Bacon: Forskere krever kreftadvarsel som på røyk
1 artikkel
12 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
12 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Britiske forskere krever kreftadvarsler på bacon og skinke, ti år etter at WHO klassifiserte bearbeidet kjøtt som kreftfremkallende. De peker på nitritter som årsak til 54 000 tykktarmskrefttilfeller i Storbritannia, mens norske helsetopper holder fast ved eksisterende kostråd.
Britiske forskere krever obligatoriske kreftadvarsler på bacon og skinke, lik de på røykpakker, grunnet nitrittinnholdet.
Verdens helseorganisasjon (WHO) klassifiserte bearbeidet kjøtt som kreftfremkallende for ti år siden, i samme kategori som tobakk.
Norske helsemyndigheter, inkludert FHI og Helsedirektoratet, mener gjeldende kostråd om å begrense inntak av bearbeidet kjøtt er tilstrekkelige.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!