Ensomhetspartiet, ledet av Else Kåss Furuseth, inviterer til «folkemøte» der billetter koster 530 kroner. Arrangementet beskrives som en blanding av folkemøte og forestilling, med mål om å bekjempe ensomhet og utenforskap.
Valgforsker Johannes Bergh stiller spørsmål ved praksisen og mener det er problematisk at det skapes en økonomisk barriere for deltakelse, men understreker at nye partier bør ha rom for å prøve nye ting. Kåss Furuseth forsvarer billettsalget med at overskuddet går til partiets arbeid og at de tilbyr gratisbilletter.
Hun understreker at partiet vil bruke inntektene til tiltak mot ensomhet og samarbeid med andre organisasjoner.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
22 dager siden
Artikkelen retter kritikk mot Else Kåss Furuseth og hennes nystartede Ensomhetsparti. Det stilles spørsmål om partiets egentlige mål er å bekjempe ensomhet, eller om det primært handler om selvpromotering for Furuseth. Partiprogrammet blir beskrevet som vagt og mangelfullt, og det kritiseres at partiet tar betalt for sine folkemøter, noe som skaper et klasseskille. Det antydes at Furuseth heller burde engasjere seg i allerede eksisterende organisasjoner som jobber med ensomhet, men at dette ville gi henne mindre synlighet og oppmerksomhet.
3 måneder siden
Else Kåss Furuseths «Ensomhetspartiet» er nå registrert som et landsdekkende parti, noe som gjør det enklere å stille lister i hele landet. Valganalytiker Terje Sørensen mener det ikke er usannsynlig at partiet kan få inn en representant på Stortinget, spesielt hvis de får rundt 14.000 stemmer i større byer. Furuseth selv er litt usikker på om hun stiller som listetopp, men understreker at partiet er et seriøst prosjekt med fokus på psykisk helse og ensomhet. Partiet kan få betydelig økonomisk støtte fra Stortinget hvis de får inn en representant, men Furuseths lønn vil trolig være lavere enn det hun tjener i dag.
28 dager siden
Else Kåss Furuseth har startet valgkampen for Ensomhetspartiet under Vinnherred-konferansen i Verdal. Partiet, som stiller til valg i Oslo, fokuserer på å bekjempe ensomhet, utenforskap og selvmord gjennom lokale tiltak og møteplasser. Furuseth understreket viktigheten av lokalmiljø, boligpolitikk og selvmordsforebygging. Konferansen arrangeres for å styrke samhørigheten i regionen, og arrangørene mener Ensomhetspartiets innspill er relevante for å inkludere nye innbyggere. Furuseth fikk gjennomslag for flere tiltak, inkludert innflyttarfadder og vurdering av badebrygge som møteplass.
1 måned siden
Else Kåss Furuseth leverte i siste liten Ensomhetspartiets valgliste i Oslo. Partiet, som ble registrert sent i fjor, har som mål å bekjempe ensomhet og vil jobbe for å øremerke én milliard kroner til strakstiltak. Furuseth understreker at dette ikke er tull og inviterer til «Folkemøte», et show hun skal turnere med for å samle støtte. Ledelsen i partiet består av flere kjente navn, inkludert søsteren Cecilie Kåss Furuseth og komikerne Lars Berrum og Galvan Mehidi. Selv om engasjementet er stort i hele landet, stiller partiet kun liste i Oslo på grunn av kapasitetsbegrensninger.
2 måneder siden
Else Kåss Furuseth har etablert «Ensomhetspartiet» med mål om å redusere utenforskap. Partiet fikk 0,2 prosent oppslutning i en fersk meningsmåling. Furuseth samlet over 6000 underskrifter for å registrere partiet, som ble formelt registrert like før nyttår. Hun har selv mistet både moren og broren til selvmord, og har jobbet med temaet ensomhet i mange år. Furuseth savner økonomisk støtte og politisk vilje for å skape varige endringer. Flere kjente personer støtter initiativet, men partiet er fortsatt i en tidlig fase.
2 måneder siden
Else Kåss Furuseth har startet «Ensomhetspartiet» med mål om å bekjempe utenforskap. Partiet fikk en oppslutning på 0,2 prosent i TV 2s partibarometer for februar. Kåss Furuseth har uttalt at hun ønsker å bruke sin plattform til noe viktig, og hennes engasjement springer ut fra personlige erfaringer med selvmord i familien. Partiet ble formelt registrert etter å ha samlet over 6000 underskrifter.
1 måned siden
Else Kåss Furuseth har stiftet Ensomhetspartiet, som stiller til valg i Oslo med mål om å bekjempe ensomhet, utenforskap og selvmord. Kjente navn som Morten Ramm og Ingrid Gjessing Linhave er med på listen. Partiet stiller kun til valg i Oslo, men har fått stor respons fra hele landet. En valgforsker påpeker at selv om kjendiser kan trekke velgere, er et sterkt budskap avgjørende. Totalt er 22 lister levert i Oslo, men strengere krav gjør det vanskeligere for nye partier å komme inn.
