Fra 2. april må nordmenn ha elektronisk reisetillatelse (ETA) for å reise til Storbritannia. ETA koster 10 pund, er gyldig i to år, og må fornyes ved passfornyelse.
Søknadsprosessen åpner 5. mars 2025, og må gjøres minst tre arbeidsdager før avreise. Alle reisende, inkludert spedbarn, trenger ETA, men de som kun mellomlander er unntatt.
I tillegg kreves gyldig pass for innreise, som må være gyldig for hele oppholdet. Det forventes at rundt 675 000 nordmenn vil besøke Storbritannia i 2025, og de bruker i snitt 10 000 kroner hver.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Fra i dag kan nordmenn søke om elektronisk reiseautorisasjon (ETA) for reiser til Storbritannia, som er obligatorisk fra 2. april. Reiseautorisasjonen koster 10 pund og er gyldig i to år. Britiske myndigheter forventer at rundt 675 000 nordmenn vil besøke Storbritannia i løpet av det kommende året, og alle må ha denne reiseautorisasjonen. Målet er å digitalisere immigrasjonssystemet for å sikre raskere grensekontroller. Over en million ikke-europeere har allerede fått innvilget ETA.
1 måned siden
Fra 2. april krever Storbritannia elektronisk innreisetillatelse (ETA) for alle utenlandske statsborgere. ETA koster 10 pund og er gyldig i to år, men må fornyes ved nytt pass. Reisende bør søke selv via offisielle kanaler for å unngå overpriset hjelp. Selv med godkjent ETA er innreise ikke garantert, og reiseforsikringen dekker ikke utgifter ved avslag. Unntaket er transitt uten å forlate flyplassen eller skifte terminal. ETA er innført for å sikre grensene og digitalisere immigrasjonssystemet.
4 måneder siden
Storbritannia innfører et nytt system for innreisetillatelser (ETA) fra 2. april, som krever at nordmenn må søke om digital godkjenning før reise. Dette koster 10 pund og er gyldig i to år. Systemet, som ligner på det USA bruker, skal effektivisere grensekontrollen. Søknader kan sendes inn fra 5. mars. EU og Norge planlegger også et lignende system (ETIAS) for reisende utenfor Schengen fra 2025. Politiet advarer mot falske nettsider for ETIAS-søknader.
29 dager siden
Fra i dag kreves det elektronisk reisetillatelse (ETA) for nordmenn som skal reise til Storbritannia. Reisende må fylle ut et skjema før avreise, og manglende tillatelse kan føre til at man blir nektet innreise. Søknadsprosessen er enkel via en app, der man skanner pass og tar bilde. Behandlingstiden kan variere, men det anbefales å søke minst en uke i forveien. Tillatelsen er gyldig i to år og koster rundt 140 kroner. Reisende bør være oppmerksomme på useriøse aktører som tilbyr samme tjeneste til en mye høyere pris. Reiseforsikringen dekker ikke kostnader ved nektet innreise grunnet manglende ETA.
1 måned siden
Fra 2. april må nordmenn søke om innreisetillatelse (ETA) for å reise til Storbritannia, inkludert transitt. Søknaden, som koster rundt 140 kroner, gjøres digitalt og er gyldig i to år, knyttet til passet. Supporterklubber informerer sine medlemmer om de nye reglene. Kriminell historikk kan føre til avslag, men de med gyldig oppholdstillatelse eller britisk statsborgerskap er unntatt. Myndighetene anbefaler å reise med britisk pass for de med dobbelt statsborgerskap.
28 dager siden
Britiske myndigheter har innført nye innreiseregler som krever at nordmenn søker om elektronisk innreisetillatelse (ETA) før de reiser til Storbritannia. Reglene trer i kraft umiddelbart og gjelder for de fleste europeiske land. Søknaden koster fra ti pund og må gjøres digitalt via en nettside eller app. Behandlingstiden kan være opptil tre virkedager, og tillatelsen varer i to år. Frende Forsikring advarer om at reiseforsikringen ikke dekker nektet innreise dersom man mangler nødvendige papirer. Den norske ambassaden i London har tidligere informert om endringen og advarer mot falske nettsider.
28 dager siden
Fra 2. april kreves det innreisetillatelse for nordmenn som skal reise til Storbritannia. Uten gyldig tillatelse risikerer man å bli nektet ombordstigning, og reiseforsikringen vil ikke dekke eventuelle tap. Reisende bør være oppmerksomme på svindelforsøk fra uoffisielle nettsider som tilbyr hjelp til å skaffe tillatelsen til en høyere pris. Den offisielle innreisetillatelsen koster 10 pund og kan søkes via britiske myndigheters nettside eller app. Reiseforsikringsselskapet Tryg understreker at gyldige reisedokumenter er en forutsetning for at reiseforsikringen skal være gyldig.
