Eli Anne Therkildsen (58) døde sju måneder etter en rumpeoperasjon ved Fornebuklinikken. Under inngrepet ble det gjort flere feil, inkludert hull på tykk- og tynntarmen, noe som førte til en alvorlig infeksjon.
Therkildsen ble kritisk syk og gjennomgikk 70 operasjoner på Rikshospitalet før hun døde av blodforgiftning. Døtrene hennes har valgt å fortelle historien for å advare andre mot risikoen ved kosmetiske inngrep.
Fornebuklinikken bekrefter hendelsen og har inngått en avtale om økonomisk kompensasjon med familien. Saken er nå under etterforskning av politiet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
24 dager siden
Eli Anne Therkildsen (58) døde etter komplikasjoner under en Brazilian Buttlift-operasjon på Fornebuklinikken. Under operasjonen ble tarmen hennes punktert, noe som førte til en alvorlig infeksjon og blodforgiftning. Til tross for 70 operasjoner på Rikshospitalet, sto ikke livet hennes til å redde. Statsforvalteren har kritisert klinikken for manglende informasjon og oppfølging. Døtrene hennes ønsker å advare andre mot å ta lett på kosmetiske inngrep og oppfordrer til åpenhet rundt komplikasjoner. De kritiserer også Fornebuklinikken for manglende kontakt etter morens død. Saken er politianmeldt og under etterforskning, og reiser spørsmål om det økonomiske ansvaret ved komplikasjoner.
1 måned siden
En kvinne døde etter en fettsugingsoperasjon ved Fornebuklinikken, noe som har ført til sterk kritikk fra Statsforvalteren. Kritikken omfatter uforsvarlig oppfølging, mangelfull smertebehandling og dårlig dokumentasjon. Henvendelser fra en bekymret venninne ble ikke tatt alvorlig, og kvinnen ble først sendt til sykehus etter flere timer med symptomer på alvorlig sykdom. Kvinnen døde senere av komplikasjoner, inkludert blodforgiftning og organsvikt. Datteren hennes ønsker nå åpenhet rundt hendelsen og farene ved kosmetiske inngrep, samt viktigheten av å lytte til pasienter og pårørende.
1 måned siden
Pernille Patricia Sandbakken fra Trondheim opplevde en livstruende situasjon etter en feilslått stomioperasjon ved Sørlandet sykehus i Arendal. Under inngrepet ble stomien satt inn feil vei, noe som førte til at avføringen gikk inn i magen i stedet for ut. Sandbakken måtte hasteopereres på Ullevål sykehus og ble lagt i kunstig koma. Kirurgen som utførte den opprinnelige operasjonen granskes nå etter flere tilsynssaker. Sandbakken lever nå med store smerter og åpen buk, og venter på ytterligere operasjoner.
4 måneder siden
Den 26 år gamle trebarnsmoren Demi Agogila døde etter en «Brazilian butt lift»-operasjon i Tyrkia. Ifølge en obduksjonsrapport døde hun av fettembolisme, forårsaket av mangelfull behandling og forsømmelse ved klinikken Comfort Zone. Rettsmedisiner John Pollard konkluderte med at inngrepet var «barbarisk» og under forventet standard. Klinikken avviser påstander om ukvalifisert personell. Agogilas familie forteller at hun var usikker på eget utseende, og de oppfordrer andre til å være forsiktige med plastisk kirurgi i utlandet. Det advares også mot økningen i helseturisme, da reiseforsikring og pasientskadeerstatning ikke dekker komplikasjoner som oppstår i utlandet.
3 måneder siden
23 år gamle Astrid Beyens døde seks dager etter å ha fått leppefiller. Obduksjonen viste at hun døde av en blodpropp i hjernen, og familien mener dette skyldes at filleren ble injisert direkte i en blodåre. Allmennlege Karim Sayed advarer mot risikoen ved slike kosmetiske inngrep, og understreker at det krever riktig teknikk og medisinsk forståelse. Familien forteller at de opplevde manglende åpenhet fra klinikken, og at de ikke fikk informasjon om et motmiddel som kunne ha hjulpet. De ønsker nå strengere reguleringer og bedre informasjon om risikoen ved kosmetiske injeksjoner, for å hindre at andre opplever det samme. Familien finner trøst i at Astrids organer ble donert og reddet flere liv.
2 måneder siden
Silje Arntzen forteller om en dramatisk fødsel på Sykehuset Kalnes, preget av feil, manglende lytting og alvorlige komplikasjoner. Hun opplevde å bli glemt, måtte selv minne helsepersonell om nødvendige undersøkelser, og følte seg ikke trodd når hun meldte om sterke smerter. Under fødselen ble en stor rift oversett, og en fistel ble oversett på MR-bilder. Arntzen måtte gjennom flere operasjoner og sliter fortsatt med fysiske og psykiske ettervirkninger. Sykehuset beklager hendelsene og sier de har tatt saken alvorlig. Arntzen har søkt om pasientskadeerstatning og håper hennes historie kan bidra til forbedring i helsevesenet.
1 måned siden
Ragnhild Misvær Mofoss betalte 62.000 kroner for linsebytte hos Memira, men opplevde komplikasjoner og fikk varig synsskade. Hun advarer nå andre mot inngrepet. Overlege Kristian Fossen ved UNN bekrefter at de behandler mange pasienter med komplikasjoner etter slike operasjoner, og kritiserer aggressiv markedsføring. Han understreker at inngrepet innebærer risiko, inkludert potensiell blindhet, og at mange komplikasjoner må behandles i det offentlige helsevesenet. Memira svarer at de vurderer pasienter nøye og avviser mange, og at de fleste pasienter er fornøyde med resultatet.