4 måneder siden
Else Kåss Furuseth har samlet inn 5000 underskrifter for å registrere «Ensomhetspartiet», et nytt politisk parti som skal kjempe mot ensomhet og psykisk uhelse. Furuseth leverte underskriftene i Brønnøysund nyttårsaften. Partiet skal legge press på de etablerte partiene for å prioritere psykisk helse, inkludering og bekjempelse av ensomhet. Komiker Lars Berrum er med som partisekretær. Furuseth har selv mistet både sin mor og bror i selvmord, og ønsker å øke presset på den såkalte nullvisjonen for selvmord. Hun håper partiet kan bidra til at temaet blir prioritert i politiske beslutninger.
3 måneder siden
Else Kåss Furuseths Ensomhetspartiet er nå godkjent som et landsdekkende parti etter å ha samlet inn over 5000 underskrifter. Furuseth understreker at partiet nå må jobbe for å fortjene tillit og overbevise folk om at det ikke er en spøk. Godkjenningen gir partiet mulighet til å stille lister i hele landet, og arbeidet med å opprette lokallag og fylkeslister er i gang. Partiet har et sterkt kjendislag i ledelsen, inkludert Solveig Kloppen og Lars Berrum. Ensomhetspartiet vil sette fokus på psykisk helse, ensomhet og selvmord, et tema som er personlig for Furuseth som har mistet både sin mor og bror i selvmord.
1 måned siden
Komiker Else Kåss Furuseth leverte listeforslag for Ensomhetspartiet 47 minutter før fristen. Partiet ble registrert som nasjonalt parti etter å ha samlet over 5000 underskrifter, og har som mål å øremerke én milliard kroner til strakstiltak mot ensomhet. Kåss Furuseth understreker viktigheten av å snakke om vanskelige ting og mener det bevilges for lite penger til psykiatrien. Hun påpeker at 44 prosent av nordmenn er plaget av ensomhet, og at selvmordsratene er stabile.
9 dager siden
Kaddatreffet, et nytt russetreff på Kadettangen i Bærum, arrangeres for første gang med støtte fra lokale politikere, politi og helsevesen. Arrangementet får én million kroner i støtte, noe som har bidratt til reduserte billettpriser fra 800 til 650 kroner. For å sikre rask markedsføring og engasjement, får russebusser gratis inngang, mens vandreruss og konseptgrupper må betale. Totalt deltar 30 russebusser, som også bidrar med musikk og teknisk utstyr under arrangementet. Vandrerussen Kaja Linea Svendsen er kritisk til ordningen, da det kan føre til at andre russ må dekke tapte billettinntekter. Arrangøren forsvarer avgjørelsen med behovet for rask markedsføring og mener treffet er viktig for å inkludere vandrerussen, som tidligere har vært ekskludert fra slike samlinger.
3 måneder siden
Jonas Gahr Støre kritiserer anonyme pengegaver til borgerlige partier, og mener det er problematisk. Han forsvarer samtidig LOs millionstøtte til Arbeiderpartiet, og hevder at dette er demokratisk forankret gjennom LO-kongressen. Sylvi Listhaug (Frp) mener derimot at LO kjøper politisk makt og innflytelse i Arbeiderpartiet. Hun inviterer LO-medlemmer til Frp, og understreker at de ikke driver med kjøp og salg av politikk. Høyre ønsker også bidrag til valgkampen, men avviser at man kan kjøpe seg innflytelse i partiet. LO på sin side avviser å gi støtte til borgerlige partier, og ønsker heller ikke plass i deres sentralstyre. En meningsmåling viser at en betydelig andel av LOs medlemmer ville stemt på Frp, ikke Ap.
1 måned siden
Arbeiderpartiet vurderer å droppe «Nå er det vanlige folks tur» og er på utkikk etter et nytt slagord. Partiet har konsultert et nettpanel for å få tilbakemeldinger på alternative slagord, som «På jobb for deg» og «Trygg styring». Nettavisen inviterer leserne til å bidra med forslag i kommentarfeltet. Valg av slagord er en strategisk øvelse, men tidligere forsøk har vist at det kan være vanskelig fordi motstandere kan lage motslagord som undergraver effekten. Etter tre og et halvt år med en til tider kaotisk regjeringstid med Senterpartiet, skal partiet føre valgkamp med stikkord som trygg styring og fordeling.
3 dager siden
Stavanger konserthus brukte over 200.000 kroner på en avskjedsfest for sin direktør. Dette skjer samtidig som eierkommunen Stavanger kutter kostnader.
1 måned siden
SV-leder Kirsti Bergstø utfordrer Arbeiderpartiet til å velge side i politikken, og advarer dem mot å vende seg mot høyresiden. Under SVs landsmøte åpnet Bergstø for regjeringssamarbeid, men avviste samtidig Aps initiativ til et bredt skatteforlik. Hun mener det er store forskjeller mellom høyre- og venstresiden i fordelingspolitikken, og kritiserer Ap for å ikke tydeliggjøre hvem som skal få skattelette i sine valgløfter. Bergstø lover at SV ikke vil godta kutt i velferd eller skatteøkninger for lav- og mellominntektsgrupper i eventuelle regjeringsforhandlinger.