Forbrukerrådet har rettet kritikk mot dagligvarekjedene, spesielt Kiwi og Rema, og anklager dem for å drive med «griskflasjon» på plastposer. Ifølge Forbrukerrådet utnytter butikkene miljøkrav og økte avgifter til Handelens miljøfond for å øke egen fortjeneste.
De hevder at butikkenes egenandel av poseprisen har økt betydelig mer enn økningen i matvarepriser siden 2017. Dagligvarekjedene avviser påstanden og forklarer prisstigningen med økte innkjøpspriser, svinn samt økte transport- og energikostnader.
Det påpekes at nordmenn årlig bruker store summer på plastposer, hvorav en betydelig andel tilfaller dagligvarekjedene.
11 dager siden
Forbrukerrådet anklager dagligvarekjedene for å bruke økningen i prisen på plastposer til å øke egen fortjeneste, en praksis de omtaler som «griskflasjon». Ifølge rådet har butikkenes fortjeneste per pose økt betraktelig de siste årene. Dagligvarekjedene avviser påstanden og hevder at økte innkjøpspriser og svinn er årsaken til prisøkningen.
12 dager siden
Forbrukerrådet anklager matbutikker for «griskflasjon» ved å utnytte miljøkrav på plastposer til å øke egen fortjeneste. Avgiften til Handelens miljøfond har økt, men butikkenes egenandel på poseprisen har steget enda mer. Dagligvarekjedene avviser påstanden og hevder at økte innkjøpspriser og svinn er årsaken til prisøkningen.
12 dager siden
Forbrukerrådet anklager dagligvarekjedene Kiwi og Rema for å drive med «griskflasjon» ved å øke fortjenesten på plastposer. Prisøkningen på butikkenes andel av poseprisen har vært på 75 prosent siden 2017, dobbelt så mye som økningen i matvarepriser. Kjedene forklarer prisstigningen med økte innkjøpspriser, svinn, transport- og energikostnader. Forbrukerrådet påpeker at nordmenn årlig bruker nesten to milliarder kroner på plastposer, hvorav en betydelig del tilfaller butikkene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!