
Øyafestivalen fortsetter kjøttfri linje tross fjorårets rabalder
Øyafestivalen viderefører sin kjøttfrie matprofil i år, en beslutning som i fjor skapte betydelig debatt og sterke reaksjoner i offentligheten. Til tross for den tidligere kritikken, ble maten godt mottatt av festivalgjengerne, og arrangørene holder fast ved sin bærekraftige linje.
Kort oppsummert
- Øyafestivalen fortsetter sin kjøttfrie matprofil i 2024, uten kjøtt til salgs for publikum eller crew.
Øyafestivalen fortsetter sin kontroversielle kjøttfrie matprofil også i år, en beslutning som i fjor skapte stort rabalder i kommentarfelt og medier. Festivalen, som har Debios gullmerke for minst 90 prosent økologiske råvarer siden 2013, kuttet kjøtt fra menyen i 2023. Dette førte til kritikk fra blant annet TV2, som kalte det diskriminerende, og Aftenposten, som problematiserte prisene.
PR-rådgiver Jarle Aabø raste mot det han kalte "grønn symbolpolitikk". Til tross for den høylytte motstanden, ble maten godt mottatt av festivalgjengerne.
Marie Furseth, mat- og bærekraftsansvarlig, bekrefter at det ikke vil være kjøtt til salgs eller for crewet i år heller, men sjømat med krav til bærekraftig fiske vil fortsatt være tilgjengelig. Festivalen tilbyr retter som kongekrabbedumplings, bacalao og fish'n'chips, i tillegg til mange grønnsaksretter.
Marie Furseth
Jarle Aabø
Øyafestivalen
DinSide
TV2
Aftenposten
Debio