Etter at Sophie Elise Isachsen ble meldt til barnevernet basert på innhold i sosiale medier, har flere kjendiser tatt henne i forsvar. Bekymringsmeldingen omhandlet blant annet ferieturer og eksponering av barn i sosiale medier, men barnevernet henla saken.
Dette har ført til en debatt om anonyme bekymringsmeldinger, der noen mener det er viktig for å avdekke alvorlige tilfeller, mens andre frykter misbruk. Kjendiser uttrykker støtte til Isachsen, men understreker samtidig viktigheten av å melde fra ved reell bekymring for barns velferd.
Barne- og familieetaten påpeker at anonymitet kan senke terskelen for å melde, men understreker at de vurderer alle meldinger nøye.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Sophie Elise Isachsen opplevde at barnevernet startet undersøkelse etter anonyme bekymringsmeldinger, som hun mener stammer fra følgere. Meldingene baserte seg på informasjon hun selv hadde delt i sosiale medier, og omhandlet blant annet hennes reisevirksomhet, bruk av barnevakt og påstander om manglende relasjon mellom barn og besteforeldre. Isachsen samarbeidet med barnevernet, som etter en periode henla saken uten videre tiltak. Hun og hennes advokat mener at barnevernet misbrukes som et verktøy av «hatere på nett» mot offentlige personer. Flere andre influencere har tidligere fortalt om lignende opplevelser.
2 måneder siden
Sophie Elise Isachsen ble i november 2024 meldt til barnevernet etter en anonym bekymringsmelding angående hennes omsorg for sønnen Helmer. Meldingen anklaget henne for å være mye bortreist, bruke «night nanny» og prioritere trening over tid med sønnen. Isachsen takker for støtte, men uttrykker at situasjonen har vært vanskelig, og at hun føler seg kritisert, spesielt av kvinner på nettforum. Hun er bekymret for at barnevernet bruker ressurser på slike saker, når mange barn trenger hjelp. Barnevernet henla saken etter en undersøkelse. Isachsens advokat mener barnevernet misbrukes av «hatere» mot offentlige personer.
2 måneder siden
Sophie Elise Isachsen ble i november 2024 kontaktet av barnevernet i Oslo etter en anonym bekymringsmelding om sønnen Helmers omsorgssituasjon. Bekymringen omhandlet blant annet lange reiser uten Helmer, bruk av nightnanny, eksponering i sosiale medier, samt hennes bruk av beroligende tabletter og mentale helse. Isachsen forklarte at Helmer var sammen med faren eller besteforeldre under hennes reiser. Etter flere måneders undersøkelse henla barnevernet saken uten tiltak. Isachsens advokat mener barnevernet blir misbrukt av «hatere» på nett mot offentlige personer.
2 måneder siden
Sophie Elise Isachsen ble klaget inn til barnevernet i Frogner av flere følgere på sosiale medier. Bekymringsmeldingene baserte seg på innhold hun delte i sosiale medier, og omhandlet hennes evner som mor. Isachsen uttrykte at hun ble redd og usikker av situasjonen. Barnevernet har nå avsluttet saken og konkludert med at det ikke er grunn til bekymring for hennes omsorgsevne. Hun forteller i sin podkast at hun fikk skryt av barnevernet.
4 måneder siden
Sophie Elise Isachsen, som tidligere var bestemt på å skjerme sønnen sin fra sosiale medier, har nå endret syn. Hun deler noen bilder av sønnen, men er forsiktig med hva hun viser. Isachsen forklarer at familiebilder uansett vil synes i hjemmet og derfor kan deles. Hun publiserer hovedsakelig bilder der sønnen ikke er lett gjenkjennelig, enten fra siden, bakfra eller fra da han var yngre. Isachsen understreker at hun fortsatt vil være forsiktig med deling, spesielt jo eldre sønnen blir.
2 måneder siden
Influenser Sophie Elise Isachsen har takket for støtten etter at det ble kjent at hun er anmeldt til barnevernet. Isachsen delte sine tanker på Instagram, hvor hun beskrev dagen som tung for henne, kjæresten Vegard Jørstad, og deres sønn Helmer. Hun la til at Helmer heldigvis ikke er klar over situasjonen. Isachsen uttrykte også takknemlighet for all støtten hun har mottatt i denne vanskelige tiden.
1 måned siden
Barneombud Mina Gerhardsen venter på regjeringens stortingsmelding om trygg skjermbruk, og etterlyser konkrete tiltak for å beskytte barn. Hun ønsker en reell aldersgrense på sosiale medier som er lett å håndheve, og viser til at mange barn debuterer tidlig på sosiale medier. Gerhardsen understreker behovet for tydelige, faglig forankrede anbefalinger om skjermtid, slik som i Sverige. Hun mener også at innholdsleverandørene må ta et større ansvar for innholdet på sine plattformer, og at en innloggingsløsning ikke må være avhengig av foreldre.
