Den svenske krimforfatteren Pascal Engman deler sine leseopplevelser og preferanser. Han fremhever Vilhelm Mobergs «Utvandrerne» som en uovertruffen bok på svensk og uttrykker begeistring for Herman Wouks «Natalies flykt».
Engman har aldri lest selvhjelpsbøker eller følt behov for å smuglese.
Han har ingen problemer med å like usympatiske karakterer i litteraturen, og avslører at Lady Guinevere fra «Knights of the Round Table» var den første karakteren som fikk ham til å tenke på sex.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
26 dager siden
Artikkelen er en positiv anmeldelse av Pascal Engmans krimroman «Ingen». Anmelderen roser Engmans evne til å kombinere spennende krim med innsiktsfulle skildringer av samfunnsaktuelle temaer som menneskesmugling og gjengkriminalitet. Engmans bakgrunn som journalist bidrar til en troverdig og realistisk fremstilling av kriminelle miljøer og fluktruter. Boken beskrives som både underholdende og lærerik, og anmelderen konkluderer med at Engman heretter vil være en prioritert forfatter.
3 måneder siden
Den svenske krimforfatteren Pascal Engman har opplevd stor suksess i Norge, med fire av de seks mest solgte bøkene i 2024. Han forteller at han endret skrivestil etter å ha lest Jo Nesbø, og at han skriver om aktuelle temaer som gjengkriminalitet. Engman er kritisk til smarttelefoner og sosiale medier, og planlegger å bytte til en trykketelefon. Han skal også flytte til Spania med familien for å unngå vinteren. Engman venter sitt andre barn og er takknemlig for den økonomiske friheten suksessen har gitt ham.
25 dager siden
Nettavisens anmeldere har vurdert to bøker denne uken og begge får terningkast 6. Pascal Engmans «Ingen» beskrives som en spennende og lærerik krimroman om fluktruter fra Sør-Amerika til Sverige. Anmelderen fremhever Engmans grundige research og evne til å skape en troverdig historie. Martin Tilrems «Et jentebarn», en historisk roman fra krigen mellom Norge og Sverige i 1814, får også full score. Anmelderen roser Tilrems elegante skildring av dramaet og den intense stemningen.
3 måneder siden
Psykolog Lars Dehli deler sine leseopplevelser og bokpreferanser. Han er for tiden opptatt av Knausgårds «Det Tredje Riket», og fremhever «The Catcher In The Rye» som en bok med stor innflytelse. Han anbefaler selvhjelpsboken «Please Understand Me» og forteller om sin smuglesing av «Kroppen» i ungdommen. Dehli uttrykker ambivalens rundt Ibsens Hedda Gabler, som han både misliker og ser likheter med Tarantinos karakterer. Han avslører også sin fascinasjon for de kvinnelige karakterene Ylajali og Dagny.
1 måned siden
Forfatteren deler sine lesevaner og reflekterer over bøker som har formet ham. Han unngår selvhjelpslitteratur, men finner inspirasjon i norsk litteratur og bøker med sterke karakterer. Han fremhever spesielt «Fuglane» av Tarjei Vesaas og «Et lite liv» av Hanya Yanagihara. Han forteller også om en biografi han leste i smug av frykt for å virke pretensiøs, og uttrykker sterk avsky for en romankarakter på grunn av voldelige scener.
3 måneder siden
En norsk musiker og skuespiller deler sine leseopplevelser. Han leser for tiden flere bøker, inkludert en diktsamling, en bok om skjermbruk og en roman. Han forteller at Simon Strangers «Leksikon om lys og mørke» gjorde ham svært opprørt. Han mener Dag Johan Haugerud burde skrive hans biografi. Han har også lest selvhjelpsboken «Rich dad, poor dad» uten å finne noen snarveier til rikdom. Han innrømmer å ha smuglest «The Game», men synes konseptet er flaut og boken hjalp ikke. Han nevner også en romanfigur han ikke kan fordra, men også elsker, og en annen han kunne tenke seg å ligge med.
2 måneder siden
Artikkelen er et intervju med FpU-leder Simen Velle, som overrasker med sin lidenskap for bøker. Han forteller om hvordan farens sykdom har påvirket hans forhold til litteratur og hans ønske om å forstå seg selv og verden. Velle deler sine lesetips og understreker viktigheten av fantasi og forståelse for andre mennesker. Han debuterer også med bok og er spent på å dele sine tanker med sin generasjon. Intervjuet avslører en mer reflektert side av Velle enn det offentlige bildet.
