Else Kåss Furuseths «Ensomhetspartiet» er nå registrert som et landsdekkende parti, noe som gjør det enklere å stille lister i hele landet. Valganalytiker Terje Sørensen mener det ikke er usannsynlig at partiet kan få inn en representant på Stortinget, spesielt hvis de får rundt 14.
000 stemmer i større byer. Furuseth selv er litt usikker på om hun stiller som listetopp, men understreker at partiet er et seriøst prosjekt med fokus på psykisk helse og ensomhet.
Partiet kan få betydelig økonomisk støtte fra Stortinget hvis de får inn en representant, men Furuseths lønn vil trolig være lavere enn det hun tjener i dag.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Else Kåss Furuseths Ensomhetspartiet er nå godkjent som et landsdekkende parti etter å ha samlet inn over 5000 underskrifter. Furuseth understreker at partiet nå må jobbe for å fortjene tillit og overbevise folk om at det ikke er en spøk. Godkjenningen gir partiet mulighet til å stille lister i hele landet, og arbeidet med å opprette lokallag og fylkeslister er i gang. Partiet har et sterkt kjendislag i ledelsen, inkludert Solveig Kloppen og Lars Berrum. Ensomhetspartiet vil sette fokus på psykisk helse, ensomhet og selvmord, et tema som er personlig for Furuseth som har mistet både sin mor og bror i selvmord.
2 måneder siden
Else Kåss Furuseth har etablert «Ensomhetspartiet» med mål om å redusere utenforskap. Partiet fikk 0,2 prosent oppslutning i en fersk meningsmåling. Furuseth samlet over 6000 underskrifter for å registrere partiet, som ble formelt registrert like før nyttår. Hun har selv mistet både moren og broren til selvmord, og har jobbet med temaet ensomhet i mange år. Furuseth savner økonomisk støtte og politisk vilje for å skape varige endringer. Flere kjente personer støtter initiativet, men partiet er fortsatt i en tidlig fase.
2 måneder siden
Else Kåss Furuseth har startet «Ensomhetspartiet» med mål om å bekjempe utenforskap. Partiet fikk en oppslutning på 0,2 prosent i TV 2s partibarometer for februar. Kåss Furuseth har uttalt at hun ønsker å bruke sin plattform til noe viktig, og hennes engasjement springer ut fra personlige erfaringer med selvmord i familien. Partiet ble formelt registrert etter å ha samlet over 6000 underskrifter.
1 måned siden
Else Kåss Furuseth har stiftet Ensomhetspartiet, som stiller til valg i Oslo med mål om å bekjempe ensomhet, utenforskap og selvmord. Kjente navn som Morten Ramm og Ingrid Gjessing Linhave er med på listen. Partiet stiller kun til valg i Oslo, men har fått stor respons fra hele landet. En valgforsker påpeker at selv om kjendiser kan trekke velgere, er et sterkt budskap avgjørende. Totalt er 22 lister levert i Oslo, men strengere krav gjør det vanskeligere for nye partier å komme inn.
4 måneder siden
Else Kåss Furuseth har samlet inn 5000 underskrifter for å registrere «Ensomhetspartiet», et nytt politisk parti som skal kjempe mot ensomhet og psykisk uhelse. Furuseth leverte underskriftene i Brønnøysund nyttårsaften. Partiet skal legge press på de etablerte partiene for å prioritere psykisk helse, inkludering og bekjempelse av ensomhet. Komiker Lars Berrum er med som partisekretær. Furuseth har selv mistet både sin mor og bror i selvmord, og ønsker å øke presset på den såkalte nullvisjonen for selvmord. Hun håper partiet kan bidra til at temaet blir prioritert i politiske beslutninger.
1 måned siden
Komiker Else Kåss Furuseth leverte listeforslag for Ensomhetspartiet 47 minutter før fristen. Partiet ble registrert som nasjonalt parti etter å ha samlet over 5000 underskrifter, og har som mål å øremerke én milliard kroner til strakstiltak mot ensomhet. Kåss Furuseth understreker viktigheten av å snakke om vanskelige ting og mener det bevilges for lite penger til psykiatrien. Hun påpeker at 44 prosent av nordmenn er plaget av ensomhet, og at selvmordsratene er stabile.
1 måned siden
Else Kåss Furuseth leverte i siste liten Ensomhetspartiets valgliste i Oslo. Partiet, som ble registrert sent i fjor, har som mål å bekjempe ensomhet og vil jobbe for å øremerke én milliard kroner til strakstiltak. Furuseth understreker at dette ikke er tull og inviterer til «Folkemøte», et show hun skal turnere med for å samle støtte. Ledelsen i partiet består av flere kjente navn, inkludert søsteren Cecilie Kåss Furuseth og komikerne Lars Berrum og Galvan Mehidi. Selv om engasjementet er stort i hele landet, stiller partiet kun liste i Oslo på grunn av kapasitetsbegrensninger.
