
Annicken starter soppfarm i Bodø: 800 kg sopp fra kaffegrut
1 artikkel
1 måned siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
1 måned siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Annicken Barøy Markusen har startet en soppfarm i en konteiner på Vågøynes i Bodø, hvor hun dyrker østerssopp basert på kaffegrut og resirkulerte materialer. Hun produserer nå 80 kilo årlig, med mål om å øke til 800 kilo innen 2026, og har fått støtte fra Innovasjon Norge.
Annicken Barøy Markusen har etablert en soppfarm i en konteiner i Bodø, hvor hun dyrker østerssopp ved hjelp av kaffegrut og resirkulerte materialer.
Hun produserer for tiden 80 kilo sopp årlig, med en ambisjon om å femdoble dette til 400 kilo innen 2026, og deretter doble til 800 kilo.
Prosjektet har mottatt 150 000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge, og leverer allerede sopp til lokale aktører som Quality Hotel Ramsalt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!