Joakim Jørgensen (28) har skapt en suksessfull virksomhet innen turistnæringen ved å utnytte Airbnb og nordlyssafari. Han startet med å leie ut sin egen leilighet og administrerer nå en portefølje på 10 leiligheter, i tillegg til å drive nordlyssafari med to minibusser.
Jørgensen har omsatt for to millioner kroner på en måned med nordlyssafari og mener at han har knekt koden for å tjene penger på turister. Han har lært seg det meste gjennom YouTube og podcaster, og mener at formell utdanning er unødvendig.
Jørgensen planlegger nå å ta et friår og ønsker å gi tilbake til samfunnet etter å ha tjent gode penger. Reiselivsforsker Åsa Helen Grahn påpeker at korttidsutleie kan skape problemer for lokalbefolkningen, men at Jørgensens entreprenørskap også har positive ringvirkninger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Joakim Jørgensen (27) har byttet bakerjobben med utleie og nordlysturisme, og tjener nå millioner. Han leier ut boliger for andre og deler inntektene, og har tjent store summer på korttidsleie av en enkelt leilighet. I tillegg har han startet et guideselskap for nordlysturisme som raskt har blitt stort i Tromsø. Kommunen vurderer nå å regulere markedet for korttidsutleie, men Jørgensen er positiv til gründerlivet og mener det fyller et behov.
1 måned siden
Tobias Tverberg (24) fra Sandefjord investerte én million kroner i et fond etter å ha spart penger fra panting og deltidsjobber siden 2022. Han startet med flaskepanting og småjobber for å bygge kapital. En TikTok-video der han viser hvordan han tjener 60.000-100.000 kroner ekstra i måneden gjennom investeringer, ble svært populær. Tverberg deler sine tips om investering og understreker viktigheten av å starte i det små og ikke investere mer enn man har råd til å tape. Økonom Lene Drange roser Tverbergs initiativ, men anbefaler å spre risikoen ved å investere i ulike markeder, inkludert bolig.
2 måneder siden
Hanne Horten (26) kjøpte sin første leilighet som 24-åring ved å kombinere sparing, jobb og utleie. Hun unngikk å bruke studielån, leide ut via Airbnb og administrerte utleie for andre. Horten fikk boliglån i lokalbanken etter avslag i større banker, og leiligheten er innredet for utleie med tanke på dette. Nå sparer hun 170.000 kroner i året for å kjøpe tomt og mikrohus i 2026, som hun planlegger å leie ut. Hun har flere deltidsjobber for å nå målet, inkludert innholdsproduksjon for tretopphytter, men prioriterer også sosiale aktiviteter.
4 dager siden
Norsk reiseliv ser mot stjernehimmelen som en ny turistattraksjon. Eksperter mener astroturisme har stort potensial i Norge.
1 måned siden
Tobias Clausen (25) har siden januar 2024 investert i 14 leiligheter i Kristiansund, som han anser som et av de beste stedene i Norge for utleieboliger. Lave boligpriser kombinert med et sterkt utleiemarked gir god avkastning. Flere investorer utenbys har fått øynene opp for Kristiansund, noe som ifølge en lokal banksjef skyldes forventninger om boligprisvekst. En eiendomsmegler bekrefter at avkastningen er svært god sammenlignet med andre byer, og at økt konkurranse bidrar til å holde leieprisene nede. Clausen studerer siviløkonomi og har årlige leieinntekter på 1,6 millioner kroner.
23 dager siden
I Tromsø har det blitt en trend at venner og familier investerer i boliger for å leie ut til turister via Airbnb, drevet av høye leiepriser i høysesongen. Eiendomsmeglere rapporterer om stor interesse for utleieboliger, noe som skaper økt konkurranse og press på boligmarkedet, spesielt for studenter og unge. Denne utviklingen har ført til at SV ønsker strengere reguleringer av korttidsutleie for å sikre boliger til fastboende, samtidig som de anerkjenner at utleie kan være en nyttig inntektskilde for innbyggerne.
1 måned siden
Markus Arnesen (22) investerer alle sparepengene sine i kryptovaluta for å realisere boligdrømmen, og kjøpte sin første bolig som 19-åring etter å ha investert konfirmasjonspenger i Bitcoin. Flere eksperter, inkludert Finanstilsynet, advarer mot denne sparemetoden på grunn av høy risiko og kriminell aktivitet. Arnesen selv er ikke redd for å tape pengene, da han mener han har tid til å ta risiko. Kryptoentusiast Torbjørn Bull Jensen tror flere unge vil følge etter, fordi boligprisene stiger raskere enn tradisjonell sparing. Ekspertene er enige om at boligprisveksten er et problem, men anbefaler forsiktighet og understreker at man risikerer å miste alt.
