Saken om Linda Beate Randals arbeidsavtale i Innovasjon Norge har skapt politisk oppstyr. Etter å ha tapt fylkesordførervalget, fikk Randal en spesialrådgiverstilling med en årslønn på 1,36 millioner kroner, i tillegg til dekning av reise, losji og kontor.
Samtidig mottok hun over 500. 000 kroner årlig i politikerlønn.
Det er reist kritikk mot Innovasjon Norge for å ha gitt en gullkantet avtale og for ikke å ha krevd refusjon for Randals politiske aktivitet. Stortingsrepresentanter har tatt opp saken og stiller spørsmål om habilitet og misbruk av offentlige midler.
4 måneder siden
Saken om Linda Beate Randals arbeidsavtale i Innovasjon Norge tas opp på Stortinget etter avsløringer om dobbelt lønn og frynsegoder. Randal, som ikke ble fylkesordfører, fikk en spesialrådgiverstilling med direktørlønn og etterlønn, samtidig som hun mottok politikerlønn. Stortingsrepresentanter fra Frp har sendt spørsmål til digitaliserings- og næringsministeren om saken. Kritikere mener avtalen skaper politikerforakt og mistanke om kameraderi, og at Innovasjon Norge har misbrukt offentlige midler. Det reises spørsmål om habilitet og om det er akseptabelt å motta lønn fra en arbeidsgiver mens man driver valgkamp. Både Randal og Innovasjon Norge kritiseres for dårlig skjønn.
4 måneder siden
Innovasjon Norge opprettet en spesialrådgiverstilling for tidligere regiondirektør Linda B. Randal etter at hun tapte fylkesordførervalget. Randal beholder sin direktørlønn på 1,36 millioner kroner, i tillegg til at Innovasjon Norge dekker reise, losji og kontor. Hun mottar også over 500.000 kroner årlig i politikerlønn. Det ble opplyst at Randal hadde permisjon under valgkampen, men hun tok ut ferie og avspasering med full lønn. Innovasjon Norge har ikke sendt refusjonskrav til fylkeskommunen for Randals politiske aktivitet. Professor Markus Hoel Lie kritiserer avtalen som raus med skattebetalernes penger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!