Siggerud IL vurderer et samarbeid med det private fotballakademiet Team Next Norway (TNN) for å hente 60-70 nye spillere i alderen 9-14 år. Bakgrunnen er få spillere og fare for at klubbens fotballtilbud vil forsvinne.
Planen er å opprette egne lag for TNN-spillerne og differensiere mellom lek- og konkurransefotball. Tiltaket har skapt debatt, der noen frykter usunn barneidrett og har varslet Oslo fotballkrets.
Klubben forsvarer planen med at alternativet er avvikling, og at de vil følge NIFs barneidrettsbestemmelser. De ser primært fordeler som økt aktivitet, flere muligheter og økte inntekter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
26 dager siden
Siggerud IL har trukket alle lag som er et resultat av samarbeidet med det private fotballakademiet Team Next Norway (TNN). TNN-grunnlegger John Ole Dybdal kritiserer avgjørelsen og mener klubben hindrer barn i å spille fotball. Han anklager også Norges Fotballforbund (NFF) for trakassering og for å aktivt jobbe mot akademiet. NFF mener TNN utfordrer fundamentet for norsk idrett ved å forsøke å få tilgang til deres infrastruktur samtidig som de distanserer seg fra deres verdigrunnlag. NFF Oslo avviser at de har gitt beskjed om at klubber ikke skal spille mot private aktører, men bekrefter dialog med klubber om treningskamper mot private aktører.
21 dager siden
Siggerud IL trakk nylig alle lag som var et resultat av et samarbeid med det private fotballakademiet Team Next Norway (TNN). Dette skjedde etter et vedtak på årsmøtet om å avvise alle former for samarbeid med TNN. En fotballpappa, Jens Ellingsson, reagerer sterkt på dette, da han mener det er et brudd på barnas rettigheter når de nektes kamptilbud. NFF Oslo mener Siggeruds vedtak er lovlig og innenfor klubbens handlingsrom, men oppfordrer de berørte barna til å finne andre klubber. Siggerud IL uttaler at de vil jobbe videre med å etablere et tilbud for de medlemmene som velger å forbli i klubben.
17 dager siden
Artikkelen omhandler den økende trenden med overganger av unge fotballspillere, der toppklubber rekrutterer talenter helt ned i 12-årsalderen. Dette fører til bekymring for at lag rakner og at presset på unge spillere øker. Norges Fotballforbund (NFF) ser ikke nødvendigvis negativt på utviklingen, men understreker viktigheten av at klubbene prioriterer å hente enkeltspillere fremfor å tappe hele lag. Forskning støtter bekymringene om frafall og negative konsekvenser av tidlig talentjakt, mens flere tar til orde for å prioritere kameratskap og utvikling i breddeklubbene, for å unngå at unge spillere slutter med fotball.
25 dager siden
Oslo Arbeiderparti ønsker å innføre en ordning der utbyggere av store boligprosjekter må bidra økonomisk til bygging av idrettsanlegg. Partiet mener dette er nødvendig for å sikre barn og unge tilgang til idrett i områder med mye boligbygging, hvor kapasiteten er sprengt. Forslaget møter motstand fra Norske Boligbyggelags Landsforening, som frykter at det vil føre til økte boligpriser for boligkjøpere. Oslo Ap foreslår også endringer i spillemiddelordningen for å prioritere fylker og områder med underdekning av idrettsanlegg, samt levekårsutsatte byområder.
1 måned siden
Idrettsklubben Start har lansert en gratis «Blivakker-billett» for barn, noe som har skapt reaksjoner. Forbrukerrådet mener billetten kan være ulovlig, da navnet kan gi barn tanker om at de ikke er bra nok. Start forsvarer seg med at Blivakker spanderer billettene for å gjøre det lettere for familier å gå på kamp, og at det er naturlig å bruke sponsorens navn. Blivakker sier de ønsker å bidra til at barn kan se fotball gratis. Start vil nå ta dialog med Forbrukerrådet for å sikre at de holder seg innenfor markedsføringsloven. Også tidligere har Blivakker skapt debatt i forbindelse med sponsoravtaler, da spillere nektet å spille med logoen på draktene.
1 måned siden
Norske breddeklubber ser en økende utfordring med at ungdom slutter med organisert idrett, noe som kan øke risikoen for inaktivitet, rus og kriminalitet. For å motvirke dette, tar flere klubber grep ved å utvide sine tilbud. Gresvik IF bygger et aktivitetshus med gamingrom og simulatorer, mens andre klubber, som Pol i Stavanger og Bodø Håndballklubb, satser på sosiale møteplasser og alternative aktiviteter. Norges idrettsforbund støtter initiativene og jobber for å tilpasse idretten til ungdommenes behov. Klubber understreker viktigheten av frivilliges bidrag, samtidig som de oppfordrer politikere til å ta ansvar for å støtte disse tiltakene.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg en økende bekymring om at moderne fotball, med sine rigide systemer og detaljstyring, hemmer kreativiteten og spillgleden hos unge spillere. Fotballeksperter som Pablo Aimar, Lionel Scaloni og Arsène Wenger frykter at barn fratas muligheten til å utvikle egeninitiativ og intuisjon. Pep Guardiolas suksessrike, men regelstyrte spillestil trekkes frem som et eksempel på en utvikling der spillere blir «roboter». Norges Fotballforbund jobber for å finne en balanse mellom struktur og individuell utvikling, og oppfordrer trenere til å gi barn mer rom for å leke og eksperimentere, samt fokusere mer på basisferdigheter.
