Konkurransetilsynets rapporter viser at dagligvarekjedene har svært gode marginer på salg av sjokolade og snacks, mens marginene på kjøtt, egg og sjømat er lave eller negative. Bruttomarginen på sjokolade og snacks ligger over 50 prosent for kjente merkevarer, og over 40 prosent for dagligvarekjedenes egne merkevarer.
Dagligvarekjedene prioriterer kjente merkevarer, mens egne merkevarer fungerer som et supplement. Undersøkelsen viser også at en stor del av dagligvarekjedenes driftskostnader er knyttet til innkjøp.
Konkurransetilsynet mener at konkurransen i dagligvaremarkedet er svak, og næringsministeren bekrefter at regjeringen vil fortsette arbeidet med å bedre konkurransen.
3 måneder siden
Konkurransetilsynets rapport viser at dagligvarekjedene har en betydelig høyere bruttomargin på sjokolade og snacks, over 50 prosent, sammenlignet med lave eller negative marginer på kjøtt og fisk. Kjente merkevarer gir høyere fortjeneste enn dagligvarekjedenes egne merkevarer. Dagligvarekjedene satser hovedsakelig på kjente merkevarer, mens egne merkevarer fungerer som et supplement. Leverandørene tar også en høyere margin enn butikkene. Konkurransetilsynet understreker at bruttomarginen skal dekke kostnader som lønn, frakt og strøm, og at lav margin på enkelte varer kan skyldes et ønske om å trekke kunder til butikken.
3 måneder siden
Konkurransetilsynets undersøkelse viser at matkjedene har svært gode marginer på salg av sjokolade og snacks, mens marginene på kjøtt, egg og sjømat er lave eller negative. Matkjedenes bruttomarginer på egenprodusert sjokolade og snacks var over 40 prosent, mens marginene på tilsvarende varer fra andre leverandører var over 50 prosent. Undersøkelsen viser også at 70 til 95 prosent av dagligvarekjedenes driftskostnader er knyttet til innkjøp. Konkurransetilsynet mener at konkurransen i dagligvaremarkedet er svak, og næringsministeren bekrefter at regjeringen vil fortsette arbeidet med å bedre konkurransen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!