Artikkelen retter kritikk mot Else Kåss Furuseth og hennes nystartede Ensomhetsparti. Det stilles spørsmål om partiets egentlige mål er å bekjempe ensomhet, eller om det primært handler om selvpromotering for Furuseth.
Partiprogrammet blir beskrevet som vagt og mangelfullt, og det kritiseres at partiet tar betalt for sine folkemøter, noe som skaper et klasseskille.
Det antydes at Furuseth heller burde engasjere seg i allerede eksisterende organisasjoner som jobber med ensomhet, men at dette ville gi henne mindre synlighet og oppmerksomhet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
26 dager siden
Ensomhetspartiet, ledet av Else Kåss Furuseth, inviterer til «folkemøte» der billetter koster 530 kroner. Arrangementet beskrives som en blanding av folkemøte og forestilling, med mål om å bekjempe ensomhet og utenforskap. Valgforsker Johannes Bergh stiller spørsmål ved praksisen og mener det er problematisk at det skapes en økonomisk barriere for deltakelse, men understreker at nye partier bør ha rom for å prøve nye ting. Kåss Furuseth forsvarer billettsalget med at overskuddet går til partiets arbeid og at de tilbyr gratisbilletter. Hun understreker at partiet vil bruke inntektene til tiltak mot ensomhet og samarbeid med andre organisasjoner.
2 måneder siden
Else Kåss Furuseth har etablert «Ensomhetspartiet» med mål om å redusere utenforskap. Partiet fikk 0,2 prosent oppslutning i en fersk meningsmåling. Furuseth samlet over 6000 underskrifter for å registrere partiet, som ble formelt registrert like før nyttår. Hun har selv mistet både moren og broren til selvmord, og har jobbet med temaet ensomhet i mange år. Furuseth savner økonomisk støtte og politisk vilje for å skape varige endringer. Flere kjente personer støtter initiativet, men partiet er fortsatt i en tidlig fase.
3 måneder siden
Else Kåss Furuseths «Ensomhetspartiet» er nå registrert som et landsdekkende parti, noe som gjør det enklere å stille lister i hele landet. Valganalytiker Terje Sørensen mener det ikke er usannsynlig at partiet kan få inn en representant på Stortinget, spesielt hvis de får rundt 14.000 stemmer i større byer. Furuseth selv er litt usikker på om hun stiller som listetopp, men understreker at partiet er et seriøst prosjekt med fokus på psykisk helse og ensomhet. Partiet kan få betydelig økonomisk støtte fra Stortinget hvis de får inn en representant, men Furuseths lønn vil trolig være lavere enn det hun tjener i dag.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK for en skuffende MGP-finale og et «pinlig» forsvar mot kritikken. Finalen beskrives som uferdig og preget av manglende konkurranse, noe som får artikkelforfatteren til å spekulere i om NRK bevisst saboterte for å unngå å arrangere Eurovision. MGP-sjefens forsvar, med henvisning til god stemning i salen, avfeies som irrelevant. Artikkelen etterlyser en mer seriøs satsing på MGP fra NRKs side, med Sverige som et forbilde, og inviterer til en MGP-debatt i Oslo med deltakelse fra NRK og andre MGP-eksperter.
2 måneder siden
Else Kåss Furuseth har startet «Ensomhetspartiet» med mål om å bekjempe utenforskap. Partiet fikk en oppslutning på 0,2 prosent i TV 2s partibarometer for februar. Kåss Furuseth har uttalt at hun ønsker å bruke sin plattform til noe viktig, og hennes engasjement springer ut fra personlige erfaringer med selvmord i familien. Partiet ble formelt registrert etter å ha samlet over 6000 underskrifter.
23 dager siden
Artikkelen er en kritisk analyse av Arbeiderpartiets landsmøte, der det hevdes at partiet mangler ny politikk og fokuserer på symbolsaker som «pils i park». Forfatteren mener at partiets fremgang på meningsmålingene skyldes at velgerne er mindre misfornøyde etter at Senterpartiet forlot regjeringen, men spår vanskeligheter med å danne flertall etter valget på grunn av mulige samarbeidsproblemer med SV, Rødt, Senterpartiet og MDG. Klimamålene anses som urealistiske, og kommentatorenes hyllest av Støre overdrives, og hans form sammenlignes med tiden som utenriksminister. Artikkelen antyder at det kan bli en konfliktfylt høst for Arbeiderpartiet.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Erna Solbergs lederskap i Høyre, og hevder at partiet har mistet velgere til Frp. Forfatteren mener Solberg er for passiv, omgir seg med for lojale medarbeidere, og at partiets programutkast er svakt. Det påpekes at de to store partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, har mistet mye oppslutning over tid. Artikkelen oppfordrer Solberg til å samarbeide med Sylvi Listhaug for å danne en ny borgerlig regjering, og mener at småligheter må settes til side for å oppnå dette målet.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Sylvi Listhaug og Frps oljepolitikk, og hevder den skader norsk industri. Listhaug fremstilles som en politiker som prioriterer egen karriere og oljeinteresser fremfor omstilling til fornybar energi og industriarbeidernes fremtid. Det påpekes at Frp vil kutte i støtten til industriutvikling og at partiet selv var med på å legge til rette for de høye strømprisene de nå kritiserer. Artikkelen konkluderer med at Listhaugs politikk er skadelig for norsk industri og at hun fremmer en politikk som gagner de rikeste.