28 dager siden
Else Kåss Furuseth har startet valgkampen for Ensomhetspartiet under Vinnherred-konferansen i Verdal. Partiet, som stiller til valg i Oslo, fokuserer på å bekjempe ensomhet, utenforskap og selvmord gjennom lokale tiltak og møteplasser. Furuseth understreket viktigheten av lokalmiljø, boligpolitikk og selvmordsforebygging. Konferansen arrangeres for å styrke samhørigheten i regionen, og arrangørene mener Ensomhetspartiets innspill er relevante for å inkludere nye innbyggere. Furuseth fikk gjennomslag for flere tiltak, inkludert innflyttarfadder og vurdering av badebrygge som møteplass.
26 dager siden
Ensomhetspartiet, ledet av Else Kåss Furuseth, inviterer til «folkemøte» der billetter koster 530 kroner. Arrangementet beskrives som en blanding av folkemøte og forestilling, med mål om å bekjempe ensomhet og utenforskap. Valgforsker Johannes Bergh stiller spørsmål ved praksisen og mener det er problematisk at det skapes en økonomisk barriere for deltakelse, men understreker at nye partier bør ha rom for å prøve nye ting. Kåss Furuseth forsvarer billettsalget med at overskuddet går til partiets arbeid og at de tilbyr gratisbilletter. Hun understreker at partiet vil bruke inntektene til tiltak mot ensomhet og samarbeid med andre organisasjoner.
1 måned siden
Komiker Else Kåss Furuseth leverte valglisten for det nyoppstartede Ensomhetspartiet i Oslo like før fristen for stortingsvalget. Partiet stiller dermed til valg allerede i 2025. Partiet har flere kjente navn på listen, blant annet Cecilie Ramona Kåss Furuseth, Lars Berrum, Ingrid Gjessing Linhave og Morten Ramm. Solveig Kloppen er 2. nestleder, og Galvan Mehidi er sentralstyremedlem.
22 dager siden
Artikkelen retter kritikk mot Else Kåss Furuseth og hennes nystartede Ensomhetsparti. Det stilles spørsmål om partiets egentlige mål er å bekjempe ensomhet, eller om det primært handler om selvpromotering for Furuseth. Partiprogrammet blir beskrevet som vagt og mangelfullt, og det kritiseres at partiet tar betalt for sine folkemøter, noe som skaper et klasseskille. Det antydes at Furuseth heller burde engasjere seg i allerede eksisterende organisasjoner som jobber med ensomhet, men at dette ville gi henne mindre synlighet og oppmerksomhet.
1 måned siden
Elin Aase (36), en kreftoverlever, er bekymret for å begynne å jobbe fordi hun kan tape penger på grunn av det lave fribeløpet for uføretrygdede. Rødt-politiker Mímir Kristjánsson kritiserer systemet og mener det straffer de som vil jobbe litt ved siden av trygden. Han og flere partier på Stortinget vil øke fribeløpet til 1G. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) forstår problemet, men regjeringen har foreløpig ingen planer om å heve fribeløpet, og viser til ordningen med arbeidsforsøk.
4 måneder siden
Arbeiderpartiet sliter med rekordlav oppslutning på 16,8 prosent i en ny Norstat-måling, noe som har ført til debatt om partilederens fremtid. Jonas Gahr Støre er under press, og nestleder Tonje Brenna nevnes som et mulig alternativ. En meningsmåling blant Ap-velgere viser imidlertid at Støre har større støtte enn Brenna. Til tross for intern kritikk, har tidligere stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen startet et opprop for å beholde Støre som partileder, og mener han er den rette for partiet i en urolig tid. Samtidig markerer desember en tiårsjubileum for partiets beste måling i 2014.
4 dager siden
KrF-leder Ulstein jobber for å løfte partiet over sperregrensen. Han tror tydelig politikk tiltrekker verdibevisste velgere.
4 måneder siden
Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet opplever fallende oppslutning på meningsmålingene, og partiet havner under sperregrensen i en måling. Vedum knytter dette til folks uro rundt privatøkonomi og støy rundt Arbeiderpartiet. Han uttrykker likevel tro på at Senterpartiet kan gjøre et godt valg neste høst og understreker partiets visjon om å utvikle hele Norge. Vedum kommenterer også regjeringsmakker Jonas Gahr Støres politiske krise og ser positivt på økonomiske prognoser for 2024, der lønningene forventes å stige mer enn kostnadene.