
Fedon Lindberg: Slik påvirker ristet brød blodsukkeret ditt
1 artikkel
1 dag siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
1 dag siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Indremedisiner Fedon Lindberg hevder at risting av brød gjør karbohydratene tregere å bryte ned, noe som kan gi en jevnere blodsukkerstigning. Ernæringsfysiolog Karoline Steenbuch bekrefter effekten, men understreker at helheten i måltidet er viktigst for folk flest.
Indremedisiner Fedon Lindberg hevder at risting av brød endrer stivelsen, noe som gjør karbohydratene tregere å bryte ned og gir jevnere blodsukkerstigning.
Effekten er moderat, men merkbar, spesielt for personer med diabetes eller nedsatt insulinfølsomhet, og tydeligst i lyst brød.
Ernæringsfysiolog Karoline Steenbuch bekrefter effekten, men understreker at det totale måltidet og valg av grovt brød er viktigere for folk flest.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!