Öde Spildo Nerdrum, kjent fra TV-serien «Familien Nerdrum», uttrykker sterk misnøye med sommeren og et stort ønske om å flytte fellesferien til vinteren. Han hevder å oppleve en «sommerdepresjon» og føler seg mer levende om vinteren.
Nerdrum mener sommeren er en tragedie, til tross for den fine starten med blomstring og sol. Han ser på sommeren som en genial tid å jobbe, i motsetning til mange andre som ønsker fri.
Serien, som følger den omstridte maleren Odd Nerdrum og hans familie, er en seersuksess for NRK, men det er ingen planer om en ny sesong.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Öde Nerdrum ønsker å flytte fellesferien til vinteren, da han mener sommeren er en dårlig tid for ferie i Norge. Han mener det er mer fornuftig å jobbe om sommeren og ha fri om vinteren. Kommentator Tove Taalesen støtter Nerdrums forslag, og mener i tillegg at nordmenn bør få statsfinansiert ferie i varmere strøk om vinteren. Psykologiprofessor Catharina Elisabeth Arfwedson Wang påpeker at mange påvirkes negativt av lite lys om vinteren, men er usikker på om flytting av fellesferien er løsningen. Nerdrum beskriver sommeren som en tragedie som starter bra, men ender dårlig, mens vinteren er en komedie som starter vanskelig, men ender med våren.
3 måneder siden
Kunstner Öde Nerdrum mener fellesferien bør flyttes til vinteren, da han mener det er mer praktisk å jobbe utendørs om sommeren. Han kritiserer Norge for å etterligne andre land uten å ta hensyn til egne forutsetninger. Kongehusekspert Tove Taalesen støtter ideen om ferie i utlandet, men foreslår en obligatorisk Spania-tur for nordmenn for å bedre deres helse. I motsetning til Nerdrum, misliker Taalesen vinteren.
4 måneder siden
TV-serien «Familien Nerdrum» gir et innblikk i hverdagen til kunstneren Odd Nerdrum og hans familie. Serien viser at familien er eksentrisk, men ikke så «gal» som mange kanskje tror. Odd Nerdrums elever bor på gården, og serien fokuserer også på hans vanskelige barndom og planer om å åpne et museum. Serien viser også at Nerdrum har et forfølgelseskompleks, men fremstår som overraskende mild og grei. Til tross for familiens uvanlige livsstil, er de ikke så ekstreme at det blir en typisk realityserie.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum» gir et innblikk i kunstneren Odd Nerdrums liv og hans families dynamikk. Serien viser hvordan Nerdrums egosentriske oppførsel påvirker omgivelsene, samtidig som den avmystifiserer kunstneren. Nerdrum har vært en kontroversiell figur i kunstverdenen, men har oppnådd både folkelig og faglig anerkjennelse. Serien fremhever også familiens avhengighet av Nerdrums økonomiske ressurser, som muliggjør deres livsstil. Sønnen Øde fremstår som en positiv kontrast til resten av familien. Serien har blitt en stor suksess og bidrar til å øke interessen for Nerdrums kunst og museet i Stavern.
3 måneder siden
Öde Spildo Nerdrum, kjent fra «Farmen kjendis» og «Familien Nerdrum», forteller i et intervju med P3 at han føler seg ensom til tross for å bo på en sosial gård med familien og flere elever av Odd Nerdrum. Han drømmer om å finne kjærligheten og har vært på date nylig. Nerdrum har også prøvd datingappen Tinder, men for å finne modeller til maleriene sine. Han skal flytte inn i et nytt hus på gården sammen med sin søster og hennes familie.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum», som gir et innblikk i kunstneren Odd Nerdrum og hans familie, ble forsinket og hadde premiere i romjulen. Produksjonen tok lengre tid enn forventet, men serien har likevel blitt en stor seersuksess med over én million seere per episode. Serien har også ført til økt interesse for Nerdrum-museet i Stavern, med økt billettsalg som resultat. NRK understreker at premieren ikke var planlagt i sammenheng med museets åpning. Selv om det ikke er planlagt en ny sesong, vurderes dette dersom interessen vedvarer.
21 dager siden
Interessen for Odd Nerdrum og hans familie har økt etter NRK-serien "Familien Nerdrum". Medieekspert Trond Blindheim mener serien har gitt familien den beste PR-en, fordi den viser kontrasten mellom deres ukonvensjonelle livsstil og folks vanlige liv. Selv om familien får oppmerksomhet, understreker Blindheim at Nerdrums kunst er hovedattraksjonen, men kombinasjonen med familiens livsstil gir en ekstra dimensjon. Nerdrum-museet forventer en tredobling av besøkende denne sesongen.
