Silje Arntzen forteller om en dramatisk fødsel på Sykehuset Kalnes, preget av feil, manglende lytting og alvorlige komplikasjoner. Hun opplevde å bli glemt, måtte selv minne helsepersonell om nødvendige undersøkelser, og følte seg ikke trodd når hun meldte om sterke smerter.
Under fødselen ble en stor rift oversett, og en fistel ble oversett på MR-bilder. Arntzen måtte gjennom flere operasjoner og sliter fortsatt med fysiske og psykiske ettervirkninger.
Sykehuset beklager hendelsene og sier de har tatt saken alvorlig. Arntzen har søkt om pasientskadeerstatning og håper hennes historie kan bidra til forbedring i helsevesenet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
28 dager siden
Sylvi Listhaug deler sin personlige historie om en traumatisk fødsel for åtte år siden, der hun måtte gjennomgå et katastrofekeisersnitt. Hun bruker denne erfaringen til å advare mot uassisterte hjemmefødsler, og uttrykker bekymring over at slike fødsler romantiseres i sosiale medier. Listhaug understreker viktigheten av å ha tilgang til et beredskapsteam og akuttapparat under fødselen, og viser til at situasjonen kunne fått fatale følger uten rask medisinsk intervensjon. Selv om hun ikke ønsker å forby hjemmefødsler, mener hun det er avgjørende å spre informasjon om risikoene for å beskytte både mor og barn. Hun peker på at Norge har bygget opp en god fødselsomsorg, og at det er et paradoks at noen ønsker å gå tilbake til en tid med høyere dødelighet.
1 måned siden
Rikke fikk en traumatisk start etter fødselen av sønnen Mandisi, da helsepersonell raskt mistenkte Downs syndrom. Hun beskriver manglende koordinering og overveldende informasjon fra sykehuset, noe som skapte unødvendige bekymringer og redsel. Sykehuset beklager hendelsen og lover å forbedre sine rutiner. Rikke ønsker å dele sin historie for å øke bevisstheten og forbedre støtten til familier i lignende situasjoner. Til tross for en vanskelig start, understreker hun at Mandisi er en vanlig baby som er høyt elsket.
1 måned siden
Barnelege Fride Bysveen Lier opplevde selv en alvorlig komplikasjon etter en sykehusfødsel, bare en uke etter at hun advarte mot hjemmefødsler uten helsepersonell i VG. Hun fikk en atonisk blødning og mistet store mengder blod, og måtte hasteopereres. Legene på Ullevål sykehus klarte å redde livet hennes. Overlege Ragnar Kvie Sande forklarer at blødning etter fødsel kan være livstruende om det ikke behandles raskt, og at norske sykehus har god kompetanse på dette. Bysveen Lier understreker viktigheten av å føde på sykehus og har reflektert over risikoen ved hjemmefødsler.
8 dager siden
Ingeborg Leergard (24) hadde en traumatisk opplevelse ved sin første fødsel på Ålesund sykehus, der morkaken ble håndtert på en måte hun opplevde som smertefull og uten smertelindring. Ved sin andre fødsel ønsket hun derfor minst mulig medisinsk inngripen og hadde klare ønsker om å vente lengre på at morkaken skulle komme naturlig, noe som ble innvilget etter diskusjoner med sykehuset. Hun planla å føde i vann på sykehuset, men riene kom raskt, og hun rakk ikke frem. Under transporten til sykehuset på Åndalsnes fødte hun i ambulansen med støtte fra en jordmor og sin doula. Fødselsopplevelsen ble positiv, og morkaken kom naturlig etter 19 minutter. Helse Møre og Romsdal følger nasjonale retningslinjer og prioriterer pasientsikkerhet, men kommenterer ikke enkelthistorier. Doulaen beskriver fødselen som en sterk opplevelse, og Ingeborg er glad for å ha fått en god fødselsopplevelse etter den første vanskelige.
3 måneder siden
Artisten Margaret Berger deler sin dramatiske fødselshistorie i podkasten «Fødselspodden». Hun ble innlagt med svangerskapsforgiftning og høyt blodtrykk, noe som førte til igangsatt fødsel tre uker før termin. Under fødselen opplevde hun intense smerter og frykt for hjerneblødning. Datteren Sienna ble født vaginalt, men så livløs ut ved fødsel, noe som skremte foreldrene. Helsepersonell stimulerte babyen for å få i gang blodsirkulasjonen. Berger forteller at opplevelsen var vanskelig og førte til at de ikke ønsker flere barn. Hun deler historien for å hjelpe andre i lignende situasjoner.
1 måned siden
May-Britt Uppstad, en 27 år gammel førstegangsfødende, opplevde en dramatisk fødsel da hun utviklet alvorlig svangerskapsforgiftning med HELLP-syndrom og eklampsi. Til tross for et ukomplisert svangerskap, endte hun opp med pustestans og akutt keisersnitt. Både May-Britt og hennes datter overlevde, men hendelsen har satt dype spor. Hun er nå redd for å bli gravid igjen og advarer mot hjemmefødsler. Fødselsoverlege Thorbjørn Brook Steen påpeker at slike komplikasjoner er sjeldne, men understreker viktigheten av å være klar over risikoen ved fødsler.
