Hoppkomiteens leder, Korsen, trekker seg som følge av diskvalifikasjonen av de norske utøverne.
Hun uttrykker at hun ikke lenger har kapasitet til å håndtere nok en opprydding, og beskriver hendelsen som en katastrofe.
Korsen forventer ikke at skipresident Tove Moe Dyrhaug eller hoppsjef Jan Erik Aalbu følger hennes eksempel, men understreker viktigheten av samhold og felles innsats for å komme seg videre.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Stine Korsen trekker seg som leder av hoppkomiteen i Norges Skiforbund etter avsløringen om juks med hoppdresser under VM. Korsen sier hun har fått nok og ikke orker flere oppryddinger. Hun forteller at hun ble sjokkert da hun så videoen av juksingen, og at det hele føles som en stor skuffelse. Flere ansatte er suspendert og utøvere utestengt som følge av saken. Korsen håper hoppsporten vil reise seg igjen, men at det må skje uten henne. Hun oppfordrer folk til å støtte sporten og ta med barn i hoppbakken.
1 måned siden
Hoppkomiteens leder, Stine Korsen, uttrykker stor skuffelse etter at det ble avslørt juks med hoppdressene under VM i Trondheim. Marius Lindvik og Johann André Forfang ble diskvalifisert, og trener Magnus Brevik samt servicetekniker Adrian Livelten har innrømmet å ha manipulert draktene. De involverte er suspendert, og Korsen beskriver situasjonen som de tristeste dagene i hennes liv. Hun understreker at omdømmet til norsk hoppsport må bygges opp igjen og ønsker en granskning av alle nasjoner for å redusere utstyrsfokus. Korsen legger til at det ikke er noen indikasjoner på at jentenes dresser er berørt, men at de vil gjøre grundige undersøkelser.
1 måned siden
Tidligere sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, kommenterer draktskandalen der norske hoppere ble diskvalifisert i VM. Bråthen uttrykker at han er lei seg for situasjonen, men unngår å spekulere i om det finnes en ukultur i hoppsporten. Han avviser at lignende juks har forekommet under hans ledelse og understreker at han nå er utenfor miljøet. Bråthen uttrykker medfølelse med de suspenderte trenerne og understreker at det er en vanskelig situasjon for dem. Han ønsker ikke å mene noe om hvorvidt de involverte kan fortsette i sine stillinger. Skiforbundet har startet en granskning av saken.
1 måned siden
Stine Korsen trekker seg som leder for hoppkomiteen i Norges Skiforbund etter at Norge innrømmet juks med hoppdressene under ski-VM. Marius Lindvik mistet sølvet i storbakken, og både han og Johann André Forfang ble utestengt fra Raw Air. Hovedtrener Magnus Brevik og deler av støtteapparatet er også utestengt. Korsen uttaler at hun ikke orker å ta en opprydding til.
1 måned siden
Hopplandslaget møter pressen etter at Marius Lindvik ble diskvalifisert fra sølv i storbakkerennet i ski-VM. Disken kommer etter en protest fra Østerrike, Polen og Slovenia, noe som har ført til at FIS har åpnet etterforskning av det norske laget. I tillegg til Lindvik ble også Johann André Forfang diskvalifisert, samt Kristoffer Eriksen Sundal i første omgang. Sportssjef Jan-Erik Aalbu tar ansvaret for hendelsen og understreker at utøverne ikke har noe ansvar. FIS har bekreftet en uavhengig gransking av Norge, som også inkluderer diskvalifikasjonen av kombinertløper Jørgen Graabak.
1 måned siden
Johann André Forfang og Marius Lindvik har uttalt seg etter diskvalifikasjonen i storbakkerennet, og sier de er «helt knust» og aldri ville hoppet med manipulerte dresser. Uttalelsen kommer etter at hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet at det norske hopplandslaget hadde jukset med utøvernes skidresser, noe som førte til at Lindvik og Forfang mistet sine plasseringer. Skipresidenten krever full åpenhet og at hoppskandalen må få konsekvenser, og understreker at utøverne også har et ansvar, samtidig som hun påpeker at tilliten til støtteapparatet har vært stor.
1 måned siden
Flere norske hoppere ble suspendert etter hoppskandalen under VM i Trondheim, og sesongen er over. Sportssjef Jan-Erik Aalbu uttrykker forståelse for utøvernes skuffelse over å miste konkurranser etter VM. Aalbu vet ikke hvor lenge utestengelsen vil vare, men understreker at granskningen må gå sin gang. Han forteller at utøverne opplever situasjonen som vanskelig fordi de ikke får utøve yrket sitt. Aalbu opplyser at de ikke har mottatt informasjon fra FIS om granskningen.