1 måned siden
Myndin Spildo Nerdrum, kjent fra NRK-serien «Familien Nerdrum», forteller i et intervju om sin vanskelige barndom. Hun beskriver ensomhet og at hun som 16-åring flyttet hjemmefra og havnet i dårlige miljøer med kriminalitet og rus. Etter å ha bodd flere steder i Europa, forsøkte hun å bosette seg på familiens gård, men flyttet til Oslo for å fokusere på kunst. Hennes tvillingsøster Aftur hadde en annen opplevelse av barndommen og følte skam over farens væremåte. Familien har blitt omtalt som en sekt, noe de avviser.
3 måneder siden
NRK-dokumentaren «Familien Nerdrum» følger maleren Odd Nerdrum og hans families liv på Røvik gård. Serien har oppnådd stor popularitet med nesten 900 000 seere på de to første episodene. Seere har lagt merke til at datteren Myndin Nerdrum ikke er nevnt som hovedrolleinnehaver i introen eller rulleteksten. NRK bekrefter at Myndin bodde delvis i Oslo under innspillingen og ikke ønsket å være en hovedkarakter i serien. NRK tok hensyn til hennes ønske, og hun er derfor kun med i enkelte scener.
3 måneder siden
I NRK-serien «Familien Nerdrum» deler kunstneren Odd Nerdrum åpenhjertig om sin vanskelige barndom. Han beskriver en oppvekst preget av vold fra sin stefar, med hyppige slag og spark. Nerdrum følte seg annerledes som et «uekte» barn og beskriver seg selv som en flyktning. Han fikk først vite som 50-åring hvem hans biologiske far var, noe han mener var for sent. Møtet med faren var vanskelig, og Nerdrum opplevde at faren angret på hans fødsel. Gjennom livet har Nerdrum følt seg utenfor og ikke akseptert.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum» har oppnådd stor popularitet, men har også ført til spekulasjoner om familien er en sekt. Öde Nerdrum avviser dette, og kaller det heller en «kult». Han uttrykker overraskelse over seriens suksess, men er noe misfornøyd med innholdet. Prosjektlederen for serien understreker at det er en dokumentar, ikke reality, og at de har stilt kritiske spørsmål. Rune Furelid, en tidligere elev, har uttalt at familien er en sekt, mens Odd Nerdrums kone, Turid Spildo, synes det er morsomt at folk tror det. Familien bor på en gård i Stavern med barn, barnebarn og elever, og lever et enkelt liv inspirert av tidligere tider.
3 måneder siden
Kunstneren Öde Spildo Nerdrum, kjent fra TV-programmene «Farmen kjendis» og den aktuelle NRK-dokumentaren «Nerdrum», åpner opp om sin ensomhet og sitt ønske om å finne kjærligheten. Han forteller at han føler seg ensom, spesielt siden mange rundt ham har etablert seg med partnere og barn. Nerdrum har forsøkt å finne en kjæreste via Tinder, men innrømmer at han primært brukte appen for å finne modeller, noe som ikke fungerte. Han forteller også at han mottok mange frierbrev etter sin deltakelse i «Farmen kjendis» i 2021. Nerdrum bor sammen med familien på en kystgård, hvor de lever et liv i tråd med klassisk kunst og gamle tradisjoner.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK-serien «Familien Nerdrum» for å være kjedelig og uten innhold. Serien følger Odd Nerdrum og hans familie, som lever et tilbaketrukket liv med fokus på klassisk kunst og tradisjoner. Familien beskrives som en gruppe ja-mennesker som ikke utfordrer Nerdrums autoritet, noe som fører til mangel på dynamikk og utvikling. Serien sammenlignes med å se maling tørke, og det stilles spørsmål ved hvorfor den har blitt så populær. Det antydes også at familiens kvinnesyn er gammeldags, og at miljøet minner om en sekt.
3 måneder siden
Kari Nordnes, en tidligere elev av Odd Nerdrum, forsvarer familien i et intervju med Gudbrandsdølen Dagningen etter oppmerksomheten rundt NRK-serien «Familien Nerdrum». Hun beskriver familien som kunstnerisk og poetisk, og avviser at de er «rare», og mener de bare har en annerledes livsstil. Nordnes fremhever Nerdrums talent som en av de fremste innen klassisk maleri, både nasjonalt og internasjonalt. Hun forteller også om sin tid som elev, inkludert en episode der Nerdrum ga hennes selvportrett en overraskende vri ved å male på en blåveis.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum» har blitt en seersuksess, og artikkelen utforsker årsakene til dette. Til tross for at mange seere trolig ikke deler Odd Nerdrums politiske syn, er serien populær. Dette kan skyldes en fascinasjon for et annerledes liv og en motvekt til dagens influensere. Serien viser et miljø som prioriterer kunst, idealisme og et ønske om å leve utenfor samfunnets normer. Seerne lar seg fascinere av tanken på et annet liv, selv om det er urealistisk for de fleste. Artikkelen argumenterer for at seriens popularitet kan tolkes som en lengsel etter et bedre liv, snarere enn høyredreid populisme.