23 dager siden
Artikkelen omhandler debatten rundt uassisterte hjemmefødsler. Lege og mor Ida Marie Ringerud deler sin erfaring om en dramatisk fødsel som understreker viktigheten av sykehusfødsler, da hennes datter fikk hjertestans tre ganger under fødselen. Ringerud understreker viktigheten av kommunikasjon mellom helsepersonell og fødende, og reagerer påstander om voldtekt i forbindelse med fødsler. Hun oppfordrer gravide til å dele sine bekymringer med helsepersonell for å sikre en tryggest mulig fødselsopplevelse, og fremhever at sykehuset vil tilrettelegge for de som er redde.
3 måneder siden
Seba Joukhah Dar og hennes mann opplevde en tragisk hendelse da deres nyfødte datter døde kort tid etter fødselen. De mener Bærum sykehus ikke tok deres bekymringer på alvor, og at de ble sendt hjem flere ganger til tross for avtagende fosterbevegelser og blødninger. Sykehuset på sin side mener de har gitt forsvarlig helsehjelp, men erkjenner at utfallet er svært uheldig. Saken er nå under etterforskning av Statsforvalteren. Paret ønsker å dele sin historie for å hindre at andre opplever det samme. Barnet, Maria, ble født med hastekeisersnitt grunnet mistanke om morkakeløsning, men døde 12 timer senere.
29 dager siden
Frp-leder Sylvi Listhaug forteller om sin dramatiske fødsel for å advare mot uassisterte hjemmefødsler. Under fødselen av sitt tredje barn opplevde Listhaug at babyens hjerterytme plutselig falt, noe som resulterte i et katastrofekeisersnitt. Hun beskriver en skremmende opplevelse hvor hun i all hast ble fraktet til operasjonsstuen. Listhaug understreker viktigheten av et velfungerende fødetilbud og advarer mot å romantisere naturlige fødsler, spesielt uassisterte hjemmefødsler, da det alltid vil være en risiko knyttet til fødsler.
1 måned siden
Pernille Patricia Sandbakken fra Trondheim opplevde en livstruende situasjon etter en feilslått stomioperasjon ved Sørlandet sykehus i Arendal. Under inngrepet ble stomien satt inn feil vei, noe som førte til at avføringen gikk inn i magen i stedet for ut. Sandbakken måtte hasteopereres på Ullevål sykehus og ble lagt i kunstig koma. Kirurgen som utførte den opprinnelige operasjonen granskes nå etter flere tilsynssaker. Sandbakken lever nå med store smerter og åpen buk, og venter på ytterligere operasjoner.
2 måneder siden
Stine (30) ble som 19-åring feildiagnostisert med lett psykisk utviklingshemming, en diagnose hun og familien mente var feil. Stine hadde i barndommen nedsatt hørsel, noe som kan ha påvirket hennes skolegang og bidratt til feildiagnostiseringen. Etter syv år fikk hun en ny utredning ved Universitetssykehuset i Tromsø som konkluderte med at hun ikke hadde noen av de tidligere diagnosene. Stine forteller at feildiagnosen har hindret henne i å ta utdanning og søke jobb. Hun ønsker nå å dele sin historie for å hjelpe andre i lignende situasjoner. Hørselshemmedes Landsforbund understreker viktigheten av tidlig oppfølging for barn med hørselstap, da feil diagnose kan få store konsekvenser.
1 måned siden
En sykepleier deler sin personlige historie om å miste et barn ved fødsel på Rikshospitalet. Hun forteller om den vanskelige tiden etter å ha fått vite at barnet var alvorlig sykt, og beskriver hvordan sykehuspersonalet støttet henne og samboeren gjennom sorgen. Hun fremhever spesielt jordmødre, sykepleiere, leger og sosionomer som bidro til å skape trygghet og verdighet i en svært sårbar situasjon. Hun forteller om hvordan de ansatte ivaretok både hennes fysiske og emosjonelle behov, og hvordan de hjalp dem til å ta farvel med sønnen. Hun konkluderer med en sterk takknemlighet og en bekreftelse på at hun ville valgt sykehus igjen ved en fremtidig fødsel.
28 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feilaktig en pasient som kun skulle på sårkontroll. Feilen skjedde fordi sykehuset ikke kontrollerte fullt navn og fødselsdato før operasjonen. Pasienten reagerte kraftig og mener Ahus bagatelliserer hendelsen. Ahus har varslet Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med saken. Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken mens den er under behandling.
17 dager siden
Rikke Einan Nilsen fødte sønnen Mandisi i en ambulanse på E6. På sykehuset fikk hun og samboeren den overraskende beskjeden om at Mandisi har Downs syndrom. Sykehusoppholdet ble preget av kaos, mange ulike beskjeder og mangel på koordinering, noe Rikke opplevde som overveldende. Hun savnet en tydelig kontaktperson og følte at fokuset var for mye rettet mot fremtidige problemer istedenfor å nyte den første tiden med barnet. Sykehuset har beklaget hendelsen og vil bruke Rikkes erfaringer til å forbedre sine rutiner.
28 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) bekrefter at de opererte feil pasient etter en forveksling. Hendelsen skjedde fordi to pasienter med samme fornavn ble forbyttet; den ene skulle på sårkontroll, mens den andre skulle opereres. Sykehuset erkjenner at fullt navn og fødselsdato ikke ble tilstrekkelig kontrollert før operasjonen. Ahus har meldt saken til Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med sykehuset. Pasienten som ble feiloperert, bestrider sykehusets versjon av hendelsen og hevder inngrepet har hatt negative konsekvenser for livskvaliteten. Sykehuset har iverksatt tiltak for å hindre gjentakelse.