John Hammervolls forsvarere beskriver utroskapssaken mot ham som "fundamentalt utilstrekkelig bevist" og en krenkelse av den eldre kvinnens selvbestemmelsesrett. Hammervoll er anklaget for grov økonomisk utroskap, der påtalemyndigheten hevder han underslo 11 millioner kroner fra en eldre kvinne.
Forsvarerne argumenterer med at kvinnen selv tok beslutningene om hvordan pengene skulle anvendes, og at Hammervoll handlet i overensstemmelse med hennes ønsker. De retter også kritikk mot politiets etterforskning for å være mangelfull, spesielt med henvisning til manglende ransaking hos medtiltalte og unnlatelse av å sikre relevant bevismateriale.
Hammervoll og hans forsvarere understreker at kvinnen var fullt informert om de betydelige kostnadene ved å engasjere advokat, men likevel ønsket å fortsette med det.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
28 dager siden
Statsadvokaten har lagt ned påstand om fengsel for advokat John Hammervoll, eiendomsmegler Odd Kalsnes og en privatperson, tiltalt for grov økonomisk utroskap mot en eldre kvinne. Påtalemyndigheten mener de har tappet kvinnen for 11 millioner kroner. Saken dreier seg om hvorvidt kvinnen forsto avtalene hun signerte, tatt i betraktning hennes diagnose med Alzheimer og demens. Aktoratet mener de tiltalte handlet mot kvinnens interesser, og at deres rolle som advokater burde tilsi et særlig ansvar. Hammervoll og Kalsnes har begge mistet sine advokatbevillinger i forbindelse med saken. Rettssaken har pågått siden januar.
23 dager siden
Forsvarsadvokat Trygve Staff avviser at Odd Kalsnes har begått økonomisk utroskap mot en eldre kvinne, og argumenterer for frifinnelse. Staff hevder kvinnen ønsket Kalsnes' hjelp og var klar over kostnadene. Han kritiserer politiet for manglende avhør av kvinnen. Kalsnes angrer på at han kontaktet Hammervoll angående fremtidsfullmakt. Påtalemyndigheten krever over fire års fengsel og tap av juristtittelen for Kalsnes, noe som vil hindre ham i å jobbe som eiendomsmeglerfullmektig. En medtiltalt kvinne nekter også straffskyld, og hennes forsvarer mener hun er uskyldig og ber om frifinnelse.
3 måneder siden
En tidligere advokatpartner, en eks-megler og en tredjeperson er tiltalt for grov økonomisk utroskap mot en eldre kvinne. Ifølge tiltalen skal de ha overført 6,8 millioner kroner fra kvinnens konto ved hjelp av fullmakter. Påtalemyndigheten mener kvinnen var dement og ikke forsto avtalene hun signerte. Både advokaten og eks-megleren nekter straffskyld. En tredjeperson er også tiltalt for å ha misbrukt kvinnens bankkort og fullmakter. Forsvarerne stiller spørsmål ved politiets etterforskning og mener påtalemyndigheten overprøver kvinnens ønsker. Rettssaken er planlagt å vare til midten av mars.
1 måned siden
En advokat og en sykepleier er frifunnet i Borgarting lagmannsrett for anklager om underslag mot en pleietrengende kvinne i 90-årene. Oslo tingrett dømte dem i 2023 til fengselsstraffer for å ha lurt kvinnen til å gi fra seg over 7 millioner kroner. Saken startet med rapporter om mistenkelige transaksjoner fra banker til Økokrim. Lagmannsretten mente det ikke var tilstrekkelig bevist at kvinnens kognitive tilstand var så svekket at hun ikke forsto gavebrevene hun underskrev. Forsvarerne understreker at saken har vært en stor belastning for de tiltalte, mens Økokrim vurderer anke til Høyesterett.
3 måneder siden
En advokat, en eiendomsmegler og en kvinne er tiltalt for grov økonomisk utroskap mot en dement kvinne. De to førstnevnte skal ha skaffet seg fullmakter og kontroll over kvinnens økonomi, og belastet henne for store summer. Kvinnen som også er tiltalt, skal ha misbrukt sin tillit og tilegnet seg midler fra den eldre kvinnen. De tre nekter straffskyld og hevder at kvinnen var samtykkekompetent da fullmaktene ble gitt. Saken omfatter økonomisk utroskap for rundt åtte millioner kroner, samt vitnepåvirkning. Rettssaken er ventet å vare i flere uker.
1 måned siden
Økokrim har anket underslagssaken mot en sykepleier og en tidligere advokat til Høyesterett etter at de ble frikjent i lagmannsretten for å ha underslått penger fra en eldre kvinne i 90-årene. Saken startet med rapporter om mistenkelige transaksjoner. Kjernen i saken er hvorvidt kvinnen var tilregnelig og forsto hva hun gjorde da hun ga fullmakt til advokaten, som deretter utferdiget gavebrev til seg selv og sykepleieren. Tingretten mente kvinnen ble lurt til å gi fra seg over 7 millioner kroner, men lagmannsretten frikjente dem. Økokrim mener lagmannsretten feilaktig vurderte kvinnens samtykke og at de også burde vurdert andre aspekter av avtaleloven.
1 måned siden
Økokrim anker lagmannsrettens frifinnelse av en tidligere advokat og en sykepleier, som var tiltalt for grovt underslag mot en eldre kvinne i 90-årene. Advokaten og sykepleieren, som drev omsorgsboligen kvinnen bodde i, ble opprinnelig dømt i tingretten for å ha underslått henholdsvis 7,5 og 5,5 millioner kroner. Tingretten mente de hadde utnyttet sine stillinger og brutt tilliten. Økokrim anker saken til Høyesterett på grunn av påståtte lovanvendelsesfeil og saksbehandlingsfeil.
