
Ultraprosessert mat: 7 av 10 nordmenn kutter – eksperter uenige
1 artikkel
1 dag siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
1 dag siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Nesten 70 prosent av nordmenn forsøker å redusere inntaket av ultraprosessert mat, men mange finner det vanskelig å identifisere. Ernæringsbiolog Marit Kolby og Linda Granlund fra Helsedirektoratet gir råd, men er uenige om nytten av en merkeordning for prosesseringsgrad.
Nesten 70 prosent av nordmenn prøver å redusere inntaket av ultraprosessert mat, men mange opplever det som vanskelig å identifisere.
Ernæringsbiolog Marit Kolby anbefaler å velge råvareutgaven av produkter, mens Helsedirektoratet advarer mot detaljfokus og engstelse.
6 av 10 støtter en merkeordning for ultraprosessert mat, men Helsedirektoratet mener prosesseringsgrad ikke avgjør hvor sunn maten er.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!