Hanne Horten (26) kjøpte sin første leilighet som 24-åring ved å kombinere sparing, jobb og utleie. Hun unngikk å bruke studielån, leide ut via Airbnb og administrerte utleie for andre.
Horten fikk boliglån i lokalbanken etter avslag i større banker, og leiligheten er innredet for utleie med tanke på dette. Nå sparer hun 170.
000 kroner i året for å kjøpe tomt og mikrohus i 2026, som hun planlegger å leie ut. Hun har flere deltidsjobber for å nå målet, inkludert innholdsproduksjon for tretopphytter, men prioriterer også sosiale aktiviteter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Emilie Willoch Frøyland (31) har sammen med sin samboer tjent åtte millioner kroner på boligflipping i Oslo de siste fem årene. Hun har pusset opp seks boliger, og solgte nylig en leilighet 600.000 kroner over takst før visning. Frøyland trosser ekspertenes råd om rask og billig oppussing, og skaper personlige hjem i sentrale strøk. Hun unngår totalrenoveringsobjekter og venter på de rette prosjektene hvor rør og bærende konstruksjoner er i orden. Frøyland mener det alltid finnes gode kjøp i markedet, og at man må være villig til å investere tid for å finne dem.
2 måneder siden
Ingrid Lovise Anvik Hellenes (27) opplevde å få avslag på boliglån, men snudde situasjonen ved å studere finans og tilegne seg bedre økonomisk forståelse. Hun innså at banken anså henne som en usikker kandidat på grunn av en usikker yrkesvei og manglende kunnskap om finans. Gjennom finansstudier lærte hun å kommunisere effektivt med banken og presentere en tryggere økonomisk profil. Privatøkonom Elisabeth Landsverk i SpareBank 1 Østlandet fremhever viktigheten av økonomisk kontroll og dokumenterte sparevaner. Hun påpeker også at bankene nå har større fleksibilitet til å vurdere låntakere individuelt, basert på dokumentert forbruk og fremtidige inntektsutsikter.
3 måneder siden
Lisa Neergaard (26) planlegger å spare 20.000 kroner i 2025 ved å kutte spontankjøp, handle smartere og øke fondssparingen. Hun er en av mange nordmenn som fokuserer på økonomi i sine nyttårsforsetter. En undersøkelse viser at nesten en tredjedel av befolkningen ønsker å spare mer eller bruke mindre penger i 2025, en økning fra året før. Spareekspert Benhaz Ganji anbefaler å sette seg klare mål og dele opp sparingen i kortsiktige og langsiktige planer. Hun fremhever også at aksjemarkedet har vist god vekst og er et attraktivt alternativ til tradisjonell sparekonto.
1 måned siden
Vilde Gylterud (23) og samboeren kastet seg på oppussingstrenden og totalrenoverte et dødsbo fra 1964 på Nøtterøy, uten tidligere erfaring. Inspirert av sosiale medier rev de vegger, flyttet kjøkken, isolerte og la nytt gulv. Boligprisveksten gjør at flere unge velger å kjøpe boliger som trenger oppussing for å komme inn på markedet. Kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø, ser positivt på dette. Stine Skoli, programleder for et oppussingsprogram, deler tips på sosiale medier, men anbefaler å bruke fagfolk til elektrisk arbeid og rørleggerarbeid. Etter ett år med utfordringer og hardt arbeid står Vildes drømmehus ferdig, og hun er stolt over resultatet.
2 måneder siden
Maren Nymoen Hansen (27) solgte rekkehuset sitt på Vøyenenga i Bærum for 5,05 millioner kroner, 660.000 kroner over prisantydning, gjennom et boligkupp. Fire interessenter var involvert, hvorav to presset prisen opp i en budrunde. Hansen og samboeren flytter til et større hus på Vøyenenga grunnet familieforøkelse. Megler Andreas Fostad Loeng bekrefter at rimeligere boliger er populære blant førstegangskjøpere, og at boligkupp blir vanligere. Han understreker at boligkupp kan være risikabelt for selger, men at det i dette tilfellet ga en god gevinst. Trenden med boligkupp sprer seg fra Oslo til Asker og Bærum.
2 måneder siden
Emilie (31) solgte en oppusset leilighet på Tøyen for 600.000 kroner over prisantydning, bare ti timer etter salgsstart. Dette er hennes femte boligflipp, og hun anslår å ha tjent rundt 8 millioner kroner totalt. Eiendomsmegler Simon Barood i DNB Eiendom forklarer det gode markedet med blant annet senket egenkapitalkrav og høy etterspørsel i Oslo. Emilie advarer andre om at boligflipping er krevende og tidkrevende, og anbefaler å starte smått. Hun deler også tips om å bevare forholdet under oppussingsprosjekter.
1 måned siden
Idil Abdi (34) har kjøpt sin første leilighet på Majorstua ved hjelp av en ny startlånsordning fra Husbanken. Ordningen krever kun fem prosent egenkapital, noe som gjør det lettere for førstegangskjøpere uten økonomisk støtte fra foreldre å komme inn på boligmarkedet. Oslo har fått 200 millioner kroner til ordningen og opplever stor interesse med nesten 250 søknader. Økonom Hallgeir Kvadsheim påpeker at slike tiltak kan føre til økte boligpriser, spesielt i mindre kommuner, og kritiserer samtidig statens strenge utlånskrav som gjør ordningen nødvendig.