2 måneder siden
Emilie Willoch Frøyland (31) har sammen med sin samboer tjent åtte millioner kroner på boligflipping i Oslo de siste fem årene. Hun har pusset opp seks boliger, og solgte nylig en leilighet 600.000 kroner over takst før visning. Frøyland trosser ekspertenes råd om rask og billig oppussing, og skaper personlige hjem i sentrale strøk. Hun unngår totalrenoveringsobjekter og venter på de rette prosjektene hvor rør og bærende konstruksjoner er i orden. Frøyland mener det alltid finnes gode kjøp i markedet, og at man må være villig til å investere tid for å finne dem.
3 måneder siden
Influenser Øyunn Krogh, kjent fra «Sommerhytta», tar et nytt steg i karrieren ved å selge sine tjenester selv. Hun har vært en del av Simpl management i fem år, men ønsker nå å stå mer på egne ben og ta fullt ansvar for egne prosjekter. Krogh understreker at hun fortsatt vil være tilknyttet managementet, men vil ha direkte kontakt med kundene. Hun forteller at hun har blitt godt ivaretatt, men at hun nå, i en alder av snart 30, er sulten på å lære mer og utvikle seg videre. Før sin karriere som influenser jobbet Krogh som miljøarbeider og har en bachelor i prosjektledelse.
4 måneder siden
Marja Folcke, en 34-åring fra Sverige, ble millionær på kort tid ved å handle aksjer. Hun startet med 30.000 kroner og utviklet en strategi for å investere i volatile aksjer i små svenske selskaper. Etter å ha investert ytterligere 100.000 kroner, lot hun renters rente gjøre jobben. Som 29-åring hadde hun en million kroner. I dag lever hun av avkastningen fra sine investeringer, men er bevisst på pengebruk. Hennes mål er å bli økonomisk fri rundt 45-årsalderen. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim råder unge til å starte med små investeringer og være langsiktige.
3 måneder siden
Therese Johaug hadde i 2023 den høyeste inntekten og formuen av alle i årets Tour de Ski-tropp, selv om hun ikke konkurrerte i langrenn. Hun er stolt over å ha bygget sin egen merkevare og valgt bort studier. Jan Thomas Jenssen, en annen løper i troppen, hadde lav inntekt i 2023, men har tjent gode premiepenger i 2024. Han fokuserer på opplevelser fremfor penger. Johannes Høsflot Klæbo har også god økonomi og investerer i egen helse. Både Johaug og Klæbo understreker at lidenskapen for idretten er viktigere enn penger, og at de gjør det for å nå sitt potensial. Det er et stort inntektsgap mellom utøverne i troppen.
19 dager siden
Influenser Oskar Westerlin tjener store penger på sosiale medier, med en potensiell daglig inntekt på 30.000 kroner. Selskapet hans, «Fjeldberg Westerlin», har hatt en betydelig omsetningsvekst de siste årene. Westerlin har oppnådd over 400 millioner visninger på sine mest populære videoer. Han har imidlertid møtt kritikk for manglende åpenhet rundt produksjonen av sitt klesmerke og bruk av fossile materialer. I tillegg til sosiale medier, lanserte Westerlin «Oskars trippel sjoko» i 2023 og har hatt suksess med å promotere produkter som YT proteinyoghurt.
4 måneder siden
Lars-Petter Fossheim (34), Årets markedsfører i E24s Ledertalentene 2024, startet sin lederkarriere allerede på videregående med et entreprenørskapsprosjekt. Han skrinla drømmen om å bli kokk og er nå leder for markedsføring, direktesalg og partnerskap i Ayvens Norge. Fossheim reflekterer over utfordringene ved å være ung leder, inkludert å finne sin egen lederstil og balansere ulike behov i teamet. Han understreker viktigheten av å være interessert i andres arbeid, lytte til kroppen, og starte dagen med en kald dusj for å håndtere stress. Han fremhever også viktigheten av å ha troen og interesse for det man driver med.
3 måneder siden
Skihopper Benjamin Østvold (23) måtte ta økonomiske grep, inkludert nattevakter på hotell og en spleis, for å satse mot verdenstoppen. Han fikk muligheten i hoppuka, hvor han leverte gode resultater og tjente over 100.000 kroner i premiepenger. Østvold ble tredje beste nordmann i konkurransen. Totalt har han tjent 178.000 kroner denne sesongen. Til tross for suksessen, må han tilbake på jobb. Han håper nå å få flere sjanser i verdenscupen og har som mål å ta medalje i VM i Trondheim.
4 måneder siden
Det er en markant økning i antall unge gründere i Norge, med en økning på 14 prosent i aldersgruppen 16-24 år fra 2022 til 2023. Guro Berntzen-Haziri (27) er en av disse, som etter å ha opplevd fødselsdepresjoner, startet nettbutikken Lykkesjel og en fysisk smykkebutikk i Sarpsborg. Hun selger «evighetsarmbånd», en trend hun har hentet fra utlandet. Innovasjon Norge ser positivt på denne utviklingen, da Norge har hatt færre unge gründere enn andre sammenlignbare land. Sosiale medier spiller en viktig rolle i å forenkle prosessen for unge gründere, ved å dele tips og triks.