26 dager siden
Nordmenn som skal reise til Storbritannia må fra 1. april søke om innreisetillatelse, kalt ETA. Flyselskaper som Norwegian og SAS sjekker at reisende har gyldig ETA før de slipper dem om bord på flyet. Innreisetillatelsen er knyttet til passet og er gyldig i to år. Reisende er selv ansvarlige for å ha papirene i orden, da politiet ikke kontrollerer dette ved utreise fra Norge. Personer som har begått straffbare handlinger kan få avslag på søknaden.
1 måned siden
Britiske flyplasser står overfor en sommer med store forsinkelser grunnet mangel på flygeledere, noe som kan ramme opptil 30 millioner reisende fra juni til august. Ryanair-sjef Michael O’Leary advarer om at situasjonen kan forverres sammenlignet med fjoråret. Reisende til Storbritannia må søke om elektronisk reisetillatelse (ETA) minst tre dager før avreise. ETA koster ti pund og er gyldig i to år.
1 måned siden
Mange nordmenn må fornye passet sitt i år, og passkontorer melder om lange ventetider. Reiseforsikringsselskapet Tryg advarer om at reiseforsikringen ikke dekker utgifter dersom man nektes innreise eller pådrar seg kostnader på grunn av manglende pass. Reiseforsikringen dekker heller ikke kostnader til nødpass, visum eller opphold mens man venter på nye reisedokumenter. Pass må være gyldig under hele reisen, og enkelte land krever at passet er gyldig i minimum seks måneder etter innreise.
20 dager siden
Britiske myndigheter advarer nordmenn mot svindel i forbindelse med den nye ETA-ordningen for innreise til Storbritannia. Reisende må søke om elektronisk innreisetillatelse, og useriøse aktører tilbyr søknadstjenester til en høyere pris. Flyselskaper som SAS og Norwegian sjekker at reisende har ETA før avreise, og manglende dokumentasjon kan føre til nektet ombordstigning. Reiseforsikringen dekker ikke kostnader ved nektet innreise på grunn av manglende ETA. Kriminell historikk kan føre til at søknaden blir avslått.
1 måned siden
Britiske myndigheter oppfordret nordmenn og andre europeiske borgere til å søke om elektronisk innreisedokument (ETA) for reiser til Storbritannia. Nettsiden og appen som behandler søknadene kollapset imidlertid kort tid etter lanseringen på grunn av stor pågang. Brukere rapporterte om lange ventetider og feilmeldinger, og mange fikk ikke fullført søknaden innen tidsfristen. Myndighetene har foreløpig ikke kommentert problemene.
15 dager siden
Thailand innfører et nytt digitalt innreisekort (TDAC) fra 1. mai, som erstatter dagens papirskjema for alle utenlandske statsborgere. Nordmenn som reiser til Thailand må fylle ut dette skjemaet elektronisk tidligst tre dager før ankomst, uavhengig av transportmiddel. Utenriksdepartementet understreker at passet må være gyldig i minst seks måneder ved innreise. TDAC-ordningen er gratis og krever opplysninger om pass, reise, bostedsadresse i Thailand og en enkel helseerklæring. Myndighetene har innført TDAC for å forenkle grensekontrollen og redusere papirarbeidet.
24 dager siden
Artikkelen omhandler nordmenns reisevaner i påsken, med fokus på populære destinasjoner og kostnader. Gran Canaria er mest populært, men Kreta og Thailand er gode alternativer. Valutakurser påvirker reisebudsjettet, og en sjeføkonom gir råd om hvordan man kan unngå overraskelser. Han spår også at kronen kan styrke seg, men at det fortsatt vil være relativt dyrt å reise utenlands i nær fremtid. Artikkelen gir en oversikt over priser og tips for reiselystne nordmenn.
3 måneder siden
Nordmenn forventes å bruke rekordhøye 53 150 kroner på ferie i 2025, en økning på 15 prosent fra året før. Ifølge Virke planlegger 64 prosent av befolkningen over 18 år å ta sommerferie, og halvparten av disse vil reise utenlands. Spania er det mest populære reisemålet, etterfulgt av Hellas, Sverige og Danmark. Egen økonomi og pris er de viktigste faktorene for valg av ferie, mens miljøhensyn har minst betydning. Det er en tendens til at nordmenn velger kortere og rimeligere ferier, selv om det totale antallet reiser øker. Økningen i feriebudsjettet skyldes forventninger om bedre økonomi og lavere renter.