning. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache understreker at Norges Bank er forberedt på uro i markedet, mens DNB-sjef Kjerstin Braathen ikke ser tegn til en ny finanskrise. Finansminister Jens Stoltenberg oppfordrer til ro og sier at situasjonen kan minne om finanskrisen.
23 dager siden
Etter at Donald Trumps toller trådte i kraft, opplevde børsene et kraftig fall, noe som skapte usikkerhet i markedene. Oslo Børs falt betydelig, og Hongkong-børsen registrerte sin største nedgang siden 1997. Samtidig rapporterte nettmegleren Nordnet om uvanlig høy handelsaktivitet, drevet av investorer som søkte muligheter i det ustabile markedet. Det er foreløpig usikkert om dette blir en rekorddag for handel, da mye av volumet avhenger av utviklingen i det amerikanske markedet.
23 dager siden
Etter kraftige børsfall råder sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets småsparere til å ikke selge aksjer i panikk, men heller holde seg til sin strategi og ha en lang tidshorisont. Han understreker at historisk sett følger sterke oppturer etter kraftige fall. Markedet er preget av uro etter president Trumps kunngjøring om nye tollsatser, og frykt for en handelskrig mellom USA og Kina. Direktør Christian Henriksen i Verdipapirfondenes forening (VFF) anbefaler å fortsette med månedlig sparing.
23 dager siden
Etter børsfall utløst av Trumps tollpolitikk, reagerer småsparere forskjellig; noen stopper fondssparing, mens andre selger aksjer. Eksperter advarer mot panikk og understreker viktigheten av å bevare roen og ha en langsiktig investeringsstrategi. De anbefaler diversifisering av porteføljen for å redusere risiko. Uroen skyldes frykt for handelskrig og usikkerhet rundt global økonomisk utvikling. Mange nordmenn forholder seg likevel rolige og lar investeringene stå.
21 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre møtte DNB for å diskutere den økonomiske usikkerheten forårsaket av Trumps tollsatser. Både Støre og DNB-sjef Kjerstin Braathen understreker at tollsatsene fører til ustabilitet i markedene og kan ha alvorlige konsekvenser for verdensøkonomien. Støre forsikrer at Norge overvåker situasjonen nøye og vil beskytte norske interesser. Braathen fremhever at dagens situasjon skiller seg fra finanskrisen, da den er utløst av politiske beslutninger. DNB opplever økt pågang fra kunder som ønsker å redusere sin økonomiske risiko.
6 dager siden
Børsene verden over opplever stor uro og usikkerhet, særlig på grunn av president Trumps handels- og tollpolitikk. Ifølge E24-kommentator Sindre Heyerdahl er forutsigbarhet det viktigste for investorer, som nå preges av frykt og usikkerhet. Etter en periode med nedgang har børsene, inkludert Oslo Børs, hatt en oppgang etter positive signaler fra Trump, som blant annet har indikert en mulig avtale med Kina og at han ikke vil bytte ut sentralbanksjef Jerome Powell. Likevel er fremtiden vanskelig å forutsi, og markedene er sterkt påvirket av Trumps uttalelser og handlinger. Økonomiprofessor Kalle Moene peker på at situasjonen kan føre til en omlegging av verdensøkonomien med økt handel med flere land. Porteføljeforvalter Joakim Askenstedt Embu understreker at en avklaring rundt tollsatsene er viktig for markedene, men forventer at proteksjonisme vil prege tiden fremover. Investorer anbefales å ha en lang tidshorisont for sine investeringer for å håndtere den pågående usikkerheten.
21 dager siden
Uroen på verdens børser fortsetter etter at Donald Trump doblet tollene mot Kina. Eksperter er usikre på hva dette betyr for renten i Norge. Handelskrig, svak krone og svak økonomisk vekst trekker i ulike retninger. Høyere tollsatser kan føre til økt inflasjon, som kan tale for å holde rentene høye. Ekspertene tror ikke svingningene i aksjemarkedet vil ha stor innvirkning på rentene, med mindre det kommer et kraftig fall som påvirker folks forbruk og bedriftenes investeringer.