1 måned siden
Tobias Tverberg (24) fra Sandefjord investerte én million kroner i et fond etter å ha spart penger fra panting og deltidsjobber siden 2022. Han startet med flaskepanting og småjobber for å bygge kapital. En TikTok-video der han viser hvordan han tjener 60.000-100.000 kroner ekstra i måneden gjennom investeringer, ble svært populær. Tverberg deler sine tips om investering og understreker viktigheten av å starte i det små og ikke investere mer enn man har råd til å tape. Økonom Lene Drange roser Tverbergs initiativ, men anbefaler å spre risikoen ved å investere i ulike markeder, inkludert bolig.
1 måned siden
Carina Dahl har investert i boligmarkedet og eier nå fire leiligheter, to i Trondheim og to i Oslo. Hun startet med utleie i 2016 og har siden jobbet seg oppover uten økonomisk hjelp. Dahl har opplevd useriøse henvendelser ved utleie og bruker derfor et annet navn i annonser. Hennes fjerde leilighet skal totalrenoveres til et drømmehjem på St. Hanshaugen, mens hun leier ut sin nåværende bolig. Oppussingen skjer midt i en travel turnésesong, og hun planlegger å engasjere venner i en dugnad.
2 måneder siden
Joakim Jørgensen (28) har skapt en suksessfull virksomhet innen turistnæringen ved å utnytte Airbnb og nordlyssafari. Han startet med å leie ut sin egen leilighet og administrerer nå en portefølje på 10 leiligheter, i tillegg til å drive nordlyssafari med to minibusser. Jørgensen har omsatt for to millioner kroner på en måned med nordlyssafari og mener at han har knekt koden for å tjene penger på turister. Han har lært seg det meste gjennom YouTube og podcaster, og mener at formell utdanning er unødvendig. Jørgensen planlegger nå å ta et friår og ønsker å gi tilbake til samfunnet etter å ha tjent gode penger. Reiselivsforsker Åsa Helen Grahn påpeker at korttidsutleie kan skape problemer for lokalbefolkningen, men at Jørgensens entreprenørskap også har positive ringvirkninger.
4 måneder siden
Marja Folcke, en 34-åring fra Sverige, ble millionær på kort tid ved å handle aksjer. Hun startet med 30.000 kroner og utviklet en strategi for å investere i volatile aksjer i små svenske selskaper. Etter å ha investert ytterligere 100.000 kroner, lot hun renters rente gjøre jobben. Som 29-åring hadde hun en million kroner. I dag lever hun av avkastningen fra sine investeringer, men er bevisst på pengebruk. Hennes mål er å bli økonomisk fri rundt 45-årsalderen. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim råder unge til å starte med små investeringer og være langsiktige.
2 måneder siden
Kristin Lilletvedt Roti (30) sliter med å komme inn på boligmarkedet i Bergen, til tross for fast jobb og 800.000 kroner i egenkapital. Som alenemor får hun avslag på boliglån på grunn av bankenes krav om betjeningsevne. DNB og Sparebanken Vest tilbyr lån, men med hennes budsjett er det kun fire boliger i Bergen med mer enn ett soverom hun har råd til. Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet foreslår tiltak for å hjelpe folk i hennes situasjon, som økt boligbygging, styrking av Husbanken og endringer i utlånsforskriften.
3 måneder siden
En vennegjeng i Bergen har funnet en rimeligere bo-løsning ved å leie en enebolig på Askøy, hvor de betaler under 5000 kroner hver i måneden. Dette står i kontrast til de høye leieprisene i sentrum. Leieprisene i de største byene falt med 2,6 prosent i slutten av 2024, men eksperter forventer at prisene vil stige igjen til sommeren. En privatøkonom anbefaler å lage en husleie-CV for å øke sjansene for å få leiebolig. Vennegjengen oppfordrer andre til å vurdere å leie utenfor sentrum for å spare penger, og får støtte fra eksperter som mener det kan være en lur løsning.
2 måneder siden
Kristin Vo (34) deler sine erfaringer om boligflipping og hvordan øke boligens verdi gjennom oppussing. Hun startet med en leilighet på Grefsen som hun leide ut, og har siden kjøpt boliger jevnlig. Vo anbefaler å ha finansieringen klar og se etter leiligheter som ikke krever store reparasjoner. Eiendomsmegler Carl Geving råder til å fokusere på å utbedre feil og mangler ved boligen, male i nøytrale farger og eventuelt lage et ekstra rom. Både Geving og takstingeniør Daniel Helgesen advarer mot å pusse opp bad og kjøkken før salg, da dette sjelden lønner seg.
1 måned siden
Influenser Hanna-Martine Slåttland Baller (25) har kjøpt et hus sammen med kjæresten. Kjøpet beskrives som spontant, etter en visning. Baller omtaler huset som et «drømmehus» med fem soverom, to vinterhager, garasje, badekar, peis og sjøutsikt. Hun forteller at paret la inn bud direkte til selger før den offisielle visningen, og etter litt venting ble budet akseptert. Prisen på huset ligger et sted mellom 10 og 20 millioner kroner. Baller, som venter sitt første barn, ser frem til å flytte inn og dele mer informasjon om beliggenheten senere.