2 dager siden
Artist og mediemann Trond-Viggo Torgersen deler sine tanker om lesing og bøker. Han avslører at han ofte smugtitter på internett.
1 måned siden
Pascal Engmans «Ingen» er en krimroman som tar for seg menneskesmugling, narkotikahandel og gjengkriminalitet i Sverige. Boken følger politikvinnen Vanessa Frank i etterforskningen av to tilsynelatende urelaterte drap. Parallelt følger vi Miranda, en kvinne fra Venezuela som leter etter sin forsvunne sønn, og Jassim, en far som infiltrerer et narkonettverk for å finne sin sønn. Anmelderen mener boken er spennende, men savner fokus og dybde i behandlingen av de mange samfunnsproblemene som tas opp.
4 måneder siden
Frank Rossavik, aktuell med boken «Hæ?», deler sine leseopplevelser i et intervju. Han leser for tiden en bok om sosialistisk politikk og har latt seg imponere av Kjell Magne Bondeviks selvbiografi. Rossavik ønsker at enten Marcel Proust eller forfatterne bak «Partiet» skulle skrevet hans biografi, da de ville gitt ham noen artige overraskelser. Han har også lest Jordan Petersons «12 rules for life» og mener Peterson ikke er så sprø som noen påstår. Rossavik avslører at han ikke liker romanfiguren Kristin Lavransdatter da han synes middelalderen er kjedelig, men ville gjerne ha møtt Dorian Gray.
3 måneder siden
«Nomaden» er en krimroman av Pascal Engman og Johannes Selåker, den tredje i serien «Skumringsland». Handlingen er lagt til 1996, der politimannen Tomas Wolf og journalisten Vera Berg jakter på en rømt fange. Boken tar leseren med til et høyreekstremt miljø og skildrer 90-tallets samfunn med skrivemaskiner, telefakser og raveparties. Anmelderen gir boken terningkast 4, men mener den har mange sidespor som sinker spenningen. Det trekkes også frem at forfatterne gjentar seg selv, og at Engman er bedre på egen hånd.
1 måned siden
Nettavisens anmeldere gir to bøker full score denne uken. Mirja Unges «Hundenetter» tar leseren med til et utkantstrøk i Sverige hvor hovedpersonen Nadja konfronterer fortiden. Anmelderen fremhever Unges unike stemme og intense språk. Iida Turpeinens «Sjøkuer og andre utryddelser» utforsker menneskets innvirkning på naturen gjennom historien om et sjøkusjelett. Boken beskrives som en spesiell roman med et levende språk, oversatt av Mikael Holmberg.
1 måned siden
Forfatter Ellen Sofie Lauritzen deler sine leseopplevelser og tanker om litteratur. Hun forteller om bøker hun leser for tiden, som «Haralds mamma» og Elizabeth Strout, og reflekterer over verk som har gjort inntrykk, som Nabokovs «Lolita». Lauritzen avslører også at hun som tenåring smugleste «Kvinne, kjenn din kropp» og ble skremt. Hun fremhever Philip Roths karakterer og avslører hvilken romankarakter hun kunne tenke seg å ligge med.
3 måneder siden
Artikkelen utforsker forfatterens fascinasjon for spøkelseshistorier og gjenferdstemaer i litteraturen. Hun nevner Mo Hayders «Bonehead» som et eksempel på en skummel bok med overnaturlige elementer. Forfatteren reflekterer over hvorfor gjenferd er mindre vanlig i norsk litteratur enn i andre kulturer, og trekker frem Weronika Mureks bok med døde karakterer som et humoristisk eksempel. Hun diskuterer også Gunhild Øyehaugs bruk av en spøkelseshøne i sin roman. I tillegg introduseres NRKs nye fantasy-anmelder, Sarah Adekoya, som skal fokusere på både norske og engelske fantasybøker. Artikkelen introduserer også begrepet TBR (to be read) og forfatterens forhold til uleste bøker.
3 måneder siden
Fremskrittspartiets leder deler sine leseopplevelser og bokpreferanser. Han leser for tiden «Hapi - elvegudinnen» av Wilbur Smith og har tidligere blitt sterkt påvirket av «Onkel Toms hytte». Boken «Landet som ble for rikt» har inspirert til å snakke om sløsing og behovet for å redusere statens rolle. Han har selv skrevet boken «Der andre tier». I ungdommen leste han «Sagaen om Isfolket» til langt på natt. Han avviser spørsmål om selvhjelpsbøker og fiktive romankarakterer.