28 dager siden
Else Kåss Furuseth har startet valgkampen for Ensomhetspartiet under Vinnherred-konferansen i Verdal. Partiet, som stiller til valg i Oslo, fokuserer på å bekjempe ensomhet, utenforskap og selvmord gjennom lokale tiltak og møteplasser. Furuseth understreket viktigheten av lokalmiljø, boligpolitikk og selvmordsforebygging. Konferansen arrangeres for å styrke samhørigheten i regionen, og arrangørene mener Ensomhetspartiets innspill er relevante for å inkludere nye innbyggere. Furuseth fikk gjennomslag for flere tiltak, inkludert innflyttarfadder og vurdering av badebrygge som møteplass.
1 måned siden
Artikkelforfatteren kritiserer bruken av kvinnedagen til sponsede arrangementer som prioriterer markedsføring fremfor å fremme kvinners rettigheter og likestilling. Hun påpeker at disse arrangementene ofte overser kvinner i viktige yrker og de med minoritetsbakgrunn, og savner et fokus på reelle problemer som kvinnehelse og økonomisk ulikhet. Forfatteren oppfordrer til å bruke kvinnedagen til å løfte frem de usynlige kvinnene og sette søkelys på de viktige sakene som fortsatt krever oppmerksomhet.
1 måned siden
Else Kåss Furuseth har stiftet Ensomhetspartiet, som stiller til valg i Oslo med mål om å bekjempe ensomhet, utenforskap og selvmord. Kjente navn som Morten Ramm og Ingrid Gjessing Linhave er med på listen. Partiet stiller kun til valg i Oslo, men har fått stor respons fra hele landet. En valgforsker påpeker at selv om kjendiser kan trekke velgere, er et sterkt budskap avgjørende. Totalt er 22 lister levert i Oslo, men strengere krav gjør det vanskeligere for nye partier å komme inn.
1 måned siden
Else Kåss Furuseth leverte i siste liten Ensomhetspartiets valgliste i Oslo. Partiet, som ble registrert sent i fjor, har som mål å bekjempe ensomhet og vil jobbe for å øremerke én milliard kroner til strakstiltak. Furuseth understreker at dette ikke er tull og inviterer til «Folkemøte», et show hun skal turnere med for å samle støtte. Ledelsen i partiet består av flere kjente navn, inkludert søsteren Cecilie Kåss Furuseth og komikerne Lars Berrum og Galvan Mehidi. Selv om engasjementet er stort i hele landet, stiller partiet kun liste i Oslo på grunn av kapasitetsbegrensninger.
27 dager siden
Artikkelen kritiserer Arbeiderpartiets ledelse, spesielt Støre og Stoltenberg, for å unngå en nødvendig EU-debatt, selv om de personlig er EU-tilhengere. Dette skjer samtidig som Norge står overfor en potensiell internasjonal handelskrig og risiko for tollstraffer som kan ramme store deler av norsk eksport. Artikkelen hevder at Arbeiderpartiets manglende engasjement og frykt for å ta stilling til EU kan føre til utenforskap og svekke Norges internasjonale posisjon. Den kritiserer også partiets tidligere regjeringsperiode for proteksjonistisk politikk og manglende vilje til å implementere EU-regler, noe som kan føre til at Norge mister europeisk solidaritet.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Idrettsgallaen for å være mer opptatt av glitter og sponsorer enn av idrettslige prestasjoner. Det hevdes at arrangementet, som er et samarbeid mellom NIF, Norsk Tipping og NRK, ikke fyller et reelt behov for idretten, da utøvere allerede får anerkjennelse gjennom konkurranser. Kritikken går også på at det er vanskelig å sammenligne prestasjoner på tvers av idretter, og at diskusjoner ofte oppstår rundt hvem som ikke får pris. Det trekkes frem eksempler på personer som Bjørge Stensbøl og Johan Kaggestad som burde vært hedret, men som har blitt oversett. Artikkelen konkluderer med et forslag om å legge ned Idrettsgallaen.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer pengebruken og mangelen på åpenhet under ski-VM i Trondheim. Den stiller spørsmål ved kostnadene for hoppanlegget, som beløper seg til 444 millioner kroner, og stiller spørsmål ved verdien av investeringen. Arrangementets bærekraftsprofil kritiseres også, med henvisning til transport av utstyr og energikrevende snøproduksjon. Manglende tilgang for lokalradio og favorisering av VM-sponsor Adresseavisen i nyhetsformidlingen fremheves som eksempler på manglende åpenhet. Artikkelen konkluderer med at ærlighet og åpenhet er viktigere enn selve arrangementet.