1 måned siden
En undersøkelse viser at kun én av 90 spillere på Norges fire øverste herrelandslag har innvandrerbakgrunn, noe som vekker bekymring. Ståle Solbakken og Patrick Berg mener økte kostnader ved fotballakademier kan være en årsak, og peker på at mange talentfulle spillere med innvandrerbakgrunn slutter på grunn av økonomi. NFFs Håkon Grøttland maner til besinnelse, men understreker at de følger situasjonen. Samuel Silalahi, den eneste spilleren med innvandrerbakgrunn, ønsker mer mangfold for å styrke samholdet og utviklingen på landslaget. Flere aktører oppfordrer til debatt om økonomi og like muligheter i norsk fotball.
2 måneder siden
Idrettsforbundet tar til orde for å kombinere bygging av nye tilfluktsrom med idrettshaller, og viser til mangel på idrettsanlegg og et økende behov for beredskap. Regjeringen planlegger å gjeninnføre plikten til å bygge tilfluktsrom, noe som åpner for en slik kombinasjonsløsning. Idrettsforbundet argumenterer for at dette kan være en vinn-vinn-situasjon, der anleggene kan brukes av lokalbefolkningen i fredstid. Sivilforsvaret påpeker at tilfluktsrom som brukes til daglig, ofte er bedre vedlikeholdt. Kulturdepartementet er åpen for ideen og vil vurdere forslaget nærmere dersom de mottar en formell henvendelse fra idretten.
2 måneder siden
Fotballtinget skal avgjøre om VAR skal fortsette i Eliteserien, der breddeklubbenes deltakelse i avstemningen har skapt debatt. Noen mener breddeklubbene bør fokusere på sine egne behov, mens andre ser verdien av at de er med på å bestemme. VGs VAR-ometer antyder et flertall for å beholde VAR, men motstandere mener systemet skaper splid og distraherer fra viktigere saker. Flere klubber understreker viktigheten av å lytte til dommernes erfaringer og behov for teknologisk assistanse.
1 måned siden
Oslo vurderer å legge ned flere skoler på grunn av synkende elevtall i barneskolealderen. Utdanningsetaten anbefaler å avvikle eksisterende skoler, endre skoletyper og stoppe planlagte byggeprosjekter for å tilpasse skolestrukturen og spare penger. Rødt er bekymret for at dette er kortsiktig og vil ramme skolemiljøene, mens Frp vil sikre et best mulig skoletilbud. Forslagene skal på høring før endelig vedtak i bystyret i desember.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler den pågående debatten om VAR i norsk fotball, der flere klubber skal stemme over innføring eller avvikling av VAR. Debatten har blitt polarisert, og NISO-leder Kristoffer Vatshaug uttrykker bekymring for det harde ordskiftet. Han understreker viktigheten av å lytte til argumenter fra begge sider og at beslutninger ikke tas for raskt. Tidligere landslagsspiller Stefan Strandberg, som satt i VAR-utvalget, oppfordrer til å ta beslutningen med innsikt og respekt. Spillerne er splittet i spørsmålet, og NISO mener det er et paradoks at de ikke får stemme i klubbene. Vatshaug er redd for at mange ikke tør å si hva de mener på årsmøtene.
4 måneder siden
Tidligere landslagskeeper Ole Erevik uttrykker bekymring for kvinnehåndballens tilstand, både i Norge og internasjonalt, og får støtte fra flere profilerte landslagsspillere. De er enige i at utvidelsen av mesterskap har ført til for mange kamper uten spenning, og at det er behov for å kutte ned på antall kamper. Spillerne ser også et behov for å by mer på seg selv utenfor banen for å øke interessen for sporten. Manglende TV-rettigheter for Champions League og økonomiske problemer for klubber som Vipers er også bekymringsfulle tegn. Det er enighet om at det er behov for endring for å sikre sportens fremtid.
1 måned siden
Artikkelen vurderer om tiden er moden for en ny OL-debatt i Norge. VM-suksessen i Trondheim trekkes frem som en mulig utløser for ny entusiasme. Argumenter for et OL inkluderer ønsket om å gi dagens unge en OL-opplevelse og Norges ansvar som en ledende vinternasjon. Blant motargumentene er IOCs tidligere mangler, vanskeligheter med å samle norsk idrett bak et felles prosjekt, og de store økonomiske kostnadene. Et kommende presidentvalg i IOC kan imidlertid åpne for reformer. En eventuell OL-satsing krever nøye prioriteringer innenfor norsk idrett.
1 måned siden
Vålerengas trener, Nils Lexerød, kritiserer Toppserien for lavt nivå og mange unge spillere etter Vålerengas seier over Kolbotn. Han mener NFF og klubbene må ta ansvar for å utvikle ligaen og etterlyser mer profesjonelle klubber. Lederen for Toppfotball Kvinner, Marianne Solheim, erkjenner at det er en utfordring og ønsker å gjøre ligaen mer attraktiv for å unngå spillerflukt til andre ligaer. Kritikken kommer samtidig som Toppserien skal utvides til tolv lag neste sesong, et tiltak Caroline Graham Hansen tidligere har stilt spørsmål ved.