1 måned siden
Isak Andreas Langmo ble diskvalifisert i kvalifiseringen til skiflygingsrennet i Planica på grunn av en for stor dress. Det norske laget er preget av reserver, ettersom flere av de beste hopperne er suspendert etter en hoppskandale under VM i Trondheim. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at det ble jukset med draktene til Johann Andre Forfang og Marius Lindvik. Det internasjonale skiforbundet (FIS) etterforsker saken, og renndirektør Sandro Pertile har indikert at det kan komme ytterligere konsekvenser for de norske hopperne. Aalbu beklager situasjonen for de utøverne som er rammet.
1 måned siden
Norge topper statistikken over diskvalifikasjoner i hoppsporten denne sesongen, med 14 tilfeller i verdenscup og VM, alle relatert til hoppdressene. FIS vurderer strengere straffer, som utestengelse etter et visst antall regelbrudd. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu forklarer at arbeidet med hoppdressene har vært basert på tillit. Etter flere diskvalifikasjoner i VM er flere utøvere og støttepersonell suspendert, og skipresidenten beskriver situasjonen som "ikke bra".
1 måned siden
FIS' generalsekretær, Michel Vion, uttaler at det norske hopplandslaget kan møte ytterligere straff, inkludert diskvalifikasjoner, etter at det ble avslørt juks med hoppdressene under VM. Granskingen kan ta flere måneder, og FIS har mulighet til å sjekke alle VM-hopp i etterkant. Johann Forfang, som ble degradert i rennet, uttrykker stor skuffelse og understreker at han ikke var klar over manipuleringen av dressen, og føler at mesterskapet er blitt en tragedie. Marius Lindvik ble diskvalifisert etter å ha hoppet til sølv.
1 måned siden
Rune Velta, tidligere verdensmester og nåværende landslagssjef for Sveits, reagerer sterkt på juks-skandalen i norsk hoppsport. Etter at de norske hopperne Marius Lindvik og Johann Forfang ble diskvalifisert i VM for ureglementerte drakter, erkjente sportssjef Jan-Erik Aalbu at Norge bevisst hadde forsøkt å omgå reglene. Velta understreker at saken er skadelig for sporten og krever en grundig opprydding for å gjenopprette tilliten. Han mener de ansvarlige må stå til ansvar, men ønsker ikke å sparke folk. En av hopplandslagets sponsorer har trukket seg som følge av hendelsen.
1 måned siden
Norsk hoppsport er i krise etter VM, preget av suspensjoner grunnet dressjuks. Hovedtrener Magnus Brevig og flere profilerte hoppere er suspendert, noe som resulterer i markant dårligere resultater i verdenscupen. Anders Fannemel har tatt over som fungerende trener, med fokus på å gi erfaring til nye utøvere i en turbulent tid. Internasjonalt møtes situasjonen med både sympati og mistenksomhet, og det uttrykkes bekymring for fremtiden til norsk hoppsport og mulige konsekvenser for arrangementer.
3 dager siden
Etter jukseskandalen i VM søker Norges Skiforbund nytt støtteapparat for hopplandslaget. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har vært i kontakt med potensielle kandidater.
1 måned siden
Kulturminister Lubna Jaffery og idrettspresident Zaineb Al-Samarai reagerer kraftig på at det norske hopplaget jukset under ski-VM i Trondheim. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at utøvere bevisst manipulerte draktene til utøverne Marius Lindvik og Johann Forfang under rennet i storbakken. Jaffery kaller hendelsen uakseptabel og frykter at den vil overskygge resten av mesterskapet. Al-Samarai er skuffet og understreker at regelbruddet må få konsekvenser, da det skader norsk idretts omdømme. Begge forventer at Norges Skiforbund tar saken på alvor og gjenoppretter tilliten.
1 måned siden
Vikersund har bedt om et krisemøte med Norges Skiforbund for å diskutere fremtiden for skiflygingsrenn etter et økonomisk tap på tre millioner kroner. Tapet skyldes sviktende billettsalg etter at norske hoppere ble utestengt grunnet hoppdress-juks under VM. Arrangøren mener Skiforbundet må ta ansvar for tapet, da de mener bråket rundt landslaget førte til publikumssvikt. Vikersund understreker at de har penger til å dekke årets underskudd, men at de ikke kan fortsette å tape penger. Uten større trygghet for driften, kan det i verste fall være slutten på skiflyging i Vikersund. Skipresidenten har uttalt at de er åpne for møter og evalueringer.