2 måneder siden
En TV 2-sak har avslørt en bekymringsfull trend der barn deler volds- og overgrepsvideoer, noe som vekker bekymring hos politi, advokater og foreldre. Regjeringens «skjermtrio», bestående av barne-, kunnskaps- og digitaliseringsministeren, lover å adressere problemet. De vil prioritere å innføre en aldersgrense på 15 år i sosiale medier og arbeide for strengere regulering av teknologiselskaper. Ministrene understreker viktigheten av økt informasjonsarbeid for å øke bevisstheten blant barn og unge om konsekvensene av å dele slikt innhold.
1 måned siden
Skuespiller Ane Dahl Torp er bekymret for barns økende skjermbruk og tidlige eksponering for sosiale medier. Hun mener at barn betaler prisen i form av dårligere psykisk og fysisk helse, og etterlyser strengere reguleringer og aldersgrenser. Dahl Torp deler sine erfaringer med skjermtidsbegrensninger hjemme og understreker viktigheten av at foreldre samarbeider om å utsette smarttelefon til ungdomsskolen. Hun viser til foreldrebevegelser som jobber for en smarttelefonfri barndom og oppfordrer foreldre til å stå sammen.
2 måneder siden
Influencer og sexolog Iselin Guttormsen argumenterer for viktigheten av å snakke med barn om seksualitet og grenser, og møter kritikk for dette synspunktet. Hun mener at barn eksponeres for skadelig innhold på internett og at voksne derfor har et ansvar for å veilede dem. Guttormsen får støtte fra sexolog Thomas Winther, som understreker behovet for seksualundervisning i barnehager for å lære barn om kropp, grenser og forskjellen på gode og vonde hemmeligheter. Begge ekspertene fremhever at åpenhet kan bidra til å forebygge overgrep og skape tryggere rammer for barn.
2 måneder siden
Justisminister Astri Aas-Hansen uttrykker stor bekymring over den utbredte delingen av krenkende bilder og videoer blant barn og unge. Hun understreker at dette er et samfunnsproblem som krever ansvar fra både foreldre, barn og myndigheter. Politiet har sett tilfeller av barn ned i tiårsalderen som deler overgrepsmateriale, og gjerningspersoner som filmer overgrep. Aas-Hansen fremhever at slik deling er straffbar og kan føre til livslange konsekvenser for ofrene. Hun viser til at straffeloven er oppdatert for å håndtere dette, og at politiet har opprettet flere hundre saker. Flere ministre lover nå å fremskynde arbeidet med å innføre 15-årsgrense på sosiale medier.
1 måned siden
Artikkelen belyser økende krigsfrykt blant barn og unge, noe som kommer til uttrykk gjennom hyppigere henvendelser til hjelpetjenester som Røde Kors og Ung.no. Barne- og familieminister Lene Vågslid advarer mot spredning av feilinformasjon via sosiale medier og understreker behovet for å lytte til barns bekymringer og gi dem korrekt informasjon. Hjelpetjenestene observerer en klar sammenheng mellom uro i verdensbildet, medieoppslag og økt bekymring blant unge. Røde Kors fremhever foreldrenes rolle i å snakke åpent med barna om krig og andre vanskelige temaer.
1 dag siden
En artikkel belyser utfordringer foreldre møter med barns bruk av sosiale medier. Den peker på farene og foreldrenes rolle i å beskytte barna.
12 dager siden
Netflix-serien «Adolescence» har skapt oppmerksomhet rundt ungdommers bruk av emojier som et «hemmelig språk», ofte med skjulte og negative betydninger. Eksperter understreker at disse kodene kan brukes til mobbing, trakassering eller rekruttering til ekstreme miljøer. Politiet i England har gått ut med advarsler om emojienes ulike betydninger, og foreldre oppfordres til å følge med på barnas bruk av sosiale medier og stille spørsmål for å forstå kodene. Politikere diskuterer tiltak som aldersgrenser, men understreker også foreldrenes ansvar for å regulere barnas tilgang til sosiale medier.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for at Sophie Elise er en undervurdert og innflytelsesrik skikkelse i norsk media, til tross for kritikk og negative kommentarer. Hun har bygget sin posisjon selv og utfordret tradisjonelle mediekanaler. Gjennom å provosere og engasjere har hun skapt debatt rundt temaer som barneoppdragelse og kroppspress. Artikkelen fremhever hennes evne til å sette dagsorden og konkluderer med at Sophie Elise er en suksessrik og smart person som har endret mediehverdagen.