3 måneder siden
Seba Joukhah Dar og hennes mann opplevde en tragisk hendelse da deres nyfødte datter døde kort tid etter fødselen. De mener Bærum sykehus ikke tok deres bekymringer på alvor, og at de ble sendt hjem flere ganger til tross for avtagende fosterbevegelser og blødninger. Sykehuset på sin side mener de har gitt forsvarlig helsehjelp, men erkjenner at utfallet er svært uheldig. Saken er nå under etterforskning av Statsforvalteren. Paret ønsker å dele sin historie for å hindre at andre opplever det samme. Barnet, Maria, ble født med hastekeisersnitt grunnet mistanke om morkakeløsning, men døde 12 timer senere.
1 måned siden
En 91 år gammel dement kvinne døde etter å ha forsvunnet fra en bemannet omsorgsbolig i Karasjok i minus 34 grader. Statsforvalteren har opprettet tilsynssak mot Karasjok kommune etter hendelsen. En intern rapport avdekker alvorlige mangler ved alarmsystemer, rutiner og kommunikasjon mellom nattevakter. Det er også avdekket at kjente feil ikke ble meldt. Kommunen beklager hendelsen og erkjenner at den kunne vært unngått dersom alarmsystemer og varslingssystemer hadde fungert. Strakstiltak er iverksatt, og en plan for å lukke avvik skal lages innen 30. juni.
4 måneder siden
Sykehuset Telemark har meldt fem alvorlige hendelser til Helsetilsynet etter at pasienter fikk forsinkede kreftdiagnoser på grunn av lang ventetid på koloskopi. En pasient er død, en har usikker prognose, mens tre ikke har tegn til prognosetap. Sykehuset beklager hendelsene og erkjenner at manglende systemer kan ha bidratt til forsinkelsen. Det har vært kjent over tid at det er risiko for pasientskade grunnet lange ventelister. Statsforvalteren har åpnet tilsynssak, og sykehuset har iverksatt tiltak for å redusere ventetiden.
28 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feilaktig en pasient som kun skulle på sårkontroll. Feilen skjedde fordi sykehuset ikke kontrollerte fullt navn og fødselsdato før operasjonen. Pasienten reagerte kraftig og mener Ahus bagatelliserer hendelsen. Ahus har varslet Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med saken. Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken mens den er under behandling.
1 måned siden
En kirurg ved Sørlandet sykehus granskes i tre tilsynssaker etter flere alvorlige pasientskader, hvorav en pasient døde etter en mageoperasjon. Statsforvalteren undersøker både kirurgen og sykehuset, og Helsetilsynet vurderer om behandlingsvalg kan ha bidratt til dødsfallet. Kirurgen er tatt ut av tjeneste, og sykehuset melder selv om sakene. Sykehuset har tidligere hatt en lignende sak med en annen lege, men mener de har forbedret rutinene. Kirurgisk avdeling erkjenner rekrutteringsutfordringer, men avviser at dette er årsaken til de aktuelle sakene.
28 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) bekrefter at de opererte feil pasient etter en forveksling. Hendelsen skjedde fordi to pasienter med samme fornavn ble forbyttet; den ene skulle på sårkontroll, mens den andre skulle opereres. Sykehuset erkjenner at fullt navn og fødselsdato ikke ble tilstrekkelig kontrollert før operasjonen. Ahus har meldt saken til Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med sykehuset. Pasienten som ble feiloperert, bestrider sykehusets versjon av hendelsen og hevder inngrepet har hatt negative konsekvenser for livskvaliteten. Sykehuset har iverksatt tiltak for å hindre gjentakelse.
3 måneder siden
TV 2 har etter en lang kamp fått innsyn i tall over uønskede hendelser på norske sykehus. Fire helseforetak i Helse Vest nektet først å dele tallene, men etter pålegg fra Helse- og omsorgsdepartementet og Sivilombudet, ble tallene frigitt. Det viser at 1064 personer har mistet livet og 3611 har fått betydelige skader på grunn av kommunikasjonssvikt de siste fem årene. Manglende kommunikasjon var en medvirkende årsak i alle de uønskede hendelsene. Saken belyses gjennom historien om lille Ole, som døde på Haukeland universitetssykehus, der foreldrene mener svikt i kommunikasjonen var årsaken. Helse Bergen har erkjent kommunikasjonssvikt i Oles sak, men har ikke kommentert de nye tallene. Helseministeren understreker viktigheten av åpenhet for å lære av feil.
28 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feil pasient som følge av en forveksling basert på likt fornavn. Pasienten som egentlig skulle på sårkontroll, ble ved en feiltakelse operert. Sykehuset bekrefter at de kun kontrollerte fornavnet, og ikke fullt navn eller fødselsdato. Pasienten hevder å ha protestert, men ble likevel operert. Selv om sykehuset mener at pasienten ikke vil få varige mén, opplever vedkommende redusert livskvalitet etter hendelsen. Ahus har nå varslet Helsetilsynet og Statsforvalteren om saken, men ønsker ikke å kommentere den ytterligere mens den er under behandling.