2 måneder siden
En norsk forfatter er siktet for voldtekt etter at politiet opprettet anmeldelse i saken. Forfatterens forsvarer beskriver anklagene som grunnløse, noe som får bistandsadvokaten til den fornærmede kvinnen til å reagere. Bistandsadvokaten mener det er en grov sak og at forsvareren bagatelliserer hendelsen. Kvinnen oppsøkte voldtektsmottak etter hendelsen, og politiet foretok ransaking og pågripelse av forfatteren. Forsvareren fastholder at det var frivillig seksuell omgang og forventer at saken henlegges. Politiet ønsker ikke å kommentere saken.
27 dager siden
En kvinne i 40-årene er tiltalt for grovt bedrageri etter å ha svindlet en enkemann i 80-årene for 1,7 millioner kroner mellom 2019 og 2021. Politiet mener kvinnen utga seg for å være hans kjæreste for å oppnå økonomisk vinning. Saken ble anmeldt av mannens familie etter hans død, da de oppdaget at han hadde overført store pengesummer til kvinnen. Kvinnens forsvarer hevder at pengene ble gitt frivillig og at tiltalen er en stor belastning. Forsvareren kritiserer også politiet for å ha tatt ut tiltale uten å ha fått en forklaring fra enkemannen før hans død. Rettssaken skal finne sted i Buskerud tingrett i mai.
2 måneder siden
En eldre kvinne i Hamar har arvet et hus der en vannlekkasje har ført til en regning på over tre millioner kroner. Lekkasjen oppstod etter at en stoppekran frøs i stykker, noe som resulterte i et enormt vannforbruk registrert av husets vannmåler. Kvinnens advokat kritiserer Hamar kommune for å kreve full betaling for det unormalt høye forbruket og mener kommunen bør vurdere rimelighetshensyn. Forsikringsselskapet JBF får også kritikk for manglende kommunikasjon og oppfølging etter en tidligere vannlekkasje i huset. Hamar kommune har satt saken i bero og ønsker dialog med kvinnen, men opprettholder kravet inntil videre, noe som truer kvinnen med inkasso og tvangssalg.
3 måneder siden
Karen Rafteseh Dokken (78) tapte i tingretten mot staten og Herøy kommune i den såkalte «barnebyttesaken», der hennes biologiske datter og datteren hun oppdro ble byttet om på fødestuen i 1965. Dokken mener dette er et brudd på menneskerettighetene, spesielt siden myndighetene ble klar over feilen på 80-tallet uten å informere de berørte. Hun anker nå dommen og tømmer sparekontoen for å finansiere en ny runde i lagmannsretten. Kostnadene har allerede nærmet seg en million kroner, og familien har startet en innsamlingsaksjon for å få økonomisk hjelp. De kritiserer staten og kommunen for manglende ansvar og arroganse, og mener de blir overkjørt. Advokatene mener tingretten har gjort feil og har tro på å vinne frem i ankerunden.
1 måned siden
Riksadvokaten har henlagt drapssaken der en kvinne var siktet for å ha drept sin ektemann, John Tarald Haugen, i Vardø. Henleggelsen er begrunnet med at det ikke kan utelukkes at Haugen selv påførte seg de dødelige knivstikkene. Både politiet og Haugens etterlatte er uenige i avgjørelsen og mener bevisene peker mot at kvinnen er skyldig. Kvinnen er tidligere dømt for å ha knivstukket Haugen, og Haugen hevdet selv at hun sto bak også denne gangen. Politiet mener kvinnens forklaring ikke stemmer overens med sporene på åstedet.
1 måned siden
Under rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen, anklaget for mishandling, leste forsvarer John Christian Elden opp SMS-er mellom Ingebrigtsen og hans datter. Elden argumenterte for at meldingene viste normal kommunikasjon og motbeviste påstander om innesperring. Bistandsadvokaten kritiserte Eldens tempo og beskrev meldingene som overfladiske. Datteren forklarte at hennes forsøk på å redusere treningsmengden ble møtt med negativ respons. En SMS fra Ingebrigtsen, der han beklaget etter å ha slått datteren med et håndkle, ble også presentert. Datteren har forklart at hun mener den psykiske volden har vært verre enn den fysiske.
12 dager siden
I rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen er en lapp skrevet av hans datter fremlagt som bevis. Lappen inneholder ord som «vold», «redd» og beskrivelser av hendelser hun hevder å ha opplevd. Påtalemyndigheten mener lappen er et viktig bevis på mishandling, da den er skrevet før saken startet. Forsvarer John Christian Elden mener derimot at innholdet på lappen ikke beviser straffbare forhold, og at det stort sett dreier seg om verbale forhold som ikke er straffbare. Lappen ble overlevert politiet av et vitne i Ingebrigtsen-familien. Gjert Ingebrigtsens kone, Tone, er også kalt inn som vitne, men det er usikkert om hun vil forklare seg.
1 måned siden
En mormor i 50-årene er tiltalt i Salten og Lofoten tingrett for å ha krenket privatlivets fred ved å dele intime detaljer om sitt barnebarn i sosiale medier. Mormoren nekter straffskyld og hevder hun har utøvd sin ytringsfrihet. Aktoratet har vist frem 33 videoer som bevis, og vurderer å kreve inndragning av datautstyr samt forbud mot bruk av sosiale medier. Forsvareren argumenterer for at mormoren har videreformidlet informasjon fra barnebarnet og kritisert offentlig myndighetsutøvelse, og mener ytringsfriheten må tolkes i lys av konteksten. Saken har fått stor medieoppmerksomhet.